Lună nouă și eclipsă de Soare în Taur, 30 aprilie 2022. Ceva nou schimbă traiectoria destinului nostru

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 29 aprilie 2022, 29675 vizualizari

Pe 30 aprilie 2022 avem Lună Nouă și Eclipsă de Soare la 10° Taur. Aceasta este una dintre cele mai așteptate – dacă nu chiar cele mai așteptate – Luni Noi și Eclipse ale anului.

Nu numai că această eclipsă de Lună Nouă e conjunctă Uranus, astfel încât să ne putem „aștepta la neașteptat”, dar conjuncția Venus-Jupiter care se întâmplă în aceeași zi promite  „evolutii neașteptate”.

Eclipsele de Soare sunt luni noi pe steroizi.

Eclipsele de Soare se întâmplă mereu la  Lună Nouă, însă, când avem o Eclipsă, Soarele și Luna se aliniază și ele cu unul dintre Nodurile Lunare. Această aliniere specială  Soare-Lună-Nod Lunar este cea care creează eclipsele.

Această eclipsă de Soare este o eclipsă de Nodul Nord. Eclipsele de Nodul Nord, spre deosebire de Eclipsele Nodului Sud, sunt conectate cu viitorul. Ceva nou apare și schimbă traiectoria destinului nostru.

Eclipsele de Nod Nord ne scot din zona de confort, dar vin și cu oportunități pentru cei care sunt gata să profite de ele. La o eclipsă de Nod Nord, creăm o nouă karma.

Eclipsele de Soare, la fel ca Lunile Noi, lucrează la niveluri subtile. Acesta este momentul în care lucrurile noi sunt puse în mișcare, când încep noi cicluri. Nimic evident nu se poate întâmpla în ziua eclipsei (deși s-ar putea). Totuși, dacă ar fi să urmărim cu acuratețe cele mai importante puncte de cotitură din viața noastră, probabil am afla că au fost inițiate atunci când am avut o eclipsă de Soare.

Eclipsă de Soare de Lună Nouă în Taur – Aspectele

Când ne uităm la aspecte, Eclipsa de Lună Nouă în Taur strigă „oportunitate”. Eclipsa este conjuncta cu Uranus și Nodul Nord, și este in sextil cu Marte.

Conjuncția cu Uranus se va simți ca un moment absolut de claritate și ne va ajuta să înțelegem ceva foarte fundamental despre valorile noastre de bază, despre ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Ceva despre scopul vieții noastre, despre ceea ce ne-am născut cu adevărat să facem în această viață (Nodul Nord) ni se va dezvălui brusc (Uranus).

Acestea fiind spuse, o eclipsă insotita de Uranus ar putea să nu fie pentru cei slabi de inimă. Dacă am trăit într-o eroare de aliniere cu scopul nostru, atunci trezirea uraniană poate fi destul de șocantă - ceva ca Neo în Matrix.

Dacă, în schimb, am fost conștienți de scopul nostru, dar nu am avut niciodată șansa să ne apropiem de obiectivele noastre, Luna Nouă și Eclipsa de Soare în Taur ne vor ușura lucrurile mai mult ca niciodată. Eclipsa vine cu undă verde din Univers – da, acum îți poți urma calea. Momentul este ACUM!

Majoritatea dintre noi suntem între aceste extreme, așa că Eclipsa Uraniană poate veni cu un amestec de evenimente șocante care ne vor da viața peste cap – uneori prea repede, prea curând, dar și cu oportunități incredibile de a păși în adevăratul nostru scop.

Sunt șanse să visăm doar la aceste oportunități și să le privim cum ne scapă printre degete. Eclipsa de Lună Nouă este in sextil cu Marte, așa că ni se oferă un impuls suplimentar, stimulent și determinare pentru a face lucrurile să se întâmple.

Eclipsă de Soare si Lună Nouă în Taur – Cicluri Metonice și cicluri Saros

Luna Nouă și Eclipsa de Soare ne vor influența pe fiecare în mod diferit în funcție de graficul natal. Dacă nu ești familiarizat cu graficul tău natal, atunci când te uiți la Lunile Noi și Eclipsele din trecut care seamănă cu aceasta, te vor ajuta să identifici posibile influențe.

Lunile noi și eclipsele au două cicluri, cicluri metonice și cicluri Saros. Ciclurile Metonice si Saros vin cu teme comune si te pot ajuta sa identifici modul in care Luna Noua te va influenta la nivel personal, privind evenimentele din trecutul tau.

Ciclurile metonice sunt cicluri lunare care au loc la fiecare 19 ani la același grad al zodiacului, declanșând o parte specifică a graficului tău natal. Luna Nouă anterioară la 10° Taur s-a petrecut acum 19 ani, pe 1 mai 2003, și 19 ani înainte, pe 30 aprilie 1984, pe 1 mai 1965, și tot așa.

Dacă vreuna dintre aceste date sună cunoscut, asta poate fi din cauză că Lunile Noi aparținând acestui ciclu metonic specific declanșează anumite planete, unghiuri sau case în graficul tău. Dacă găsiți o temă comună, vă puteți aștepta ca o temă similară să se concentreze acum. Dacă de exemplu acum 19 ani v-ați mutat acasă, puteți să vă mutați din nou acasă.

Ciclurile eclipsei Saros se repetă la fiecare 18 ani. Eclipsele de Saros nu au loc la același grad zodiacal, dar au aceeași energie pentru că împart aceeași „eclipsă mamă”.

La fiecare 18 ani, o eclipsă de Saros se deplasează cu 10° de-a lungul zodiei, față de gradul eclipsei anterioare. Eclipsele anterioare din aceeași familie Saros (119) au avut loc pe 19 aprilie 2004, pe 9 aprilie 1986 și 28 martie 1968.

Eclipsa mamă 119 Saros este conjunctă Jupiter, deci Eclipsa de Soare din Taur din 30 aprilie poartă și energia benefică a lui Jupiter. Eclipsa Taurului este cu adevărat un moment al expansiunii - un moment în care să spui DA oportunităților care îți ies în cale.

Eclipsă de soare de Lună nouă în Taur și Venus Conjunct Jupiter

Nu putem vorbi despre Luna Nouă fără să vorbim despre domnitorul ei, Venus. Chiar acum, Venus este angajată într-o conjuncție triplă magică, unică în viață, cu Jupiter și Neptun în Pești.

Cu câteva zile înainte de Luna Nouă, Venus a format o conjuncție cu Neptun, iar la propriu la 45 de minute după eclipsă, Venus se conectează cu Jupiter la 27° Pești, pentru tranzitul preferat de 5 stele al anului al astrologilor.

Dacă influența conjuncției Jupiter-Neptun a fost oarecum abstractă, Venus ne va ajuta să înțelegem ce înseamnă în termeni concreți.

Cu ajutorul lui Jupiter, Venus va traduce mesajele de ceață ale lui Neptun și va face intangibilul, tangibilul. Venus este inima noastră – lucrurile de  care ne pasă, ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Eclipsa de Lună Nouă în Taur este cel mai bun moment pentru a-ți asculta inima – ce îți dorești cu adevărat?

Eclipsă de Soare de Lună Nouă în Taur – Ce-ar fi dacă?

Există atât de mult potențial cu această eclipsă! Visele pot deveni realitate chiar acum. Dar pentru asta, trebuie să începem prin a crede că a trăi o viață plină de bucurie și împlinire este într-adevăr o opțiune.

“Dacă?”

Creierele noastre sunt conectate pentru dorințe și părtinire excesivă. Supraestimăm cât de repede putem lucra sau câți bani vom câștiga și subestimăm cât timp ne va lua să rezolvăm lucrurile sau să terminăm acel proiect de 3 săptămâni (transformându-se într-un proiect de scriere de 3 luni).

Multe dintre aceste lecții de management al așteptărilor sunt despre stăpânirea lui Saturn, despre a învăța ceea ce putem obține realist cu abilitățile și resursele noastre. Dar viața nu înseamnă doar stăpânirea lui Saturn.

În timp ce avem tendința de a ne supraestima abilitățile vs. realitățile saturniene, în același timp, când vine vorba de lucrurile importante, mai puțin tangibile din viață – precum fericirea și împlinirea noastră – opusul este adevărat.

Deși putem spune că vrem să fim fericiți, ne sabotăm în moduri inconștiente sau ratăm oportunități pentru că în adâncul nostru nu credem că fericirea este o opțiune, pentru că nu credem că ne putem transforma visele în realități.

Și exact acolo se află frumusețea Lunii Noi și a Eclipsei în Taur.

Luna Nouă vine cu un mesaj important “Ce-ar fi dacă?”. Dacă o viață de fericire este cu adevărat posibilă? Ce se întâmplă dacă putem trăi deplin potențialul nostru?

Luna Nouă s-ar putea să nu-ți dea încă rețeta unei vieți fericite - dar lucrurile vor începe cu siguranță să se schimbe. Perspectiva ta se va schimba. Vei începe să vezi lucrurile într-o lumină diferită – într-o lumină mai frumoasă.

Luna Nouă și Eclipsa de Soare în Taur s-ar putea să nu-ți aducă prințul/prințesa fermecătoare sau să nu te ajute să urci pe Kilimanjaro. Dar îți va aduce ceva mult mai important: înțelegerea profundă a ceea ce te face cu adevărat fericit, ce fel de om vrei să fii și ce fel de viață vrei să trăiești mergând înainte.

Sursa: www.astrobutterfly.com 

Arta: Catrin WatzAstro Shop

Cele mai noi articole