Luna plină în CAPRICORN, 13 Iulie 2022. Apogeul unei etape de transformare

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 12 iulie 2022, 29470 vizualizari

Vrei, nu vrei, ia cu transformare. Cam așa pare să spună contextul astrologic al acestei Luni pline plutoniene în Capricorn. Acum e momentul producerii a numeroase schimbări în viața multor oameni (sunt vizați mai ales cei născuți în semne cardinale sau care au planete personale, inclusiv Ascendent in aceste semne: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn). Pentru alții nu se produc schimbări vizibile, concrete, dar e posibil că luna iulie și în special zilele din preajma Lunii pline în Capricorn (13 iulie 2022) să fie resimțite că o încordare permanentă, ca o așteptare a ceva. Totul se intensifică, energia pare că se materializează în tot felul de situații care ne smulg din ceea ce numeam odată ordinea firească a lucrurilor.

Luna plina în Capricorn este apogeul unei etape de transformare interioară.

Ne aflăm într-un proces accelerat de purificare, curățenie și transformare a conștiinței. Suntem tot mai mult noi înșine, deci odată cu deschiderea către autenticitate, experiențele si oamenii care nu se mai potrivesc cu cine devenim, ies din viața noastră.

Prin urmare, într-un fel sau altul, creăm mai mult spatiu în viață noastră. Un spațiu pe care simțim să-l umplem acum cu ceva nou, în care suntem entuziasmați să creăm ceva care să ne reprezinte acum și mai ales să ne inspire și să ne bucure.

Aceasta este tema Lunii pline în Capricorn, aspect care se produce miercuri, 13 iulie 2022 ora 21:37, cu Luna în Capricorn și Soarele în Rac.

Luna plină activează acum axa vindecării, a intuiției și smereniei, a stilului de viață și obiceiurilor. Vor fi luminate, scoase la suprafață o serie de aspecte, de convingeri, puncte de vedere, emoții, sentimente reprimate (încă din perioada copilăriei) și orice altceva ne oprește să ne urmăm propria cale.

Capricornul vorbește despre o cale socială și profesională asumată, lungă, solidă, responsabilă și autentică. Despre autoritatea pe care o avem acolo unde ne aflăm și în ceea ce alegem să facem. Despre responsabilitatea cu care pășim pe drumul ales, în fiecare zi, puțin cate puțin, cu răbdare.

Racul vorbește despre siguranță, securitate emoțională, rădăcini, căldura căminului, legăturile cu familia, educația primita în copilărie, amintiri, tradiție.

Într-un fel, această Luna Plină pune în balanță, pe de o parte, alegerile pe care le facem pentru siguranța noastră și confortul personal, iar pe de alta parte dorințele și aspirațiile de ordin social și profesional. Acolo unde am produs un dezechilibru, e nevoie să restabilim echilibrul. Unde am sacrificat prea mult siguranța și confortul personal, e nevoie să ajustăm lucrurile. Iar dacă drumul profesional nu ne împlinește, avem de făcut niste alegeri care să îndrepte aceasta situație.

Această Lună plină este însoțită și intensificată de Pluto (conjunct cu Luna în Capricorn), Mercur (Rac), Kiron (Berbec), Nodurile lunare (Taur, Scorpion), Uranus (Taur). Transformarea este aproape inevitabilă, suntem împinși spre schimbare și progres, spre evoluție și elevare. Este un proces aflat deja aflat în desfășurare, cumva se încheie un ciclu început acum 6 luni când a avut loc Luna Nouă în Capricorn. Cei mai mulți dintre noi simt că se apropie ceva, că are loc o transformare profundă la nivel de ființă. Mai ales dacă am tot procesat/eliberat energie și programe vechi, ne simțim că într-o intersecție mare, necunoscută, fară să avem vreo hartă la noi. Suntem doar noi, fiecare în intersecția lui, în fata posibilităților, și e timpul să alegem după inspirația și intuiția noastră.

Dacă vă sună cunoscut acest scenariu, e bine ca, în ciuda nevoii accentuate de libertate și independența, să nu forțați în niciun fel lucrurile. Tendința acum este să acționați sub presiunea emoțiilor care ies cu forță la suprafață și să vă pripiți sau să creați adevărate tzunami-uri în viața voastră. Ceea ce vă afectează acel minim confort emoțional, de care aveți nevoie și despre care am amintit mai sus.

Apoi, răbdarea este necesară și în cazul acelora care stiu că vor să schimbe, dar nu stiu exact ce și cum. Și, mai ales, să recunoască ce știu deja (CE vor să schimbe), chiar dacă nu stiu CUM vor face asta (încă).

Probabil veți auzi/spune des: "știu ce vreau, dar mă tem că...", "vreau să schimb acest lucru, dar nu știu ce se vă întâmplă după aceea..." "Știu că ceva se schimba, dar nu văd nimic clar la orizont".

Răbdare și încredere, acestea sunt cheile potrivite! Și întrebări puse în ordine: Mai întăi e necesar să răspundem la "CE?", după aceea la "CUM?" și abia apoi "UNDE?" Iar această Lună plină este momentul lui "ce".

Cei mai mulți se pot împotmoli în tot felul de convingeri, în ce este corect sau nu, ce se face sau nu, ce ar trebui sau nu, ce este moral sau nu. Aici intervin educația primită, toate definițiile pe care le-am învățat despre ce e bine și rău, tot ce am considerat că ne-ar pune într-o lumină defavorabilă etc... Cu alte cuvinte, este esențial să ne delimităm de toate aceste gânduri, să facem distincția intre ce credem noi și ce prespunem că ar crede ceilalți (mai ales familia), să avem mai multa încredere în ce simțim că e corect pentru noi acum. Până la urmă, este un moment de asumare de sine, de libertate interioară și, poate, de revendicare a individualității prin renunțarea la dependențele și scenariile pe care încă le rulăm în mintea noastră.

Vă propun să vă priviti viața ca pe propria oglindă. Să vă vedeți pe voi în ea. Tot ce este acolo este creația voastră. Nu bună sau rea, ci doar creația voastră. Ce vedeți? Ce ați creat? Experiențele create sunt rezultatul alegerilor voastre sau al unor puncte de vedere și convingeri primite de la familie, prieteni, rude etc? Ce ați vrea acum să creați este alegerea voastră, este pentru bucuria voastră, sau încercați să evitați opoziția față de convingerile altora?

Cum ar fi dacă într-o zi, când te privești în oglindă, în loc să te vezi pe tine așa cum te știi, ai vedea toată viața ta prezentă? Și cum ar fi dacă ai accepta și nu ai mai judeca nimic din ce vezi acolo? Cum ar fi dacă nu te-ai mai judeca pe tine?

Cei care își asumă acum propria viață și alegerile, cei care se acceptă pe sine, care au curaj să recunoască ce vor și merg pe drumul lor, aceia vor culege roade excepționale, inedite. Poate nu toți le vor vedea și culege acum, în această zi, dar cu siguranță în curând se va întâmplă.

În aceste zile, curățam terenul, îl pregătim, și turnăm fundația pentru ceea ce vom crea de acum. Și s-ar putea, de fapt e de preferat, că această fundație să fie una nouă (sau veche, dar cu ajustări substanțiale), solidă, sănătoasă. Prin fundație înțeleg suma convingerilor, filozofiei de viață, punctelor de vedere, igienă mentală. Este tot ce alegem să păstram din ce știm și tot ce începem să dezvoltăm.

E important să fim atenți la nevoile noastre, inclusiv la cele ale corpului nostru care trece prin aceleași transformări și procese (nu întâmplător oamenii se plâng în perioada asta de probleme digestive, de exemplu). Corpul ne semnalează ce vrea, ce are nevoie. Cu cât ne raportăm mai mult la "ceea ce știm că e bine", cu atât mai multă greutate întâmpinăm cu corpul nostru. De exemplu, dacă simți să mănânci foarte puțin și doar anumite alimente (fructe și legume, să zicem- asta mi se întâmplă mie acum), degeaba te forțezi să mănânci mai mult sau ceea ce crezi tu că este "sănătos", nu vei obține decât și mai mult dezechilibru.

E bine să bem multă apă și să stăm cât mai mult în preajma apei dacă avem ocazia.


Lună Plină cu Inspirație, Bucurie și Ușurință!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole