Luna nouă în TAUR, 11 mai 2021. Semințele viitorului

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 11 mai 2021, 14936 vizualizari

Azi suntem în energia Lunii noi în Taur (la ora 22:00, Soarele și Luna împart același grad – 17, în Taur).

Luna nouă este mereu un prilej de plantat semințe, de început ceva, de a da naștere unui nou context de viață. Fiind vorba acum despre Taur, cu atât mai mult, pentru că Taurul este în rezonanță cu fertilitatea, abundența, confortul, tihna, materializarea, realizările concrete. Asaadar, e o energie numai bună pentru intenții clare, care reflectă direcții concrete pe care dorim să le explorăm de aici încolo în viață noastră. Nu e despre vise, fantezii și iluzii, ci despre ceea ce acum ne poate ajuta să (re)găsim pacea, confortul, siguranța, armonia și frumusețea în lucruri simple, aflate la îndemână.

Luna nouă în Taur ne pregătește pentru sezonul eclipselor care va începe curând și face asta inspirându-ne să găsim soluții noi, să recunoaștem ce ne dorim, să ne aliniem cu interiorul nostru, să ne centrăm și să fim atenți la noi, la cine suntem acum și cum vedem continuarea programului de viață personal. Cel mai potrivit acum este să ne uităm cât mai puțin în exterior și să privim cât mai mult în propria curte, la propriile aspirații și, mai ales, la adevărul nostru. Să avem grijă de noi, să renunțăm la obiceiuri nesănătoase și să ajustăm stilul de viață (casa a VI -a). Să ascultăm cu atenție ghidajul sufletului.

Lipsa elementului foc ne atrage atenția că nu există suficientă energie, pasiune, curaj și forță. Că motivația nu vine deloc din exterior și că e timp de coacere și creație, mai degrabă decât de acțiune în forță. E momenul să rezolvăm, descâlcim, clarificăm, plantăm. E momentul să ne folosim de creativitatea și de natura noastră, care în fond este una a experienței și explorării. Ce altceva e posibil? Ce am putea crea nou? Ce ne-ar plăcea să fie viață noastră? Ce mijloace pe care nu le-am luat în considerare până acum, ce abilități, putem folosi pentru siguranța, plăcerea și bucuria noastră?

Sunt 5 planete în semne fixe, ceea ce înseamnă că această energie este predominantă și aduce pe de o parte rezistență la schimbare, dar pe de altă parte ne avertizează că schimbările care se produc acum sunt fundamentale și cu efecte pe termen lung.

Luna nouă este însoțită de Lilith, aflată la un grad distanță. Aici avem de-a face cu ceva ascuns, necunoscut, cu o teamă inconștiență, o rană, ceva ce e nevoie să acceptăm, ceva cu care e nevoie chiar să cooperăm pentru a putea merge mai departe și a ne vedea realizate dorințe puternice care apar acum. Cu alte cuvinte, ceva ce ne dorim din adâncul sufletului poate fi sabotat de frică, dacă nu ne aplecăm cu blândețe asupra noastră și nu îmbrățișăm această frică, precum și sursa ei (rana). Pe de altă parte, Lilith ne spune că ne putem aștepta la orice, că nu deținem controlul total și că tot ce putem face este să ascultăm de instinctele noastre și să răspundem realității cu prezența, curaj și autenticitate. Să avem curaj să fim noi înșine, să fim creativi și dispuși să forăm în noi după resurse nebănuite.

Luna nouă este privită și de către Uranus, mai de la distanță, e adevărat, și ne amintește că noul, viitorul, progresul sunt inevitabile și că nu ne putem împotrivi, chiar dacă ne ținem cu ultimele puteri de structuri vechi (Saturn cuadratura cu Uranus). 

Harta acestei lunatii însă ne arată încă un aspect foarte interesant. Pare că toate drumurile (planetele) duc la Mercur (Gemeni). În afară de Neptun (Pești), în rest, toate planetele sunt în poziții care ne conduc la energia mercuriană. Spre exemplu: Luna nouă în Taur este reprezentată de Venus, care se află în Gemeni și este reprezentată de Mercur. Marte se află în Rac- guvernat de Luna – aflată în Taur, semn guvernat de Venus care se află în Gemeni, semn guvernat de Mercur. Jupiter și Saturn- în Vărsător – guvernat de Uranus – Uranus e în Taur – Taurul e guvernat de Venus… care se află în Gemeni (Mercur). Și tot așa, dacă luăm fiecare planetă, inclusiv Nodul Nord (Gemeni), ajungem la Mercur. 

Mercur este mesagerul zeilor, este comunicatorul, este cel care facilitează mișcarea, conexiunile, accesul la informație, învățarea. Mercur este curiozitate, deschidere, flexibilitate, dar și modul în care procesăm informația, cum o înțelegem și cum o dăm mai departe. Mercur este modul în care răspundem la stimuli, maniera în care folosim cuvintele, dar și inteligența și cunoștințele pe care le avem. Mercur e capacitatea de a interacționa cu cei din jur și cu mediul, cu ușurință. Mercur e ideea, soluția.

Aflându-se în domiciliu, în Gemeni, Mercur este puternic acum, mai cu seama că urmează să se întâlnească cu Destinul (Gemeni), și ghidează Luna nouă și ne ghidează și pe noi printr-un proces de înnoire care ține de mintea noastră și de toate calitățile mercuriene pe care e nevoie să le folosim acum cu inteligență. Esențial acum este să gândim. Cu capul nostru. Să medităm. Să ne centrăm. Pentru că e despre noua direcție a vieții noastre și avem nevoie de claritate.

Fie că ne dorim mai multă iubire în viață noastră, sau mai mulți bani, mai multă liniște sau pur și simplu siguranță, putem împlini ce  ne dorim dacă suntem dispuși să cultivăm mai mult din ceea ce înseamnă Mercur: Să fim deschiși la noi posibilități, să fim flexibili, adaptabili, dispuși să cunoaștem oameni noi și să învățăm ceva nou, să comunicăm cu mai multă deschidere și ușurință, să fim atenți la informațiile care vin la noi și să le selectăm pe cele utile, să mișcăm corpul și în felul acesta mișcăm energia proiectelor noastre, să ne luăm la întrebări convingerile și să le mai înmuiem sau dizolvăm pe ici pe colo dacă nu mai sunt valabile, să întrebăm, să cerem, să împărtășim. 

Si... da, să abordăm totul cu mai puțin dramatism si mai mult UMOR. Apoi, să înțelegem si sa acceptăm că soluții și posibilități noi sunt chiar sub nasul nostru, doar că nu am fost dispuși să întrebăm, să căutăm, să luăm în considerare. Ce-ar fi să le vedem acum?

Lună nouă inspirată și fericită tuturor!

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole