Luna plină în Pești, 21 septembrie 2021. O călăuză în plin haos

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 20 septembrie 2021, 16664 vizualizari

Luna plină în Pești are loc, în acest an, pe 21 septembrie ora 2:54. La Luna plină, Soarele se află în semnul de peste drum, adică în Fecioara, iar de data asta atât Soarele cât și Luna sunt însoțite fiecare de câte o planetă. Luna este conjunctă cu Neptun iar Soarele cu Marte. Așadar, avem de-a face cu o opoziție interesantă care ne cere să echilibrăm două energii diferite dar complementare: cea a Peștilor care este una atotcuprinzătoare, a privirii de ansamblu, a înțelegerii extinse, acceptării și a planului nepalpabil, și cea a Fecioarei care este una a detaliului, preciziei, ordinii, concretului și clarității. 

Luna în Pești este guvernată de Neptun, iar Neptun însoțește Luna în același semn, fiind și semnul lui de domiciliu. Prin urmare, Luna plină capătă un puternic accent Neptunian și aduce către noi mesaje în acest registru. E vorba despre iubire care depășește granițele naturii umane, compasiune, iertare, imaginație, conectare și apartenența la planul divin, intuiție,empatie,  credință, creativitate, expresie artistică, dar și sensibilitate crescută, emoții puternice, neclaritate, neliniște, confuzie, somatizari diverse. Depinde în mare măsură de frecvența cu care ne aliniem, dacă alegem frecvența iubirii sau pe cea a fricii, pe cea a victimei sau pe cea a credinței și a conștienței. 

Dacă ne vedem ca fiinte mici, fragile, ușor controlabile și fără nicio putere, dacă opunem rezistență realității și experiențelor pe care le trăim, ei bine, e posibil să percepem energia acestor zile că una care accentuează fricile noastre cele mai profunde și ne putem cufunda într-o baie de emoții colective care ne distrag de la drumul și alegerile adecvate pentru noi. Dacă, în schimb, alegem să vedem realitatea de a un nivel mai inait, exact ca și cum ne-am ridica deasupra ei tot mai sus și mai sus, dacă privim lucrurile dincolo de ceea ce par, dacă rămânem centrați și cu încredere, dacă știm că nu suntem singuri și în permanență ne simțim conectați și susținuți de Dumnezeu, Univers (spuneți-i cum vreți), atunci energia acestor zile marcate de Luna plină pot fi ca un felinar care se aprinde în întuneric, ca o călăuză în haos, ca un bob de credință cu care mutăm munții

Să lăsăm energia iubirii și a compasiunii să ne umple inimile, chiar și atunci când ne gândim la cei cu care nu suntem de acord. Să cerem claritate în privința alegerilor noastre viitoare. Să fim atenți la noi și la cei care au nevoie de noi, în această perioadă în care percepem multă greutate și densitate pe pământ. Să fim atenți la mesajele pe care le primim, la vocea șoptită a intuiției, mai mult decât la cea a minții agitate care caută mereu argumente să se opună/apere. Să primim posibilitățile care acum sunt la o bătaie de inimă distanță. Să fim atenți la ce simțim și să fim dispuși să eliberăm, să încheiem și să renunțăm la tot ceea ce ne intoxică corpurile, relațiile, mintea, viața.

Luna plină (moment de coacere, încheiere, împlinire și eliberare) în Pești (ultimul semn la “catalog”- semnifică un final de etapă, de eliberare și chiar vindecare) este un spațiu disponibil pentru oricine vrea să se vindece de ceva, fie printr-un moment de iluminare și înțelegere, fie prin eliberarea unei poveri, fie prin renunțarea la ceva dăunător, fie pentru că pur și simplu s-a încheiat o etapă, s-a consumat o experiență sau poate că ne-am săturat de o anumită atitudine, de victimizare și de suferință căreia i ne-am supus o vreme. Pentru că într-un astfel de spațiu, toate posibilitățile sunt accesibile, inclusiv miracolele, pentru cine este deschis, receptiv și permisiv. Acum e un moment de gratie pentru cei care vor și simt că e momentul să dea drumul unor roluri, unor poveri sau suferințe provocate chiar de propriile percepții asupra realității. Și nu, să nu ne temem dacă vom plânge mai ușor în aceste zile, dacă simțim compasiune unde mai ieri era furie, asta înseamnă că eliberăm, transmutam, creăm spațiu pentru ceva diferit.

E vremea iertării. Iertarea e vindecătoare. Inclusiv sau mai ales iertarea de sine. Da, știu, iertarea nu e necesară acolo unde nu judecăm. Dar cine nu o face? Așadar, să ținem minte că, mai ales semnul Pești este în rezonanță cu vindecarea prin iubire și iertare, ca și cum am gândi cu mintea lui Dumnezeu, am ierta cu iubirea lui Dumnezeu și am iubi cu inima lui Dumnezeu. 

Atenție, iertarea nu înseamnă să accepți să fii abuzat sau că ești de acord cu comportamentul abuziv al cuiva (asta e toleranță și e diferită de iertare, pentru că include rezistență și lupta). Iertarea este un dar pe care ni-l facem nouă, în primul rând. Asta înseamnă că renunțăm la dorința de a avea dreptate despre ceva ce s-a întâmplat, că renunțăm practic la toate punctele de vedere care generează suferință. Iertarea înseamnă să renunțăm la aroganță, superioritate, separare și durere, adică să-l lăsăm pe Dumnezeu să știe mai bine decât noi ce avem nevoie și să primim tot ce a fost și tot ce este cu mai multă ușurință, tocmai pentru a ne rămâne loc de alegere. Iertarea nu este lipsă de putere, ci dimpotrivă, creează posibilități, împuternicește, ne permite să mergem mai departe cu viața noastră. Așadar, putem ierta și în același timp putem face alegerile sănătoase pentru noi. Iertăm ca să ne vindecăm.

Lună plină iluminatoare! 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole