Luna plină în Berbec, 16 octombrie 2016. #Scop nou, #Luptă pașnică

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 15 octombrie 2016, 30828 vizualizari

Evenimentul aceste săptămâni, Luna plină în Berbec, are loc pe 16 octombrie la ora 7:22 ora României.
Este un moment de turnură aparent neașteptată, o coacere a ceea ce am plantat în conștiința și viața noastră undeva prin primăvară când a fost Luna nouă în Berbec. Acum e momentul să înțelegem unde ne-au dus o serie de alegeri consecutive, în ultimele luni, descoperind atât de mult despre noi și individualitatea noastra, în tot acest timp.

Elevare a conștiinței. O perioadă cu revelații, conștientizari, aducerea la lumină a unor cauze ale blocajelor noastre mai vechi. Înțelegem mai mult și mai bine. Avem sclipiri de Geniu.

Deblocare. După ce mai multe luni sau chiar ani, am stat pe loc, chipurile așteptând momentul potrivit, îndeplinirea tuturor condițiilor necesare pentru a acționa în direcția dorită, acum putem avea revelația că vom mai aștepta mult și bine dacă nu facem ceva, dacă nu schimbăm direcția, traiectoria și chiar scopul dacă e nevoie. Cei care înțeleg acum si care permit adevărului să iasă la iveală, înțeleg cum, strat peste strat, minciunile s-au așezat cu titlu de adevăr în mintea lor...

Sub lipsa acțiunii stă așteptarea momentului potrivit, un fel de speranță fantezistă că într-o zi totul se va schimba, cumva va fi bine pentru că toate se vor rezolva. Sub această speranță, stă lipsa scopului și frica de a stabili unul. Sub lipsa scopului, găsim deseori, lupte și încrâncenări, exteriorizate sau nu, care rod rădăcinile ființei și ne duc la pierzanie. Iar sub aceste lupte fără scop, e posibil să stea niște frici care cresc și tot cresc pe nesimțite doar pentru că au mediul propice pentru asta.

Frica e precum bacteriile anaerobe în organismul uman. Cresc și se dezvoltă doar în lipsa oxigenului. Unele sunt benefice, altele nu. Exact ca frica. Intr-o anumită masură ea e normală, toți o purtăm, uneori ne contribuie, exact cum fac aceste bacterii. Dar când este depașit pragul sau teritoriul unde este binevenită, începe să sape în noi și să ne submineze încrederea, bucuria, iubirea, creativitatea, puterea...
Prezenta "oxigenului" diminuează și echilibrează. Lumina Conștiinței, adică. Întrebările pe care ni le putem pune. Și mai ales ascultarea indemnului Inspirației interioare.

Berbecul este un semn de foc, cardinal, masculin. Luna aici devine neastâmpărată și cutezătoare, pasională și entuziastă. Mobilizează toate resursele interioare (in)conștiente, de care avem nevoie pentru a ne regăsi pasiunea, entuziasmul, focul interior. Uranus îi stă Lunii alături și nu o lasă să se multumească până ce nu acceptă că e timpul unui Salt, a unei mari revelații, a unei descoperiri interioare care să ne conducă spre descoperiri exterioare fabuloase, a unui sens pe care să-l atașăm existenței noastre de aici încolo, bazându-ne pe experiența de până acum, pe cunoașterea noastră, pe inteligență. Uranus, în plus, nu prea agreează căile bătătorite și imitația, așa că e posibil ca în aceste zile să ne vină idei năstrușnice, aparent "nelalocul lor", dar mai ales atunci trebuie să avem încredere în ele. Semnul că suntem pe drumul adecvat și facem alegerea potrivită, este entuziasmul, sentimentul că suntem vii.

Balanța, semnul locuit acum de Soare (și de Mercur) e semn de aer, dar tot masculin si cardinal, de inițiativă. Se hotărăște greu, preferă să astepte și să tot aștepte, uneori "să aleagă până culege". Aceasta este capcana acestui moment și potențial înnoitor: așteptarea și tărăgănarea în pofida faptului că ȘTIM DEJA ce avem de spus, făcut, ales, inițiat... Pe de alta parte, informațiile pe care le acumulăm acum pot fi prețioase și pot echilibra situații din viața noastră, în care exista haos și/sau deznădejde, mai ales sub aspect relational.
Ascendentul momentului e tot in Balanță, indicând necesitatea abordării vieții cu diplomatie, liniște, cooperând cu oamenii din jur și nu perpelind totul pe unde trecem și generând victime colaterale pe nedrept.

Acestei energii cardinale i se alătură și cea a Capricornului, prin conjuncția Marte-Pluto care, în mod exploziv (sau imploziv, în unele cazuri) participă activ la atmosfera și alegerile noastre din urmatoarele zile, luni...
Se înțelege că având atâtă energie cardinală în meniu, e vorba de începuturi, înițiative, schimbări de macaz... care nu vor fi deloc previzibile și a căror formă nu va putea fi anticipată.
Planetele din Capricorn spun clar că totul este ca o detonare, o detensionare după o criză persistentă sub anumite aspecte din viața noastră. Acolo unde am cam ajuns la saturație, unde am fost supuși la transformări dificile, se încheie o etapă a suferinței și urmează un salt. Si nu trebuie sa ne gandim prea mult pentru a identifica zona de viață unde există sămânța schimbării acum.

Inventarea unui scop. Pentru orice. Daca nu avem scop, nu ne dăm jos din pat, nu merită să facem vreun efort, să construim. Acum suntem la poalele muntelui. Ca să pornim (Berbecul), să-l urcăm (Capricornul), ne trebuie un scop, o miză și, de data aceasta, un partener (Balanța). Chiar și pentru o relație, avem nevoie să știm ce creăm împreună, ce adaugă vieții noastre o anumită persoană, adică de ce o alegem.

O perioada cu redefiniri relationale, cu turnuri neașteptate în multe sensuri și sub multe aspecte, cu salturi de credință și de conștiință, pentru unii fără precedent.

Unele experiențe vor părea dure, dar funcționează precum bisturiul care detensionează. Sau precum o explozie care are ca scop purificarea, eliberarea spațiului de ceva vechi și toxic. Multe se vor suci și răsuci zilele astea. Multe vor sări probabil în aer. Și la propriu si la figurat...
 
Apropo de toxic, e și o perioadă a desprinderii de tot ceea ce nu mai folosește progresului și/sau nu hrănește stralucirea noastra. Tot acest an a fost despre desprindere, despre mișcare și cumva despre haosul dinaintea creației. Acum pare-se că se aleg niște fire, niște direcții si înțelegerea din ce în ce mai profundă că relațiile sunt parte extrem de importantă în viața noastră și că ne pot hrani sau ne pot sufoca în egală măsură. De aceea, e necesar sa fim cât mai conștienți, să participăm activ la ceea ce construim, să fim vii, implicați, atenți, gratioși, delicați și uneori tacuți în întâlnirea dintre inimile noastre.

Una peste alta, aceasta Luna plină în Berbec este despre cine suntem, despre a îndrăzni să ne arătăm, să trăim complet, să aprindem focul în noi dorindu-ne, împlinind, creînd și luînd-o de la capăt... de câte ori e nevoie. Este despre încredere și entuziasm. Uneori despre furie si revoltă. Alteori despre curaj, pasiune și iubire în stare pură și bucuria inocenței. În fond, despre viață. Dar și despre puterea de a lupta pașnic și înțelepciunea/prezența de a ne alege luptele astfel încât să câștigăm în primul rând sens.

Fie primit! Lună plină fericită și iluminată, tuturor!

 

Astro Shop

Cele mai noi articole