Luna plina in Rac, 22 decembrie 2018. Dar pentru suflet ce-ai facut?

Autor: Adriana Tudosa - vineri, 21 decembrie 2018, 11770 vizualizari

“Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?” Marcu 8:36 

Am inceput anul 2018 cu o Luna Plina in Rac si terminam acest an cu o Luna Plina in Rac pe gradul 0:49, unul din cele patru grade cardinale puternice ale zodiacului. Intr-un fel, toti vor simti influenta acestei Luni Pline dar cei nascuti la inceputul semnelor cardinale (Rac, Capricorn, Berbec, Balanta), cei nascuti la sfarsitul semnelor mutabile (Sagetatori, Gemeni, Fecioare, Pesti), cei cu planete, cu axa destinului (Nodul Nord si Nodul Sud), cu ascendentul, in jurul gradului 1 Rac, vor primi un dar ceresc acum.

In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Luna Plina lumineaza problemele care exista deja, care nu au fost rezolvate sau care au fost rezolvate dar in dezacord cu cerintele divine. In acelasi timp, o Luna Plina poate fi aducatoare de bonusuri substantiale daca le meritam.

Luna, memoria noastra, este in Rac, in semnul ei domiciuliu si acum reflecta privirea Soarelui in Capricorn. 

Polaritata Rac –Capricorn se ocupa de echilibrarea unor energii ce au in comun preocuparea pentru familie, traditii, cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati, neam, radacini, trecut, patriotism, ambitii profesionale. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, o emotie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica.

Tema acestei lunatii in Rac este despre spatiul privat, un loc de refugiu, o casa, traditii si angajamente, mama, tara de origine, confortul domestic, legaturi de familie, patriotism, relatii care ofera siguranta si securitate sufletului, despre copii si bucuria copiilor (toti suntem intr-un fel copii), despre suflet. Luna in Rac este mama arhetipala, blanda, vindecatoare. Vrea ca bebelusii ei sa fie in siguranta in cuibul ei si sub aripa ei. La inceput, suntem cu totii in apa, in pantecele mamei noastre. Si apoi, “apa trebuie sa se rupa” astfel incat sa facem parte din aceasta lume rece. Iar primul lucru pe care il facem este sa plangem, si tot despre apa vorbim. Din timpuri stravechi, spatiul din cer pe care in numim Rac, a avut intotdeauna o legatura cu nasterile de orice fel. In astrologia moderna, Racul, un semn cardinal de apa, este in continuare o poarta de acces la viata, este placenta zodiacului, un loc in care nu exista sfarsituri si inceputuri definitive ci doar miscare, apa nu poate fi oprita niciodata, ci doar transformata, ci doar isi schimba forma. Si acuma tot despre Rac vorbim: este inceputul si sfarsitul, memoria trecutului, prezentului palpabil si memoria viitorului, amintirile pretioase si intuitiile noastre.

Aceasta Luna Plina in Rac ne reaminteste ca fiecare sfarsit aduce un nou inceput, la fel ca apa care gaseste o cale de trecere la fel si noi putem gasi acuma o cale de a iesi dintr-un impas care ne afecteaza emotional, care ne afecteaza securitatea fizica si casnica.

O Luna Plina ne ghideaza intotdeauna sa ne eliberam de toate emotiile negative. Purificati-va energia si cereti ghizilor spirituali sau sinelui vostru superior sa va elibereze de orice energie care va face rau. Fiti blanzi cu voi si concentrati-va asupra modului in care va puteti iubi si sustine pe voi insiva. Cand devii cel mai mare fan al tau nu exista nici un munte prea inalt (Capricorn) pentru a-l urca. Este cel mai bun moment care ne permite sa ne concentram asupra bunastarii mintii, corpului si spiritului nostru, caci, aceasta este singura cale prin care putem fi in echilibru, si asa, gasim drumul catre piatra pe care sa stam in siguranta.

Aceasta Luna Plina in Rac este apogeul actiunilor incepute in trecut, are o legatura directa cu ceea ce a fost inceput la Luna Noua in Rac (Eclipsa de Soare) din 13 iulie 2018.

Si asa cum am mai scris, semnul Rac ne intraba: ”CU CE TE HRANESTI?”

Te hranesti cu negativitate, frici, invidie, ura, gelozie, barfa , rautate sau cu bunatate, iertare, compasiune, ajutor neconditionat, iubire neconditionatta, pace, armonie. Fiecare va primi acuma darul in acord cu ceea ce a hranit, ingrijit, intretinut. In acelasi timp, fiecare are sansa sa-si schimbe meniul, sa aleaga bunatatea, iubirea, pacea, armonia, credinta, rabdarea, acceptarea celuilat, sa ne legam de calitatile celuilalt si nu de defecte, poate fi un meniu bogat in acord cu cele noua roade ale Duhului Sfant asa cum apare in Galateni 5:22-23

“Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Cum Luna Plina este apogeul unor actiuni trecute, acuma, tot ceea ce nu este in acord cu evolutia noastra, va fi luminat, aratat, simtit. Pentru ca sarcina lor este protejarea vietii, Racii sunt echipati cu antene lungi, gratioase si sensibile, cu ajutorul carora pot simti (un radar puternic) si pipai totul. Nu intamplator, mantra Racului este “eu simt totul”, deci fiti atenti la emotiile care va vorbesc acuma, spun adevarul, va indruma corect. Si de aceea, aceasta luna plina ne cere sa dam drumul lucrurilor, oamenilor,  pe care ii tinem in clesti (Racul!) si care ne fac rau, care nu ne mai ofera siguranta si securitate.

Racul este simbolul faimos al sufletului iar aceasta Luna Plina ne intreaba “dar pentru suflet ce-ai facut?”

“Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?” Marcu 8:36

Luna Plina pe gradul 0:49 Rac, adica opozitia dintre Soarele in Capricorn si Luna in Rac activeaza  axa V-XI,  o axa ce vorbeste despre relatii, fie ca vorbim de relatia cu un iubit, un grup, un prieten, un copil, relatia cu propria creativitate.
O Luna Plina in casa XI ne ajuta sa descoperim ca nu suntem singuri, aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri,  puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, increderea, fidelitatea, popularitatea, ministerele, parlamentul, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor. Aceasta casa pune un accent deosebit si pe posibilitatile de realizare sociala prin relatii si prieteni, prin sprijinul sufletesc sau material al prietenilor, realizari spirituale, recunoastere sociala, recuperare dupa o boala, sprijin pentru copii nevoiasi, orfani. In plus, o Luna Plina in casa XI vorbeste si despre bani dar intr-un mod diferit de banii casei II. In aceasta casa , aceasta lumina vorbeste despre castiguri mari, venituri ce au legatura cu cariera noastra, banii veniti intr-un mod neasteptat, o surpriza din partea unui sustinator.  Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. Copiii devin o sursa inedita de fericire, bucurie.
Daca au fost neglijate emotiile, legaturile de familie, aceasta luna plina este ca un drum luminat catre familie, mama, relatii sanatoase, casa mult dorita, copilul mult asteptat, iubirea care hraneste viata tuturor.

Aceasta Luna Plina in Rac face un aspect provocator cu Chiron pe gradul 28 Pesti si poate aduce in lumina dureri ascunse care pot avea legatura cu strainatatea, credinta, iubirea iluzorie, studii, cunoastere. Dar Uranus pe gradul 29 Berbec este planeta mediatoare a acestei Luni Pline si poate veni cu surprize placute, solutii creative de vindecare, schimbari pozitive ce pot avea legatura cu familia, cariera, statutul social, parinti, partener de viata, relatii. Acest aspect energetic aduce oportunitatea de a “curata, purifica casa” si asta in diferite domenii ale vietii.  Este un timp excelent pentru remodelarea mediului inconjurator, schimbarile pot fi facute usor si rapid. Daca ati vrut sa incercati ceva nou (Uranus!), acesta este momentul. Urmati-va intutia, este vocea divina care nu greseste niciodata.

Adriana Tudosa

https://adriana-astro.com/

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole