Luna plina in Berbec, 14 octombrie 2019. Ajustari relationale semnificative

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 13 octombrie 2019, 37338 vizualizari

Luni, 14 octombrie 2019, la ora 00:08 avem Lună plină în Berbec, adică cele doua luminarii se vor afla față în față la masa tratativelor, pe axa Berbec-Balanță.

Berbecul este un semn de foc, cardinal, masculin. Luna aici devine neastâmpărată și cutezătoare, pasională și entuziastă. Mobilizează toate resursele interioare (in)conștiente, de care avem nevoie pentru a ne regăsi pasiunea, entuziasmul, focul interior. 

Balanța, semnul locuit acum de Soare (alaturi de Mercur si Jupiter) e semn de aer, dar tot masculin si cardinal, de inițiativă. Se hotărăște greu, preferă să astepte și să tot aștepte, uneori "să aleagă până culege". Aceasta este capcana acestui moment și potențial înnoitor: așteptarea și tărăgănarea în pofida faptului că ȘTIM DEJA ce avem de spus, făcut, ales, inițiat... Pe de alta parte, informațiile pe care le acumulăm acum pot fi prețioase și pot echilibra situații din viața noastră, în care exista haos și/sau deznădejde, mai ales sub aspect relational.

Ascendentul momentului e in Rac, indicând nevoia de siguranta si dorinta de a gasi o cale blanda si sigura pentru schimbarile pe care e musai sa le facem acum.

Acestei energii cardinale i se alătură și cea a Capricornului, prin Pluto care, prin careul cu Luna plina contribuie în mod exploziv (sau imploziv, în unele cazuri) la atmosfera și alegerile noastre din urmatoarele zile, luni...

Se înțelege că având atâtă energie cardinală în meniu, e vorba de începuturi, înițiative, schimbări de macaz...  Avand in vedere ca stapanul Lunii in Berbec este Marte, iar acesta se afla in Balanta, vorbim deci despre relatii, despre ceea ce a devenit de netrecut vederea in cadrul acestora si necesita ajustari. Sau despre ceea ce am gresit, netinand cont si de ceilalti, si avem de indreptat. De fapt, ce ne mana in actiune acum este faptul ca dorim niste adaptari sanatoase in relatiile noastre si in tot ce tine de exprimarea potentialului nostru. Iar pentru asta suntem dispusi sa facem sacrificii, sa renuntam la confort si comoditate, pentru ca de data asta nu vrem sa obtinem bine doar pentru noi ci si pentru cei dragi noua. Vor fi necesare multe renunțări în aceste zile, inclusiv sau în primul rând în ce privește convingerile, obiceiurile, cuvintele, dar acestea sunt pentru un scop nobil și au rol de vindecare, înflorire și regenerare.

Pluto din Capricorn spune clar că totul este ca o detonare, o detensionare după o criză persistentă sub anumite aspecte din viața noastră. Acolo unde am cam ajuns la saturație, unde am fost supuși la transformări dificile sau unde am taraganat derularea unui proces de vindecare si o alegere intru schimbare, se încheie o etapă a suferinței și urmează un salt, o revelatie, o constientizare. Si chiar de va fi nevoie de o destructurare in prima faza, de o demolare pentru a putea curata si reconstrui, se va intampla cum e mai sanatos si benefic pentru noi.

Acum e importanta inventarea unui scop. Pentru orice. Daca nu avem scop, nu ne dăm jos din pat, nu merită să facem vreun efort, să construim. Acum suntem la poalele muntelui. Ca să pornim (Berbecul), să-l urcăm (Capricornul), ne trebuie un scop, o miză și, de data aceasta, un partener (Balanța). Chiar și pentru o relație, avem nevoie să știm ce creăm împreună, ce adaugă vieții noastre o anumită persoană, adică de ce o alegem.

O perioada cu redefiniri relationale, cu turnuri fundamentale si durabile în multe sensuri și sub multe aspecte, cu salturi de credință și de conștiință, pentru unii fără precedent.

Unele experiențe vor părea dure, dar funcționează precum bisturiul care detensionează. Sau precum o explozie care are ca scop purificarea, eliberarea spațiului de ceva vechi și toxic. Multe se vor suci și răsuci zilele astea. Multe vor sări probabil în aer. Sau vor clocoti. Și la propriu si la figurat...

Apropo de toxic, e și o perioadă a desprinderii de tot ceea ce nu mai folosește progresului și/sau nu hrănește stralucirea noastra. Acum pare-se că se aleg niște fire, niște direcții si relatii cu care sa defilam pe termen lung. Putem capata înțelegerea din ce în ce mai profundă că relațiile sunt parte extrem de importantă în viața noastră și că ne pot hrani sau ne pot sufoca în egală măsură. De aceea, e necesar sa fim cât mai conștienți, să participăm activ la ceea ce construim, să fim vii, implicați, atenți, gratioși, delicați și uneori tacuți în întâlnirea dintre inimile noastre.

Una peste alta, aceasta Luna plină în Berbec este despre cine suntem, despre a îndrăzni să ne arătăm, să trăim complet, să aprindem focul în noi dorindu-ne, împlinind, creînd și luînd-o de la capăt... de câte ori e nevoie. Este despre încredere și entuziasm. Uneori despre furie si revoltă. Alteori despre curaj, pasiune și iubire în stare pură și bucuria inocenței. În fond, despre viață. Dar și despre puterea de a lupta pașnic și înțelepciunea/prezența de a ne alege luptele astfel încât să câștigăm în primul rând sens.

Să ne fie de bine!

Nicoleta Svârlefus

Foto: Robert Dowling

Astro Shop

Cele mai noi articole