Luna noua in Gemeni, 13 iunie 2018. Travaliul (re)cunoasterii de sine

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 13 iunie 2018, 13901 vizualizari

Astazi, 13 iunie 2018, la ora 22:43, Soarele si Luna se intalnesc in semnul Gemeni si formeaza ceea ce numim aspect de Luna noua.

Ascendentul momentului este in Capricorn, Luna noua ocupa casa a 5-a astrologica, iar stapanul sau, Mercur tocmai ce a pasit in Rac.

Este o superluna, datorita apropierii de pamant si este parte dintr-o serie de 3 superluni, a doua are loc pe 13 iulie si a treia, pe 11 august.

Practic, ne aflam intr-un portal al transformarii si schimbarii, al alchimiei si ascensiunii, al salturilor de constiinta mai mult necesare si sub presiune, decat dorite. Acest moment, nu doar datorita Lunii noi, dar si prin contextul energetic extrem de incarcat, incordat si generator de presiune, este unul care ne obliga sa scoatem din noi... si rau si bun, si ce vrem si ce nu vrem. E un moment in care presiunea se simte, fie ca si cand urmeaza sa facem implozie, din cauza tensiunii interioare, fie ca si cand urmeaza sa ne spargem in bucati sub presiunea exterioara. In orice caz, fie ca e implozie, fie ca e explozie, transformarea nu poate fi evitata si pare-se ca nici durerea care o insoteste.

Spun durere, nu in sensul de jale, victimizare si vinovatie, care, apropo, nu ne ajuta deloc acum, ci cu sensul de despartire, renuntare, desprindere de ceva cunoscut, pentru a lasa loc unui nou inceput. Este ca si cand e nevoie sa intelegem ca propriul copil a crescut si trebuie sa-i dam drumul in viata. Sau e ca si cand trebuie sa acceptam ca un lucru la care am tinut nu se mai potriveste cu viata noastra de acum si trebuie sa-l abandonam, sa ne desprindem de el si sa mergem mai departe. 

Lucrurile neintelese si nelasate la timp se pot transforma in piedici, in poveri greu de dus, apoi in suferinte si esecuri in lant. Ceea ce nu lasam sa plece, nu ne lasa sa traim. Ne sufoca, la propriu, nu ne permite sa ne exprimam.

Semnul Gemeni este despre comunicare, exprimare, despre miscare si adaptare, despre flexibilitate si inteligenta, despre agilitate si prezenta de spirit. Cumva, aceasta Luna noua ne deschide o usa. Ne aduce un dram de incredere, printr-o idee, o solutie, o informatie, un om potrivit. Ne aduce aminte de cine suntem si ce ne dorim. Ne sprijina, prin contextul creat, sa aflam cine am fi daca nu ne-am mai abtine atat de mult. Ce am crea, ce am exprima, ce am manifesta pe scena lumii, ce daruri stau sa iasa la lumina.

Luna si Soarele, stand pe o scena impreuna (casa a 5-a, a Leului), isi intreaba publicul: voi ce vreti sa manifestati in lume? Si daca ati urca pe scena, ce/cine ati fi si ce ati avea de impartasit? Cu cat umor? Cu cata libertate? Cu cata vulnerabilitate? Ati fi dispusi sa va aratati, cu inima cu tot? Si cata bucurie v-ar aduce o viata traita asa cum vreti?

Mercur, stapanul Lunii noi in Gemeni, ajuns deja in Rac si privindu-l pe Saturn aflat peste drum, in Capricorn... ne cheama acasa, in sufletul nostru, in emotiile noastre, in ceea ce stim la nivel profund despre noi si, mai ales, in ceea ce reprezinta ancorele trecutului nostru. Subtil si doar pentru cine stie sa asculte, Mercur in Rac aduce mesajele necesare, informatiile menite sa ne lumineze in privinta lucrurilor care inca ne tin prizonieri in povesti trecute sau in frici mostenite. Cu alte cuvinte, putem face saltul si imbratisa viziuni noi, (Uranus in sextil cu Mercur), dar mai inainte e necesar sa intelegem bine si sa ne asumam toate alegerile si convingerile din trecut, sa acceptam ca de unele e timpul sa ne despartim sau sa le schimbam.

Zbuciumul din aceasta perioada are ca sursa exact aceasta nevoie imperioasa de schimbare, mai ales la nivel de ideologie, de convingeri, viziune, mentalitate. Avem nevoie de o fundatie noua, sanatoasa si aerisita, dar, pentru asta, mai intai se va ridica ceva praf in timp ce daramam si scoatem la iveala ce e vechi si nefunctional in mintile noastre.

E destul de multa confuzie, mintea ne poate juca feste, pot fi destul de multe distorsionari ale realitatii si putem avea senzatia ca nu stim incotro sau ca totul este un spectacol absurd, fara cap si fara coada. Cu toate astea, din haos se naste ideea geniala, viziunea si reperul nou. Asa ca, acum, e esential sa fim in ascultarea sinelui, si nu a zgomotului exterior care ne distrage.  Sa fim atenti la ce simtim, ce stim, ce vrem, ce cuvinte alegem. E timpul ideilor si al creatiei, pentru cei care stiu in ce directie sa priveasca, ce si pe cine sa asculte, cand sa vorbeasca si ce.

Luna noua inspirata, tuturor!

Nicoleta Svarlefus

Foto credit: http://www.tomoiagafineart.com/Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole