Luna nouă în Scorpion, 30 octombrie 2016. #Regenerare cu #Inima-n dinți!

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 29 octombrie 2016, 58814 vizualizari

30 octombrie 2016 (ora 19:39) este ziua Lunii noi în Scorpion și un prag important în viețile celor mai mulți dintre noi. E o zonă de tranziție, de la haos la ordine și coerență, de la frică la încredere, de la lipsa de sens la direcție clară. Poate fi momentul de întoarcere la esență. Esența unei relații, esența ființei și a vieții: iubirea (Luna nouă are loc în casa a V-a a momentului). Și poate fi semnalul de începere a unei etape cu mai multa stabilitate, coerență, lumină, seninătate.

Pare că ne-am pregătit tot anul pentru aceste ultime două luni care mai sunt din 2016, pentru ca ele trasează tușa finală, fac rezumatul a cel puțin 9 ani, și stabilesc noile direcții de urmat, mai ales din 2017 încolo.

Fiind vorba despre un semn atât de intens, paradoxal, atașat, determinat, magnetic și misterios precum Scorpionul, exact așa se pot simți aceste zile și următoarele săptămâni. Ne putem simți ca într-un malaxor, într-o centrifugă sau ca și cum am fi împinși dintr-un avion, de la câteva mii de metri altitudine, fără să știm că avem la noi parașută funcțională și așteptând înfrigurați să vedem ce se intâmplă. Și exact când credeam că nu mai avem scăpare, pac, se deschide parașuta și începem să plutim, având o perspectivă uimitoare și o imagine atât de amplă conținând inclusiv locul din care am plecat. Ei bine, momentul Lunii noi in Scorpion, poate fi precum momentul deschiderii parașutei, acel moment în care îți vine inima la loc, după o perioadă poate de șoc, frică, amorțeală, chiar durere...

Cam așa văd acest moment, cam asta este energia cu care defilăm acum, o energie atât de puțin înțeleasa, a Scorpionului nerăbdător să ne însoțească în călatorii absolut revelatoare, transformatoare, purificatoare.

Ascendentul momentului de Luna nouă este în Gemeni, iar Mercur, guvernatorul Gemenilor, "ține de mână" cele două Luminarii, parcă aratându-le drumul. Mercur în Scorpion, alături de Luna nouă, indică deschiderea unui canal de cunoaștere care aduce clarificări, întelegeri noi, conștientizări, mesaje pe diverse căi... Primim toate informațiile de care avem nevoie, doar să știm să ascultăm. Si să ne alimentăm de pe verticală, nu pe orizontală. Având încredere în ceea ce auzim în noi, în inima noastră. Având curajul să ne urmăm pe noi. Cu inima-n dinți!
Mercur mai este numit și "mesagerul Zeilor", el ne poate ajuta să ne conectam la alte planuri, alte dimensiuni, pentru a culege informații.
Nu e exclus ca unii dintre noi sa stabilească un soi de comunicare cu cei plecați din lumea asta, prin vis sau pe alte căi.

Pentru mine, aceasta este Luna nouă a celor 4"I":

1. Intuiție
Este o Luna nouă cuminte, cu potențial de liniște/liniștire prin înțelegere mai profundă a unor contexte de viață. Este o chemare spre interior, o întoarcere la cine suntem. E important acum să ne ascultăm pe noi creînd un spatiu de liniște în care să auzim vocea șoptită din interior.

2. Iubire
S-ar putea să trăim experiente care să ne amintească singurul mod prin care nu putem muri și nimeni nu poate muri, singurul mod cu care putem crea autentic și nemuritor, singura cale spre bucurie și creativitate: Iubirea. Si conexiunea reală, profundă, plină de devotament, dintre doi oameni.

3. Început
Ca la orice Luna nouă, ne gandim la un nou început. Ei bine, de această dată, vorbim de un început al stabilității (data 30.10= 3+1= 4, care înseamnă stabilitate, începutul (1) stabilității). Începem, de fapt, să așezăm lucrurile prin casele sufletului și minții noastre, să alegem din haosul creat și perceput până acum, posibilitățile care ne folosesc și care ne sunt adecvate.

4. Inocență
Ne putem întoarce, dacă alegem, la inocență. La curiozitate. Deschidere în fața vieții. Mai multă permeabilitate pentru tot ce este și mai multă disponibilitate de a privi cu minte nouă, orice lucru așa-zis vechi, orice relație, orice om, orice proiect. Acum, cei care-și permit să fie inocenți și să renunțe la atașamentul față de ceea ce știu deja, pot crea și dezvolta proiecte creative extraordinare care se materializează cu ușurință și merg de la sine în sensul benefic pentru ei și pentru alți oameni. Inocența înseamnă, însă, și adevăr. Adevărul pe care îl vedem și îl recunoaștem. Pe care îl urmăm. Așa cum îi șade bine Scorpionului.


Cheia Genelor care corespunde gradului la care se formează Luna nouă (gr. 7:44; iată, din nou e prezentă cifra 4) este cheia 44 (din nou, avem 4 de două ori).

 Cheia 44 a Genelor se numește "Relații karmice"
Umbra: Interferența
Dar: Colaborare
Siddhi: Sinarhie

Fără a intra prea mult în detalii (cine dorește să înțeleagă mai mult, poate citi în cartea lui Richard Rudd- Cheile Genelor), în linii mari această cheie este despre posibilitatea de a transcende tiparul karmic relațional, ajungând la darul acestei chei: Colaborarea.
Semnul că cineva a ajuns la frecvențe mai înalte ale acestei chei, este apariția Devotamentului în relațiile sale.

"Prin intermediul cheii 44, toate relațiile sunt chemate una spre cealaltă; și, de aceea, această cheie este atât de strâns legată de tema karmei ancestrale și reîncarnării".
"Darul Colaborării are în vedere recunoașterea acelor indivizi al căror loc este în viața ta. Atunci când cunoști pentru prima dată pe cineva si acel cineva ți se pare cunoscut, este pentru ca celulele voastre au ceva de făcut împreuna"

Câteva "intrucțiuni de folosire" a acestei energii:
- scop. Uită-te la scopul din spatele unui proiect pe care vrei să-l faci/dezvolți/începi. Dacă nu găsești niciun scop, alege unul, creează-l. Asta te va ajuta să fii concentrat și coerent, viu și implicat. Și vezi și dacă e pasiune acolo.
Sădește intenții adecvate, sincere. E un moment extrem de fertil și e disponibilă multa determinare și concentrare pentru a reuși aproape orice.

- strategie. E important să ne folosim de modalitatea în care Scorpionul își atinge obiectivele: strategia. E momentul, deci, să fim cu toții puțin Scorpioni și să gândim o strategie de viață pe termen mai lung cu câteva linii foarte clare.

- dorințe. Ce-ți dorești cu adevărat acum? Ce te arde în interior, ce face să crească focul din tine?

- detox. E un moment excepțional pentru detoxifiere, indiferent că vorbim despre un program aplicat corpului, sau unul destinat minții, relatiilor, casei, vieții etc... De fapt, e necesară o "exfoliere" cel puțin, eliminarea a ceva ce nu e de folos sau e chiar toxic, pentru a crea spațiu si pentru a permite procesului de REGENERARE să se deruleze. Poate fi nevoie să ne desprindem de ceva (de la o convingere, până la o relație, un job etc... pentru a putea crea și primi ceva nou).
În aceeași idee, e necesar să bem cât mai multă apă și să stăm, eventual, în preajma apei.

- meditație si contemplare. Este un moment excelent pentru a ne crea un fel de carantină pentru câteva zile. Asta pentru a fi contaminați cât mai puțin, cu pareri, puncte de vedere, judecăți și proiecții. E important sa ne cufundăm mai mult în adâncimile ființei noastre și să ne lăsăm distrași mai puțin. Iar în acest timp, putem medita sau putem apela la orice mijloc care ne sprijină să eliberăm ceea ce am reprimat și să vindecăm răni despre care putem afla abia acum sau pe care nu am știu cum să le abordăm...

-  e un moment excelent pentru ritualuri de transformare, purificare, curățare. Măcar pentru purificarea locuinței (cu cu salvie, tămâie sau măcar un bețisor parfumat + aprinderea de lumânări cu intenția de a purifica spatiul de orice energie stagnantă si nefolositoare).

Fie primit! Lună nouă revelatoare și fericită, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

Astro Shop

Cele mai noi articole