Magia Runelor

Autor: AstroCafe.ro - marti, 31 martie 2009, 3303 vizualizari
Magia Runelor

Runele sunt un alfabet antic germanic, folosit de catre popoarele din Nord-Vestul si Centrul Europei. Alfabetul este cunoscut sub numele de Futhark, denumire atribuita prin alaturarea primelor sase litere ale acestuia.In vechiul limbaj nordic, “run” insemna scriere secreta. In prezent, el a primit o semnificatie putin diferita de prima, cuvantul fiind “tradus” prin: mister, soapta, secret.Legenda spune ca ele au fost daruite de catre zei, inteleptului Odin, in urma sacrificiului pe care l-a indurat. Pentru a primi initiere in ocultism, magie si arta, acesta s-a spanzurat in arborele Yggdrasil, unde a ramas astfel, timp de noua zile.

Aparute spre sfarsitul celui de-al doilea secol, printre triburile germanice, runele au fost intrebuintate indeosebi de catre vikingi, care au contribuit la raspandirea lor pe toata suprafata Scandinaviei, in Insulele Britanice si Islanda. In acea perioada, runele erau folosite atat in scris, cat si in divinatie si magie, iar cei considerati ca avand intaietate asupra intrebuintarii lor erau preotii comunitatii sau capii familiei. Ele se puteau gasi inscriptionate atat pe morminte, pentru a-i indeparta pe pradatori, cat si pe amulete, pentru a purta noroc.

Runele erau realizate din ramuri de pom fructifer, taiate si divizate in mod corespunzator numarului de piese. Erau apoi incrustate simbolurile aferente si raspandite pe o bucata alba de material, pentru a fi interpretate.Este important de precizat faptul ca ele nu erau folosite pentru a “ghici” viitorul, ci pentru a afla daca drumul ales va fi usor sau anevoios. Au o mai mare eficienta, daca le este adresata o intrebare simpla, la care persoana doreste raspuns.Cea mai veche inscriptie runica a fost gasita pe un pieptene descoperit in Danemarca, datat din anul 150 d.Hr, iar cea mai cunoscuta se gaseste in Suedia.In prezent se cunosc peste 4000 de inscriptii runice in Norvegia, Suedia, Anglia si Danemarca.

~ Alina MarcuCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole