Luna plina in Balanta, 11 aprilie 2017, ora 9:07. Curatenie in relatii

Autor: AstroCafe.ro - luni, 10 aprilie 2017, 33097 vizualizari

Luna Plina este un aspect de opozitie (180 grade), un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Balanta si Berbec. Ganditi-va la un aspect de opozitie ca la un joc de sah, suntem acolo, vedem provocarile, mutarile si putem sa ne aparam, sa luptam, sa pierdem sau sa castigam, depinde doar de “ ceea ce mutam pe tabla de sah a vietii noastre”.

Acum, avem o echipa astrala in care Soarele in Berbec pe gradul 21:33 este aliat cu Uranus in Berbec si cu Eris –Zeia discordiei (136199), iar in partea cealalta, este Luna in Balanta pe gradul 21 :33 sprijinita de Jupiter retrograd in Balanta ce o forteaza sa rememoreze trecutul, sa lumineze toti pasii facuti din 1 octombrie 2016 cand a fost Luna Noua in Balanta.

Dar sa inceapa sedinta divina …
Ambele semne vor dreptate, adevar dar in felul lor popriu, daca Balanta este diplomata si se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv si cauta sa impuna legea prin lupta, forta. Intr-un fel, Balanta este un Berbec care a trecut prin scoala bunelor maniere. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibrul, armonia, justitia, etica si legea. Cand spunem Balanta, spunem toamna, echinoctiul de toamna cand zilele sunt egale cu noptile. Simbolic, Balanta prin cantarul ei reprezinta pe omul judecat pentru faptele lui. Omul se identifica cu Balanta prin cele doua talere, doua tendinte: una materiala si sexuala (semnul Scorpion), alta spirituala, spre evolutie si purificare (semnul fecioarei). Echilibrarea celor doua tendinte este o treaba foarte grea.

Daca Balanta este despre lupta pentru corectitudine, dreptate, justitie sociala, Berbecul este liderul, combatantul, razboinicul, hoinarul, intentia pura, franchetea, onestitatea. Berbecul reprezinta initiativa, el este pionierul, cel ce preia conducerea unei miscari, dar si acela ce actioneaza printr-o lovitura de cap. Lupta pentru adevar, dreptate, intaietate, pare a fi numitorul comun al celor doua energii implicate dar Berbecul trebuie sa invete diplomatia si sarmul Balantei in timp ce Balanta trebuie sa invete de la berbec sa nu isi mai faca atatea griji cu privire la ceea ce gandesc altii.

Verbul caracteristic Berbecului “a fi“ este conjugat in acest moment cu ajutorul lui Eris (marul discordiei, darul mituit, se sparge gheata, se strica prietenia, relatia, gelozii), Uranus (socuri, revolutie). Eris are un caracter radical, Uranus in Berbec are acelasi caracter radical, socant, eliberator iar notitele trimise acestei lunatii in Balanta sunt despre alegeri imature, alegeri mituite care nasc “razboaie“ cu influente deosebite asupra multor oameni. Cand Uranus participa la “corul astral”, suntem asemeni lui Prometeu care s-a trezit legat pentru ca a furat focul si l-a dat omeniri, eliberat apoi de Chiron care renunta la nemurire in favoarea lui. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta“, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta. In acelasi timp, putem vedea mai bine “fata unei relatii, a unui partener, asociat, justitiar, luptator pentru drepturile oamenilor“. Oricum, cuvantul “surpriza” ramane cheia intregului tablou astrologic. Disputa ( Eris ) in acest moment de luna plina (apogeul unor actiuni din trecut) are un aspect nesemnificativ la inceput dar ea capata in curand proportii greu de imaginat, este un proces plin de cearta care trebuie dus pana la capat ( simtiti flacarile Troiei ?).

Aceasta Luna Plina ne vorbeste despre alegeri din trecut, aparent banale, nascute dintr-o dorinta de razbunare sau de atentionare, dar care cresc exponential in bine sau in rau.

Dar Jupiter retrograd in Balanta sprijina aceasta Luna Plina in Balanta si ne ajuta sa vedem acele lucruri care nu trebuie sa ia amploare, ne arata calea buna daca cumva ne-am pierdut, ne ajuta sa definim bogatia in termenii corecti. Mersul retrograd al lui Jupiter ofera posibilitatea de a trece peste niste experiente de viata inca o data, este o a doua sansa, este re-evaluarea unei probleme, relatii, in termeni concreti.

Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Balanta de mana cu Jupiter retrograd in Balanta si Soarele in Berbec de mana cu Uranus in Berbec formeaza cu Pluto in Capricorn pe gradul 20 un careu in T cardinal.
Aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste din provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata.

Pluto in Capricorn si in casa VIII ca planeta focar (culege toata presiunea celor patru planete) reinvie tema pasarii Phoenix odata mitologica. Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt iubire, copii, creativitate personala, mandrie exagerata, prieteni, omenie, grupuri, sperante, viitor, banii care vin prin fel de fel de acorduri semnate, viata intima, banii partenerului, asociatului, transformari majore, regenerare. Reinventarea noastra, a relatiilor noastre sunt teme puternice in urmatoarele zile. Pluto ne vorbeste despre moarte, transformare, regenerare iar Pluto in casa VIII induce o energie puternica ce poate fi asemanata de cele mai multe ori cu atitudinea unui judecator ce vrea sa stie, sa repare dar sa dea si verdicte destul de aspre in tot ce are la baza un compromis, o eroare, un abuz de putere, manipulare, organizare, responsabilitati, jocurile ascunse ale puterii, relatii secrete, bani multi.

La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, iar “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral. Prin urmare, gradul 20 Rac, punctul opus lui Pluto in Capricorn, este al patrulea punct important in acest moment astral ce arata calea de iesire din starea de tensiune. Deci solutia este data de semnul Rac si casa II iar accentul se pune pe familie, stabilitate emotionala, mama, copii, radacinile noastre, camin, neam, tara, valoarea si talentele noastre, banii obtinuti prin noi insine.

Aceasta Luna Plina in Balanta vorbeste despre relatii iar Venus retrograd in Pesti ca si guvernator, stapan, dirijor al acestei energii, se plimba inca print trecut, oferind lectii importante legate de adevarata valoare a unui partener, a unei relatii. ” Cu masca, fara masca”, pare a fi jocul preferat al acestei energii ce stie sa dea jos “ masca” fiecaruia, stie sa rasplateasca dar stie sa si loveasca. Dar, magia isi face treaba in aceste zile, uneori aceasta combinatie astrala ne face atat de vulnerabili incat devenim usor de inselat, tradat iar aceste lucruri se intampla in relatii, bani, credite, prieteni, sperante.

[...]
Luna Plina in Balanta ofera o energie imensa, dinamica, pentru analizarea tuturor problemelor relationale. Utilizati aceste zile sa faceti “curatenie” in relatiile voastre, in mintea voastra, in trecutul vostru.


Sa fiti binecuvantati si protejati!

Adriana Tudosa

http://adriana-astro.com/

 

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole