Luna noua si Eclipsa partiala de Soare in Capricorn, 6 ianuarie 2019. La capatul chinului

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 05 ianuarie 2019, 27372 vizualizari

Prima eclipsa, din cele 5 de anul acesta, are loc pe 6 ianuarie 2019, la ora 3:29 si este o eclipsa partiala de Soare care insoteste Luna noua in semnul Capricorn.

Ascendentul momenului este Scorpion, iar cele doua luminarii se afla in casa a 2-a astrologica, intre cei doi “grei”: Saturn si Pluto si in apropierea Nodului Sud Lunar. Tot in Capricorn, se afla si Mercur, abia sosit in ziua precedenta. Asadar, in Capricorn la momentul eclipsei sunt 5 planete + Nodul Sud, ceea ce e mult, intens si de impact urias in viata fiecaruia.

Traim o perioada karmica, cu eliberari, incheieri de capitole si transformari semnificative. Sunt zile si vor fi luni intregi, in care ne vom concentra pe: 

*Trasarea limitelor. Aflam ca e sanatos sa fim ceva mai atenti cu spatiul nostru si cu ceea ce construim. Sa invatam sa protejam, sa hranim, sa valorificam ceea ce cladim, inclusiv prin stabilirea unui pret care ne onoreaza munca, efortul si cunostintele, dar si intelepciunea castigata in urma experientelor de pana acum. Sa invatam sa spunem NU, daca am spus prea mult DA. Si sa spunem mai des DA, daca am spus prea mult NU.

*Incheierea unor etape si moduri de functionare. Gata. E destul. E prea mult. Pana aici! Vom auzi aceste cuvinte in capul nostru, dar si de la altii. Parca am ajuns la un capat al chinului intr-o anumita privinta. Am facut sacrificii care nu-si mai au rostul sau pe care daca le continuam, le putem transforma in auto-distrugere. Mai ales atitudinile, comportamentul legat de obtinerea puterii, statutului si respectului altora, acum trebuie sa se incheie, pentru ca incepe sa primeze altceva: pacea, caminul, armonia.

*Eliberarea a ceea ce este toxic, indecvat, nesanatos. Mai ales in privinta resurselor interioare dar si a celor exterioare. Vor fi schimbari fundamentale in felul in care privim inclusiv banii. E momentul in care ne intrebam in ce masura sunt rentabile eforturile si alegerile noastre de pana acum sau daca nu cumva trebuie sa schimbam strategia. Acum e momentul cel mai bun sa ne creionam o strategie mai eficienta si mai in acord cu sufletul nostru, atat in ce priveste afacerile, munca, administrarea resurselor, cat si in ce priveste imaginea de sine.

*Iesirea din cusca. Acum si pe parcursul intregului an, ne vor da seama ca am construit si muncit mult, atat in interior cat si in exterior, dar ca exista prea multa rutina, prea multa plictiseala in viata noastra. Iar acum putem incepe sa realizam ce optiuni exista pentru a ne largi campul de perceptie si a ne inalta mai mult in constiinta si in viziune. E timpul pentru o abordare noua si curajoasa, iar aceasta poate fi obtinuta prin acceptarea si permiterea unor finaluri. Ne vom gandi ca nu mai putem in felul acesta, nu se mai poate sa traim ca in ultimii 9 ani, ci trebuie sa schimbam cate ceva. De exemplu, sa punem capat unor alegeri repetitive care ne-au dus mereu pe acelasi drum. Atat in ce priveste cariera, statutul, cat si banii sau valoarea atribuita acestora. Pe principiul “vreau sa traiesc si pentru alte lucruri”.

Asadar, o eclipsa care ne pune la treaba si ne munceste serios, asa ca e necesar sa fim atenti la ce simtim, ce constientizari avem, ce intelegeri… etc. Cu cat suntem mai atenti si mai in acceptare cu tot ce apare, cu atat mai bine!

Fie primit!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole