Luna plina in Rac- 2 ianuarie 2018. Tensiunea transcendentei

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 02 ianuarie 2018, 23027 vizualizari

Prima Luna plina din acest an se formeaza in Rac (Luna in Rac-domiciliu, Soarele in Capricorn), pe 2 ianuarie 2018 la ora 4:24 ora Romaniei. Aceasta Luna plina este impregnata de energia de tip Scorpion, prin prezenta lui Pluto langa Soare, a ascendentului in Scorpion, a Lunii in casa a VIII-a si a lui Marte (stapanul Ascendentului) in Scorpion. Asadar, un context profund transformator, catarctic, eliberator si purificator. Moarte si renastere scrie pe noi, in sufletul nostru si in amprenta noastra interna emotionala.

Poate fi un moment de rascruce, un punct terminus in viata noastra, dar si un start, un nou model de manifestare, traire si actiune.

Pluto este partenerul Soarelui si al acestei Luni pline, creand un spatiu ideal de transformare, de eliberare si innoire, de renastere. Multe emotii e posibil sa iasa acum la suprafata, in relatiile noastre, avandu-i drept catalizatori pe oamenii carora le-am acordat roluri importante. Acestea pot lua forma unui sentiment profund de insecuritate sau singuratate. Ca si cand suntem pe cont propriu, indiferent de cati oameni ne sunt aproape, cat de stranse si sigure sunt relatiile pe care le-am creat si cate conexiuni avem cu lumea. Suntem doar noi, cu emotiile si experientele noastre. Noi si propriile oglinzi in care ne putem privi si vedea cu o extraordinara claritate. Noi si propriile noastre proiectii. Noi, in fata lumii care nu exista decat ca creatie personala, prin perceptii, credinte si puncte de vedere cu statut de adevar.

Esential acum este sa ne uitam in ce masura ne simtim acasa in pielea noastra si in contextul de viata actual. Esti acasa in fiinta ta? Te simti acasa pe acest pamant, in locul in care esti? Daca nu, de ce, ce ne impiedica, ce e necesar sa fim si sa facem diferit? 

Lunii pline care se produce la gradul 11, ii corespunde Cheia 39 a Genelor (Cheile Genelor- Richard Rudd), numita si Cheia Transcendentei

Umbra acestei chei este violenta, este pozitia celui care sta sa atace la orice provocare. 

Darul este dinamismul. Iar Siddhi-ul este eliberarea. 

Aceasta cheie si semnificatia ei, asociata cu Luna plina in Rac si intregul context in care se produce, ne vorbeste despre posibilitatea de a ne elibera din niste tipare, custi sociale sau personale, conditionari care ne-au coplesit si ne-au tinut mici si fara putere. Este posibilitatea de a transcende frica, de a trece dincolo de furie si a face alegeri, a actiona, a crea. Este o supapa aceasta Luna plina, care sub presiunea ajunsa la punctul maxim, se deschide pentru a descatusa creativitatea si inspiratia divina, intelepciunea si geniul din fiecare.

E bine sa ne acordam acest timp, acest ragaz de a ne privi fara rezerve, exact asa cum suntem acum, cu tot ce am adus in viata noastra. Sa privim tot ce apare la suprafata, chiar daca e vorba de temeri greu de suportat. Sa ne recunoastem sentimentele, in forma bruta, fara nicio cosmetizare, fara sa le mai interpretam sau respingem. Dar s-o facem cu blandete. Pentru ca acum e momentul depasirii unui prag in evolutie, e momentul cresterii, saltului pe un alt nivel de constienta si creatie. E momentul in care, daca permitem partilor neplacute din noi sa fie vazute, acestea vor fi transformate sau imbratisate spre o mai mare usurinta in relatia cu noi insine, cu partenerii alesi si cu lumea.

Luna plina in Rac este simbol al energiei feminine care se cere integrata acum pe pamant. Este receptivitate, ingrijire, feritilitate, senzitivitate, acceptare, permisivitate, conceptie. Racul este un semn feminin, Luna plina se plaseaza in casele VIII-II, Ascendentului se afla intr-un semn feminin... si sa nu uitam ca e o zi de 2, in an 2, la gradul 11 (2)... Si cu atatia de 2, evident este si despre relatii, despre cum ne raportam la ceilalti, cat de mult ne contribuie ei sau cat ii lasam sa ne innabuse si sa ne ia din putere, cat de cooperanti suntem, cat de deschisi spre a descoperi valoarea unor relatii din viata noastra.

E important sa fim atenti la toate semnalele corpului nostru, la mesajele pe care le primim, la soaptele spiritului in diverse forme si momente, la glasul intuitiei, la vise, presentimente, idei. E important sa acordam o atentie deosebita corpului nostru in aceste zile, sa bem multa apa (sau chiar sa petrecem timp in preajma apei), sa mancam ceea ce pamantul ne ofera prin roadele sale (legume, fructe), sa ne conectam cum stim mai bine la aceasta energie a pamantului, pe care o putem simti la propriu prin senzatii in corp de exemplu, in acest moment de plenitudine.

In aceste zile, putem avea flash-uri cu oameni si experiente din trecut, in unele cazuri e vorba de un trecut foarte indepartat, care ne ajuta sa realizam intregul puzzle al unul tipar repetitiv in care am asezat anumite alegeri si, deci, realitati pe care le-am creat astfel. Vedem ce am repetat si cum am ajuns sa cream iar si iar aceeasi realitate, aceleasi rezultate. Aproape ca nu e nevoie sa facem un efort in acest sens, pentru ca intelegerea, capatarea unei noi viziuni, mutarea in alt spatiu se realizeaza de la sine, cu singura conditie sa permitem, sa lasam lucrurile in fluxul lor firesc, sa nu ne mai opunem miscarii si schimbarii, dar mai ales sa fim atenti, prezenti si sa avem incredere in ceea ce "vedem" in mintea noastra acum. Si sa abordam tot procesul cu blandete, fie ca e vorba de noi sau de altii.

In acelasi timp, aceasta Luna plina aduce un potential urias de elevare a constiintei, prin vindecare, eliberare de trecut, transformare, transcendere a unui prag de constiinta. Este parte dintr-o configuratie astrologica numita "zmeu", iar acesta este indiciul ca ne aflam intr-un spatiu plin ochi de posibilitati noi, de idei creatoare si progresiste. Putem culege de aici tot ce ne inspira sa fim si sa facem de acum inainte. Uranus revine in mers direct la cateva ore dupa Luna plina, asigurand acest flux al ideilor vizionare, a gandurilor progresiste. Aduce mai multa detasare in ce priveste trecutul si mai multa usurinta in a privi increzatori spre viitor. 

Pe de alta parte, aceste zile sunt speciale si pentru ca ne arata clar de ce anume avem nevoie acum sa fim si sa facem, cine suntem, in ce moment al creatiei ne aflam in anumite privinte. Ne arata si ce relatii e nevoie sa hranim mai mult, unde putem aduce mai multa compasiune si un nivel mai inalt de iubire. Dar, mai ales, ne vin idei despre cum sa ne cultivam propria putere, ce e necesar sa fim si sa facem pentru a ne iubi si respecta mai mult fiinta. In definitiv, asa cum am spus si la inceput, e vorba despre ceea ce sadim in noi insine, inainte de toate. Si de ceea ce iubim sa fim si sa facem. Si da, iubirea e raspunsul la orice. Iubirea, prin lipsa sau prezenta ei, e cauza oricarei realitati. 

Luna Plina fericita!

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole