Luna noua in Scorpion, 7 noiembrie 2018. Imputernicire prin cunoastere, renuntare si regenerare

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 07 noiembrie 2018, 12207 vizualizari

Pe 7 noiembrie 2018, la ora 18:01, Luna intalneste Soarele in Scorpion, la gradul 15. Ascendentul momentului este in Gemeni, Marte si Pluto (stapanii Scorpionului) se afla in Varsator, respectiv Capricorn, iar stapanul hartii- Mercur se afla in Sagetator.

Luna noua e un moment al inceputului, iar fiind vorba de Scorpion, e ca si cum ne-am incepe pe noi, ca si cum am concepe un nou sine, un nou model de functionare in forul interior si in lume. 

Scorpionul este un semn al intensitatii, puterii, crizelor transformatoare. El ne confera curajul de a dizolva atasamentele toxice, de a rupe relatii nefunctionale si mai ales de a renunta la obiceiuri nesanatoase (Luna noua in casa a VI-a), fara drept de apel.

Intrebarile pe care cu totii ar fi bine sa ni le punem sunt:
Care sunt acele lucruri/domenii/relatii carora le sunt cu adevarat devotat, pentru care as merge pana la capatul lumii? Care sunt acele dorinte care izvorasc din inima mea, dincolo de motive, ambitii egotice, justificari si povesti? Ce-mi doresc eu cu adevarat in acest moment? Ce ma implineste? Ce ma trage inapoi? Cum imi administrez timpul, zi de zi? Ce este sanatos pentru mine si ce nu?

Acesta poate fi un moment critic, dar profund transformator. Avem puterea (Luna Noua este sustinuta de Pluto, guvernatorul subtil al Scorpionului) sa ne smulgem din situatiile in care ne complacem, sa rupem relatiile care nu sunt autentice, sa renuntam la un drum profesional sau la o abordare care nu ne reprezinta. Avem puterea de a darama ceva, pentru a putea reconstrui. Poate fi vorba despre interiorul nostru, despre fiinta care are nevoie de vindecare. Unii oameni vor simti ca au ajuns la limita, ca si cand schimbarea si transformarea reprezinta o urgenta, ca si cand in lipsa acestui proces viata lor nu ar putea continua.

Sa nu uitam ca Scorpionul este semnul schimbarii radicale, al rupturilor bruste. Nu accepta jumatati de masura. Se conduce dupa principiul "totul sau nimic". Este, pe de alta parte, semnul care mascheaza cel mai bine emotiile, crizele interioare. Are o mare capacitate de a rezista, insa cand paharul se umple, uimeste pe toata lumea prin deciziile luate. Se implica total si cu o intensitate uluitoare atat in dragoste, cat si in alte directii care-l inspira. Scorpionul insa iubeste transformarea si, uneori, pare ca-si provoaca crizele pentru a putea trai experienta renasterii si a-si simti din nou puterea. In prezenta unui Scorpion, multi oameni se simt inconfortabil, pentru ca pare sa priveasca dincolo de ce esti dispus sa spui sau sa arati, poate sa scoata la lumina, uneori si fara sa stie, adictiile, atasamentele, obsesiile noastre, adica tot ce e nevindecat si doare.

Compromisurile nu-si au locul in acest context astral. Pur si simplu, e necesar sa ne concentram asupra adevarului interior. Convenabil sau nu, moral sau nu, autenticitatea este prioritatea acum. Avem doua saptamani la dispozitie sa ne raspundem la intrebarile de mai sus, sa alegem drumul nou pe care sa mergem, sa schimbam ce e de schimbat, sa ne eliberam de resentimente. E un moment excelent si pentru renuntarea la dependente (emotionale, alimentare, materiale, relationale), cata vreme recunoastem ca acestea ne indeparteaza de esenta noastra si ne tin captivi in iluzii.

Casa a VI-a, locuita acum de Luna noua, ne spune ca e timpul sa transformam inclusiv corpul nostru, sa ne ocupam de sanatatea noastra si putem face asta cel mai bine privind si intelegand emotiile reprimate, felul in care ne raportam la corpul nostru, ce stim despre conflictele emotionale care, nerezolvate, ajung sa fie conflicte biologice, ce obiceiuri nesanatoase avem, ce frici avem in ce priveste boala. Unele semnale, deci, de la corpul nostru, pot fi de fapt o poarta catre o noua intelegere despre cine si ce suntem, dar si despre anumite mecanisme interioare dupa care functioneaza mintea si corpul nostru.

Vindecarea emotionala ne este promisa de Kiron, care vegheaza si sustine toate alegerile noastre. Mai ales pe cele care vizeaza vindecarea si purificarea spirituala. Kiron ne ajuta sa descoperim resursele necesare in Spirit, in inima noastra. Cata vreme vom fi dispusi sa ne lasam ghidati din interior, alegerile vor fi in acord cu inima noastra si vor crea si netezi un drum cu sens inalt.

Ascendentul Lunii noi este in Gemeni, semn ca putem invata ce avem nevoie, e nevoie sa cautam sa intelegem si sa cunoastem mai mult, sa cercetam, sa gasim informatiile necesare. Daca suntem intr-un moment de criza, intr-un impas, daca avem nevoie de o solutie, e foarte posibil sa avem, de fapt, nevoie de mai multa intelegere si cunoastere. Sa avem mintea deschisa pentru a afla ceva nou, pentru a largi perspectiva si a extinde constiinta. 

Ce anume stii adanc in sufletul tau ca este momentul sa eliberezi? Cum arata pentru tine abandonul? Cum anume te poti elibera cu adevarat, astfel incat sa ai cu adevarat un episod de autoimputernicire?

Luna Noua ne ofera acest lucru, iar profunzimea puterii sale tine de noi, in functie de cat de mult suntem dispusi sa ne eliberam in aceste zile, de ceea ce ne ia din putere, de cat de mult ne onoram sufletul si adevarul.

Fie primit!

Cu drag, Nicoleta Svarlefus

 

*Imagine: Beth Lenco http://www.starflower.ca/index.php?id=110

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole