Luna nouă în Gemeni (5 iunie 2016) și Crucea Cosmică Mutabilă. Calea înfloririi

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 04 iunie 2016, 52877 vizualizari

Luna nouă în Gemeni are loc, în acest an, pe 5 iunie la ora 5:59 am și este flancată în timp de cele două Luni pline în Săgetator (22 mai și 20  iunie).

Fiind Lună nouă, ne ducem cu gândul la începuturi. Dar să vedem ce fel de începuturi și cum arată ele.

Ce are special această Lună nouă în Gemeni?

 - Lună nouă venusiană- este insoțită de Venus (conjuncție), astrul relațiilor, al iubirii, talentelor, artei și bogăției de orice fel.
Venus in conjuncție cu Luna nouă ne spune că relațiile sunt tema centrală a acestor zile. Prin ele se fac si desfac lucruri. Ele insele sunt supuse filtrelor luminii conștiinței și sufletului, pentru a alege care ne sunt benefice și care nu, care vor fi continuate și cum.

In același timp, e un moment în care noi să ne revizuim atitudinea față de ceilalti, să ne dăm seama ce am tolerat prea mult, dar și ce am tolerat prea puțin. Facem ajustări de atitudine față de oameni din viața noastră. Ne dam seama ce nu am prețuit suficient sau pe cine. Realizăm, fiind puși față în față cu realitatea pe care am creat-o, ca în anumite relații am fost pe pilot automat și nu am văzut/prețuit cu adevărat ce avem lânga noi sau în ce mod unele relații au devenit, în timp, toxice. E vremea tratării noastre, a detoxifierii. Prin transformare de sine, transformare a relațiilor sau renunțare... la multe dintre judecățile și prejudecățile asimilate și dezvoltate în timp.

  - Se află în casa a 12-a, ceea ce înseamnă că ne vom confrunta cu consecințe, rezultate, o imagine a realitații pe care am creat-o în mai multe etape succesive și mai mult timp, poate chiar mai mulți ani. Acum vedem mare parte din imaginea asta, urmând ca spre finalul lunii iunie să o vedem complet.

Casa a 12-a e o casa de finalitate- se inchid cicluri, etape. Se pot sfârși o serie de suferințe, se pot vindeca, pot ieși la iveala situații blocante pentru a fi în sfârșit rezolvate. E un punct terminus, un ultimatum de a rezolva lucruri care ne apăsau și nici nu știam cât de mult ne luau din putere și energie. E o curațenie, o eliberare prin smerenie, acceptare și iertare, prin iubire și bunăvoință, dar mai ales prin credință (casa Peștilor) aproape oarbă, că într-un fel e bine si va fi bine chiar dacă nu prea vedem cum.

  - Contribuie la formarea unei Cruci Cosmice Mutabile (două opoziții: Luna nouă- Saturn și Jupiter- Neptun + 4 cuadraturi).
Acesta este un aspect puternic și destul de rar, care ne poate conduce în situatii limită. Există foarte multă determinare care se desprinde din acest context astral, iar pentru fiecare dintre noi, determinarea se va vedea cu precădere în zonele de viața activate de Luna nouă și de această cruce cosmică.
Cer este că înaintam, aproape independent de voința noastră, ca și cum altcineva orchestrează evenimentele derulate cu viteză și nu putem decât să decidem din scurt, ce măsuri luăm, ce alegem, ce facem, ce soluții aplicăm. Cumva situațiile de urgență  ne pun în starea de acțiune. Nu se mai poate sta! Nu mai e timp de pierdut!

Având în vedere că e vorba de semnul dual (mutabil), de aer,  al Gemenilor, avantajele/calitățile de care ne putem folosi sunt: flexibilitatea, replierea rapidă, posibilitatea de a alege din mai multe opțiuni, capacitatea de a găsi rapid informații și soluții potrivite.

Putem găsi oamenii de care avem nevoie, informațiile vitale, ideile minunate prin care sa creștem profesional, financiar și relațional. E necesar să ascultăm cu atenție, să fim în comunicare cu oamenii care sunt pe aceeași lungime de undă cu noi, să notăm ideile și soluțiile care ne răsar în minte, să nu ne sfiim să spunem cine suntem și ce știm să facem.

Se cern visele, idealurile, dorințele, planurile noastre. Unele se dovedesc neconforme cu noi sau cu ceea ce e sănătos și adevărat pentru noi. Altele nu mai sunt valabile.

E o perioadă în care suntem îndemnați să facem salturi de credință (ia hai să fac asta, ce-ar putea să se întample, ia să vedem!) Mai ales dacă am tot amanat să facem anumite lucruri, acum nu le mai putem împinge la nesfârșit. Ori facem ceva pentru a le rezolva, ori uităm de ele.

Una peste alta, viața noastră găsește singură o cale să inflorească, se conturează direcții noi și clare. Acum, cu Luna nouă și toata configurația de pe cer, e ca o plivire a grădinii, o toaletare... se taie tot ce nu e util și benefic, pentru a da voie florilor să creasca și să inflorească. Se rup buruienile pentru a fi vizibile florile.

Fie primit! Lună nouă fericită!

Nicoleta Svârlefus

Astro Shop

Cele mai noi articole