Luna plină în Rac, 12 ianuarie 2017. Noi perspective! Crucea cardinală ne împinge la acțiune

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 11 ianuarie 2017, 34278 vizualizari
fullmoon_cancer

[...]Luna Plină din 12 ianuarie de la ora 13.37, putem spune ca vine într-o conjunctură cel puțin neașteptată, în sensul unor situații imprevizibile, greu de luat în calcul. Soarele, Uranus, Luna și Jupiter formează o Cruce cardinală, care ne împinge la acțiune, doar că acestea nu sunt decise de noi ci sunt ca urmare a unor evenimente exterioare. Soarele și Luna sunt la gradul 22.27 în semnele Capricorn, respectiv Rac, adică Luna se află în domiciliu, ceea ce este foarte important.

De fiecare dată când se formează Luna Plină, cu Soarele în semnul Capricornului, și, evident Luna în semnul Racului, avem posibilitatea de a ne duce foarte profund în interiorul nostru, spre zonele necunoscute și nevăzute, pentru a experimenta apropierea de ele și aducerea în exterior a tot ceea ce am descoperit - aici vom ajunge la Luna Plină când Soarele se află în Vărsător, mai exact, este un proces care durează aproximativ 29 de zile, în acest până în 11 februarie 2017. În acest interval ar trebui să ne notăm toate ideile, senzațiile, informațiile, simțirile, toate absolut toate, pe un caiet special. Evident că la fiecare în parte va fi o direcție anume, în funcție de harta personală.

Apoi această Lună Plină ne determină să aducem la lumină rezultatul ideilor, informațiilor și acțiunilor de învățare pe care le-am deprins de-a lungul unui an. Este de notat ce am descoperit, unde am avem de completat, ce nelămuriri avem, pentru a le rezolva.
Ascendentul momentului subliniază cele spuse mai sus, el este în semnul Gemenilor, și în plus ne arată o direcție de urmat, anume de a studia și de a învăța din greșelile trecutului, dar și de a ne concentra atenția asupra nevoilor celor din jur, de a le întinde o mână de ajutor. 

Foarte interesant că axa Ascendent Descendent se află pe Punctele de mijloc ale aspectelor care formează Crucea cardinală, adică Asc între Lună și Uranus, Desc între Soare și Jupiter, ceea ce ne sugerează modalitatea prin care putem să ne realizăm în continuare planurile. Crucea cardinală ne invită și ne determină să acționăm, să inițiem, să deschidem noi căi, noi perspective în viața noastră, în intervalul până la următoarea Lună Plină, cu bătaie maximă la Luna Nouă din 28 ianuarie 2017.

Pe scurt este nevoie de a face față, în sensul de a înțelege, manifestarea unor tensiuni în viața afectivă, dar și a unor forțe ale inconștientului, care se manifestă brusc, fără vreo explicație, tocmai pentru a scoate la lumină ceea ce este necesar și a ne elibera de frustrări sau blocaje. Deci trebuie să le lăsăm să se manifeste, să nu le reprimăm, evident controlat și atenți la mesaje. Din acest motiv avem o emotivitate exacerbată, o ambiție extremă,   momente de clar-viziune, nevoie de senzațional, dar și un fel de uzură nervoasă, febrilitate, nevoie de independență. Putem obține succes mai ales când acesta aduce transformări, putem face sacrificii pentru a ne atinge obiectivele, doar că de multe ori prețul plătit este surmenajul. Totul este să ne controlăm teama, neliniștea și să ne depășim anxietatea.

Cât privesc relațiile noastre, manifestările sociale, acestea trebuie să fie bazate pe planuri comune, prin intermediul cărora să ne folosim creativitatea, să putem să ne expansionăm, să creștem spiritual. Este nevoie de prudență sau mai bine spus de moderație, căci vor fi tentații prin intermediul cărora să facem excese, sau să exagerăm, ceea ce evident ne va afecta fizic, mai ales zona legată de circulația sângelui sau de dereglări ale funcționării glandelor. În principal putem descoperi relații importante, sau putem să ne apropiem de persoane cu care avem aspirații comune sau idei asemănătoare.

Este foarte important că Asc, Desc, Nodul Nord, Nodul Sud în conjuncție cu Neptun și Venus, formează o Cruce mutabilă, această ne sugerează să încheiem, să finalizăm proiectele prezente, să privim în viitor, prin prisma acestora, să lăsăm imaginația și creativitatea să lucreze pentru a genera o continuitate și o unitate între ceea ce se încheie acum și ceea ce creăm pentru viitorul apropiat.
Singurele repere fixe în acest moment trebuie să fie legate de evoluția noastră și de implicarea socială susținută, dar și de utilizarea conștientă a tuturor resurselor personale. Aceste scopuri sunt extrem de importante și ele ne ghidează pentru a genera noi proiecte și a acționa dar și pentru a le încheia pe cele începute.

Conjuncția Venus Neptun este extrem de importantă, este creativă, deosebit de subtilă, punându-ne în valoare calitățile spirituale, ajutându-ne în tot ce facem cu credință, sprijinindu-ne la nivel profund, prin intermediul unor resurse nebănuite care ni se pun la îndemână pe măsură ce ne implicăm și ne dedicăm realizărilor necesare evoluției personale. Este o perioadă în care ne putem realiza ideile, avem o putere a gândului extraordinară, pe care este important să o folosim pentru a lupta și ne consolida voința și puterea interioară.

Ar mai fi de adăugat că axa Soare Lună se află pe Punctul mijlociu dintre Jupiter și Uranus. Aceste două planete, sunt destul de greu de lipit, ele nu au domenii comune de colaborare, ceea ce le poate lega, prin semnul Săgetătorului, este credința, indiferent că aceasta este într-un ideal, într-o idee, într-un proiect sau legată de aspirații sau nevoia de independență. De aceea evenimentele sunt tensionate, starea interioară este extremă, nervii sunt întinși la limită, întocmai ca și coarda arcului din mâna Arcașului, totul este să ne fixăm ținta, căci nimic nu ne împiedică să o atingem, așa încât, indiferent de situație, fiecare la final, când se va elibera de tensiunea personală,  va exclama:  „ MULȚUMESC, DOAMNE!”

 

Gabriela Apostol- www.mirabilys-magazin.ro

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole