Luna plina în Fecioară, 18 martie 2022. Toți putem contribui la vindecarea lumii

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 16 martie 2022, 26533 vizualizari

Luna plina în Fecioară (18 martie, 9:18) pune accentul pe funcționalitate, indiferent din ce unghi ne privim viața și pe noi înșine. Este un moment cu o energie care ne împuternicește să echilibrăm voia inimii cu cea a mintii, să abordam viața și experiențele ei din perspectiva simțului practic, eficientei și clarității, chiar daca avem tot mai mult senzația, de câteva săptămâni încoace, că totul e neclar, alunecos, incert, iar concentrarea și eficienta par doar un vis frumos.

Să notăm aici și faptul că Luna va fi în opoziție cu Neptun în Pesti, semn intens activat de cele 4 planete aflate aici (Soare, Mercur, Jupiter, Neptun). De aceea, gândirea poate fi încețoșată, letargia la ea acasă, iar senzația de plutire și incoerența mai prezentă ca oricând. Motivația lipsește cu desăvârșire și e posibil să experimentăm un soi de inconsistență în tot ce facem. Pentru că energia Peștilor înseamnă flexibilitate, curgere, creativitate, inspirație și sensibilitate. Asta avem și noi de integrat în aceasta perioada, dar Luna plină în Fecioara vine să ne aducă cu picioarele pe pământ și să ne chestioneze cu privire la câteva aspecte concrete ale existenței noastre.

Luna plină este în sine un moment de culegere a roadelor, a amplificării și plenitudinii, a coacerii. Fiind vorba despre Fecioară, cu atât mai mult ne referim la recoltă, la un moment în care putem vedea clar ce am semănat, încă din toamna anului trecut când a fost Luna nouă în același semn. Prin urmare, aceste zile sunt precum un ecran pe care se derulează imaginile create de noi înșine, o realitate compusă din tot felul de trăiri, experiențe și rezultate care nu reflectă nimic altceva decât alegerile noastre din ultimele luni și toți pașii făcuți pentru a împlini dorințe, scopuri, idealuri. Că ne place sau nu punctul în care ne aflam, asta e o altă discuție și ține de bilanțul interior și de onestitatea fiecăruia față de sine.

Axa vizata de aceasta Luna plină este cea a caselor V-Xi, o axa creativității, expresiei de sine, jocului, iubirii, proiectelor, dar și a apartenenței la diverse grupuri. Suprapunând o axa a sacrificiului (Fecioara-Pesti), a rutinei și obiceiurilor, a laturii nevăzute și necunoscute din noi, a introspecției, peste una a expresiei de sine, poate fi vorba acum despre necesitatea imperioasă de a renunța la ceva ce nu ne mai folosește sau chiar ne contaminează mintea, alegerile și ființa. Identificarea nesănătoasă cu anumite grupuri, idei, cauze (sociale) poate ieși la lumină într-un mod neașteptat și ne putem trezi în mijlocul unui amalgam de sentimente și emoții care ne iau prin suprindere (deceptii, regrete, coplesire, frica, dispret, furie). Toate acestea, deși par să fie cauzate de alții, și într-un anume fel chiar sunt, sunt ale noastre, pentru că vin din noi, indiferent ce factor extern le provoacă să iasă la iveala. Și da, relația cu ceilalți (prieteni, grupuri, comunități, susținători) constituie ecranul pe care ne vedem în acest moment, atât cu ceea ce ne place, cât și cu ceea ce nu ne place din noi.

Cu ce ne identificam la nivel colectiv, cu ce emoții, stări, idei (Pesti) și e nesănătos și ineficient pentru noi, lipsindu-ne de putere și distragandu-ne atenția de la ceea ce este important, util, necesar pentru noi acum (Fecioara)?

Când spun sacrificiu, mă refer la renunțare, la a ceda ceva din noi, ceva ce nu ne mai e de folos, ceva ce ne oprește să fim liberi și cu bucurie în acest moment al vieții noastre. A sacrifica, e cu sensul de a renunța, de a elibera și purifica. E un moment excelent pentru a intra într-un "program" de purificare, detoxifiere, transformare, de la interior către exterior. Și de conectare cu propriul corp, cu emoțiile noastre. A deveni conștienți de ceea ce simțim, de ceea ce se întâmplă în corpul nostru când este traversat de anumite emoții, este nu doar sănătos acum, ci chiar vital. Pentru că, de ceva vreme, ne-am conectat cu toții la un corp durere colectiv, în care s-au activat traume vechi, conflicte vechi nerezolvate. Suntem toți în asta și ne-am trezit simțind și trăind în mod recurent ceva ce există în subconștientul colectiv de mult timp, iar acum a fost activat și se simte prin emoții puternice, în special frică.

Așadar, în acest moment, cu toții putem contribui la vindecarea traumei colective și implicit a celei individuale, dacă devenim conștienți că “în fiecare corp exista un sistem nervos colectiv”, după cum afirma Thomas Hubl. Practic, umanitatea poate acum să iasă din recurența unor suferințe si abuzuri, prin creșterea nivelului de conștiență și prin contribuția pe care fiecare individ și-o poate aduce la crearea spațiului de vindecare. Cum? În primul rând, fiind conștienți de ceea ce iese la suprafață și se simte în corp. Apoi, făcând apel la puterea personală, conștientizând frica și adăugând compasiune în acest proces.

E necesar să creăm spatiu. Spațiu pentru propria vindecare, spatiu pentru vindecarea colectivă. Iar pentru asta, e musai să fim prezenți la reacțiile care se nasc din frică și să ne întrebăm cum am putea raspunde diferit realității? Poate cu compasiune, cu iubire. Da, acesta este răspunsul care contribuie la vindecarea tuturor și a ta. Pentru că, repet, toți suntem în asta, nu suntem separați decât de judecați și convingeri, uneori de ura, care nu fac decât să mențină luptele, războaiele pe mai multe niveluri ale existenței.

Dacă la lupta răspund cu lupta, ce creez acolo? Dar dacă la luptă răspund cu compasiune, cu pace, ce creează asta pentru toți? Și daca mai mulți răspund astfel, ce devine posibil?

Luna plina în Fecioara este ca o șansă la dezmeticire si trezire, chiar în toiul nebuloasei care ne-a cuprins pe toți. Ca și cum, ne ridicăm pentru prima data, după momentului șocului trăit recent de noi toți. E o invitație la pragmatism, înțelegere, regândire, reconfigurare. Iar Pluto susține acest proces și pune umărul la procesul de transformare și vindecare, ajutandu-ne să vedem dincolo de vizibil și să avem încredere în instinctele noastre.


Iată câteva dintre posibilitățile aduse de Luna plina în Fecioara:

1. Funcționalitate

Ce este funcțional, păstrează, ce nu, transforma sau eliberează. Acolo unde ți se pare că depui efort mare, iar costurile sunt foarte mari în raport cu rezultatele, uită-te ce poți schimba. Profesional vorbind, e momentul să echilibrezi timpul dedicat muncii, cu cel dedicat relaxării și altor activități care-ți aduc bucurie. E momentul să te uiți după soluții care să-ți ușureze munca, să-ți scurteze timpul de lucru sau, după caz, să-ți aducă mai multa împlinire. Ce e posibil să fii și să faci acum, pentru a avea mai multa bucurie și împlinire cu ceea ce faci?

E momentul trierii proiectelor, relațiilor, activităților, obiceiurilor, astfel încât să creezi spatiu pentru ceva nou, pentru un nou tu, mai relaxat, mai bucuros, mai viu.

2. Îngrijire

Luna plina în Fecioara ne oferă prilejul de a ne gândi și a lua măsuri pentru bunăstarea și sănătatea noastră. De la schimbarea obiceiurilor alimentare, până la schimbarea majoră a stilului de viață, acum suntem inspirați să găsim soluțiile cele mai potrivite și benefice pentru noi. Cu condiția să fim atenți la corpul nostru, la semnalele pe care ni le transmite și la ceea ce știm pur și simplu că e bine pentru noi acum.

Ce poți să fii, să faci și să creezi, astfel încât să te simți bine în corpul tău, cu mintea ta și în inima ta? Cum te poți îngriji mai mult, de tot ce ești?

3. Permitere

Lupta cu ceva din noi sau cu cei din jur nu va face decât să persitam în tensiune și să ne limitam, în loc să mergem înainte și să ne expansionam. Resentimentele pe care le purtăm în noi, de asemenea ne limitează și ne intoxică viața. Rezistența pe care o opunem la ceea ce apare în viața noastră nu este nimic altceva decât un cumul de judecați despre ce e bine și ce e rău pentru noi, o pre-judecata, și în felul acesta ne refuzăm experiența și ne anulăm puterea și înțelepciunea.

Prin urmare, acum este esențial să permitem. Să ne permitem să fim cine suntem, să permitem să simțim exact ce simțim, să privim înăuntru, să observăm evenimentele, fară a judeca, fară a ne opune. Cu cât ne opunem mai mult, cu atât mai multă durere producem. În schimb, daca învățam să plutim, să stam deasupra valurilor și să mergem cu ele, distrugerile vor fi minore sau nu vor fi deloc.

E important acum să ne sondăm ființa, să ne întrebăm inima ce vrea. Să permitem sentimentelor să fie, să le cream spatiu să se manifeste. Să avem curajul de a ne dori exact ce-și dorește inima noastră. Să avem curajul să cerem și să primim tot ce este și tot ce apare. Fară să ne opunem, fară să judecam experiența, doar acceptând că într-un fel am cerut totul și uitandu-ne cum putem să folosim tot ce este.

Permiterea ține de feminitate, de energia concepției prin acceptare, o energie care acum se cere integrată și folosită în sensul cel mai pur cu putință. Este momentul să ne asumăm cu adevărat rolul de pântec, acel loc în care creația este posibila datorită primirii, permiterii și acceptării. Să fim pământul care primește rodul, care-i da naștere și-l creste. Și apoi să îngrijim cu iubire acest sol, acest "pământ" care este trupul nostru.

4. Regenerare

Este un moment de regenerare a ființei și a vieții noastre. De vindecare, eliberare și transformare. De aceea, e posibil să iasă la suprafață emoții care au fost reprimate, să apară oameni din trecutul nerezolvat și neclarificat, să fie repuse pe tapet discuții și disfuctionalitati din relații trecute și prezente, totul pentru a fi clarificat și vindecat. Avem posibilitatea să vindecam ceea ce nu am vindecat, să eliberam ceea ce ne tine pe loc, să renunțam la drame construite în mintea noastră.

Pentru ca această regenerare să aibă loc, pentru ca viața noastră să se ridice la un alt nivel de bucurie, prosperitate și împlinire, e necesar să recunoaștem adevărul care ni se relevă acum. Iar acest adevăr, de cele mai multe ori, sta în răspunsul la întrebarea: "ce vreau?" sau "ce stiu despre asta?".
Relațiile sunt cele care ne reflecta cel mai fidel, atât punctul în care ne aflam, precum și felul în care dorim să mergem mai departe. Unele relații știm pur și simplu că e timpul să se încheie, altele simțim că pot fi transformate. Iar această transformare începe în inima noastră și continua în mintea noastră, prin alegerea de a renunța le o serie de judecați, așteptări, resentimente. Prin iertare, compasiune și, în definitiv, prin iubire.

Relațiile cu familia, vechile sentimente îngropate, se pot vindeca. E posibili să conștientizam că multe dintre blocajele pe care le resimțim se datorează abordării constrângătoare a relației cu trecutul, cu părinții și cu experiențe pe care încă nu le-am acceptat.

Una peste alta, viața noastră poate fi regenerată acum iar noi putem accesa un nivel mai înalt de conștiență, ceea ce înseamnă că suntem pe cale să ne angajam în noi creații și noi începuturi, printr-un fel nou de a fi, gândi și acționa. Că tot ne pregătim de echinocțiu, care va avea loc la doar doua zile după Luna plina.

5. Schimbare

Este o perioada în care pot avea loc schimbări majore. Luna martie în întregime este un spatiu al schimbării și al creațiilor noi. Sigur că uneori creațiile noi sunt precedate de așa-zise distrugeri și că, în aparență, pierdem ceva pentru a crea altceva. În fond nu e vorba despre pierdere, nu avem ce pierde pentru că nu deținem nimic cu adevărat, iar viața în sine înseamnă o schimbare și o curgere continuă.

Această Luna plină este ca o pregătire a terenului, o curățenie necesară, pentru ceea ce vă urma să se așeze nou în viața noastră în următoarele zile și săptămâni.

Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole