Luna plină și eclipsa totală de Lună în Săgetător, 26 mai 2021. Intensitate, transformare, finaluri

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 25 mai 2021, 20138 vizualizari

A început sezonul eclipselor, colecția primăvară- vară. Prima eclipsă este una totală de Lună, de maxima intensitate, însoțind Luna plină (numita super Lună, pentru că se află foarte aproape de pământ) în Săgetător, pe 26 mai, la ora 14:13. Practic, Luna se va afla în Săgetător, împreună cu Nodul Sud lunar, iar Soarele în Gemeni, alături de Nodul Nord.

În primul rând, contextul general al Lunii pline este unul în care predomina energia de tip mutabil (sunt 6 planete + Nodurile lunare + Ascendentul momentului- Fecioara în semne mutabile), ceea ce ne vorbește despre instabilitate, fluctuații, schimbări, dinamică, mișcare, multe posibilități de luat în calcul, mulți stimuli. Este o energie care ne predă lecția adaptabilității și, chiar dacă tinde să se transforme în confuzie și neliniște, ce avem de învățat acum este adaptarea, flexibilitatea, curgerea cu viața, pas cu pas, lăsarea în voia curentului, renunțarea la control și la puncte de vedere rigide.

Poate e momentul să ne întrebam unde în viața noastră e nevoie să devenim mai flexibili, să luam în considerare și alte posibilități în afară de cele pe care le-am ținut în brațe până acum. Poate e timpul unor ajustări, a unor schimbări de macaz, dar mai ales de înțelegere și percepție (axa Gemeni- Săgetător este despre convingeri, informații, cunoaștere și percepții).

Săgetătorul este un semn al adevărului, explorării, aspirațiilor, libertății, justiției, străinătății, expansiunii în toate felurile. Dar acum Săgetătorul este activat de Nodul Sud (trecut, karma, consecințe ale trecutului, lecții) și de Lună (emoții), transformandu-se într-o supapă de eliberare a tot ceea ce nu ne mai servește sau împiedică expansiunea, evoluția și mișcarea înainte pe drumul destinului nostru. Mai ales că în cursul zilei de 26 mai, la câteva ore de la Luna plină, Luna se va afla în conjuncție exactă cu Nodul Sud.

Luna plina este întotdeauna o lumină care ne ajută să vedem ce nu am văzut, să conștientizăm aspecte trecute cu vederea, să înțelegem în moduri diferite realitatea prezentă, contextul de viață în zona activată de Luna plină în harta personală a fiecăruia. Deseori, se soldează cu finaluri, completări, coaceri. Se pot culege și roade, dar se pot și încheia o serie de etape. Fiind vorba despre Săgetător, adică despre adevărul crezut și propovăduit, dar și despre sistemul nostru de credințe în ansamblu, se anunță un moment de renunțare la o serie de credințe, detașarea de o viziune, o percepție, un mod de a judeca. Și nu e vorba despre ceva ce e greșit și prin urmare e de lăsat în urma, ci este mai curând un final de etapă, o încheiere de ciclu. Ceva nu mai e valabil pentru noi, pur și simplu, nu e greșit, ci e doar inadecvat și ne împiedică să înaintăm. A fost potrivit până acum, dar nu mai este.

Aici intră și anumite cunoștinte, planuri, obiective, aspirații, care până acum păreau ideale pentru noi, dar brusc ne putem da seama că au nevoie de ajustări, în urma înțelegerii noi pe care o căpătam în aceste zile.

Guvernatorul acestei Luni Pline este Jupiter, aflat în Pesti (este domiciliul tradițional, deci e puternic aici). Jupiter se află în aspect tensionat cu Luna plină, deci și cu Nodurile lunare. Daca adaugăm la asta și aspectele tensionate pe care Mercur (la un pas de retrogradare) și Venus (Gemeni) le formează cu Neptun (Pesti), avem un tablou abstract, cu note de confuzie, care ne îmbie la exagerări, erori de judecată, neînțelegeri, iluzii urmate de dezamăgiri.

O serie de toxine ies acum la suprafață cu forță, e vorba de emoții de tot felul, dureri, frustrări, nemulțumiri. Și vom avea tendința de a reacționa, de a judeca, de a stârni și amplifica o serie de conflicte. Prin urmare, e necesar să fim prudenți, să ne observam atent mai ales în momentele în care devenim emoționali și să alegem calea de mijloc, să negociem totul timpul cu noi dar și cu ceilalți, astfel încât să evitam reacțiile distructive.

Cuvintele pot ieși acum fară să le vedem, fară să apucăm să le cântărim, ca un șuvoi care nu poate fi stăpânit din cauza fierberii interioare (Luna se afla totuși într-un semn de foc). Să fim atenți, deci, la cuvinte și să respirăm înainte să le dăm drumul “pe pajiște”, altfel ajungem precum în zicala “a scapăt boii”.

Ce ne ajută acum?

 

În alta ordine de idei, să onoram acest moment de înnoire prin încheiere. Să lăsăm o ușă să se închidă, pentru a permite alteia să se deschidă (odată cu a doua eclipsă, una de Soare de data aceasta, în Gemeni, pe 10 iunie). Cu încredere. Și cu inima sus!Astro Shop

Cele mai noi articole