Luna noua in Fecioara, 9 septembrie 2018. Noi alegeri pentru insanatosirea si igienizarea vietii

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 08 septembrie 2018, 17657 vizualizari

Duminica, 9.09.2018, la ora 9:01 pm, cele doua luminarii impart gradul 17 al semnului Fecioara, formand aspectul de Luna noua. Este o energie a inceputului, puternica si complexa, care vorbeste despre regenerare, igienizare a mintii si vietii, reformularea dorintelor si prioritatilor, detalierea proiectelor, purificarea si vindecarea trupului, finaluri eliberatoare si rezolvari.

Aceasta Luna Noua este precum clopotelul care anunta intrarea la clasa, dupa pauza de recreatie. Am fost in vacanta, cel putin cu gandurile o vreme, acum e timpul sa devenim mai clari cu privire la ceea ce vrem sa facem si sa alegem pentru noi, pe termen lung.

Fecioara este caracterizata de simt practic, atentie la detalii, disciplina, puritate si harnicie. Luna noua in acest semn ne invita sa manifestam aceste calitati ale semnului si sa incepem o "dieta" riguroasa de viata. 

Cele doua Luminarii ne sprijina cu energia lor, sa alegem ce dorim sa facem, pentru bucuria noastra si pentru serviciul pe care-l putem aduce celorlalti. Nu e nicidecum vorba despre a fi in lumina reflectoarelor sau a urmari obtinerea admiratiei si recunoasterii publice, ci despre ceea ce simtim ca este potrivit pentru noi, despre ceea ce este nutritiv cu adevarat pentru sufletul si constiinta noastra.

In acest context, nu e exclus ca unii dintre noi sa renunte la un drum, nu neaparat profesional, in favoarea altuia mai potrivit acestui moment. Un inceput nou poate fi creat pe baza unui final, a unei renuntari, acesta este ciclul natural al lucrurilor, este procesul firesc al creatiei. Daca ceva stagneaza in viata noastra, daca intr-o anumita zona de viata simtim ca lucrurile lancezesc si noi odata cu ele, daca exista un compromis persistent pe care-l tot facem si daca pana acum am preferat sa nu privim realitatea in fata, acum a venit timpul sa o facem. E timpul pentru scanarea lucida a aspectelor vietii noastre care au nevoie de innoire, de schimbare, de ordonare. E timpul sa reformulam prioritatile, sa recunoastem ce e mai important pentru noi, ce ne face ACUM sa ne simtim impliniti.

Iar ce ne face sa ne simtim impliniti este adevarul recunoscut cu curaj si apoi utilizat ca motor al alegerilor pe care le facem. Ce ne place, ce nu ne place? Ce vrem, ce nu vrem? Ce ne da putere, ce ne lipseste de putere? Ce ne bucura? Ce stim? Ce ascundem de noi insine?

Acum nu sunt recomandate schimbarile numeroase si heirupiste, intrucat acestea pot genera un stres greu de dus, ci cele facute incetul cu incetul, lucid, cu atentie si blandete. Cele care, de fapt, se produc de la sine, cand recunoastem adevarul si alegem in consecinta, chiar si numai in sinea noastra.

Este un moment excelent pentru a incepe un program de purificare, detoxifiere si transformare, atat fizic cat si la nivel de convingeri si atitudine. E vorba de o transformare a constiintei, in cele din urma. E necesar un program prin care sa eliberam tot ceea ce este toxic pentru corp si minte, pentru viata in intregime: puncte de vedere, definitii, convingeri, judecati, alegeri, obiceiuri. Daca suntem atenti la ceea ce apare si mai ales la noi insine, vom sti exact ce, unde, cum, cu ajutorul cui sa derulam acest "proiect". Vom sti exact ce avem nevoie acum. Vom crea mijloacele si resursele necesare pentru asta. 

E important sa intelegem ca, pentru a transforma o disfunctie relationala, profesionala sau fizica, pentru a aduce mai multa usurinta in toate ariile vietii, e necesar sa incepem cu detoxifierea mintii noastre. Sa facem un fel de devirusare a "softului" mental, locul in care sunt toate setarile si sunt plasate comenzile pentru crearea realitatii noastre. Iar cu cat curatam mai mult, cu atat mai multa constiinta deschidem si cu atat mai usor ne este sa cream din spatiul infinit care suntem in esenta.

Un alt aspect important al acestor zile si a perioadei care urmeaza este asumarea responsabilitatii, in totalitate, pentru ceea ce am creat. Fara invinovatire, ci cu putere, cu constienta asupra privilegiului pe care-l avem cu totii, acela de a ne crea permanent realitatea.

Detaliile fac diferenta. Acum nu ne ajuta atat de mult imaginea de ansamblu, iar punerea la un loc a tuturor emotiilor prin generalizare reprezinta un deserviciu major pe care ni-l putem face. Daca judecam un om dupa un gest sau o alegere pe care o face, daca anulam toate binecuvantarile unei experiente doar pentru ca acum suntem nemultumiti de un anume rezultat, daca ne tratam pe noi insine ca si cand "nu suntem in stare de nimic" doar pentru ca acum gandim ca am gresit cumva, nu facem decat sa ne taiem singuri craca de sub picioare si sa ne legam lanturi de maini si de picioare, generand mai multa frustrare si mai multa neputinta.

Asadar, compasiunea, iertarea, delimitarea momentelor si experientelor, atentia acordata detaliilor unei imagini, fac cu adevarat diferenta.

E important sa ne permitem sa gresim. De cate ori am "gresit", am invatat. Nu inveti din greselile altora, asa cum cred si spera unii, ci cresti cu adevarat cand tu gresesti. Si, oricum, ce este greseala? Si care sunt reperele in functie de care stabilim ca ceva este gresit? Nu este asta tot o judecata? Nu cumva suntem aici sa experimentam experienta si sa cream?

Simtim nevoia de eficienta, coerenta si bun simt. Ne apucam de treaba serios. Muncim la dorintele noastre, lucram pentru ceea ce vrem sa producem ca rezultat in viata noastra. Ne suflecam manecile, stim ca nu mai putem taragana lucrurile, daca vrem sa culegem roade. Cumva, daca pana acum ne-am permis sa ignoram o serie de dorinte, acum nu mai putem s-o facem. Vrem sa fim eficienti, sa vedem roadele muncii noastre, indiferent ca ne referim la munca de transformare interioara sau la munca propriu-zisa in plan fizic. 

Iar pentru a schimba rezultatele si a le imbunatati, din nou amintesc ca e nevoie de o transformare la nivel de constiinta si de niste alegeri coerente cu aceasta.  O asumare a tot ce presupune alegerile noastre, ca implicare, actiune, responsabilitate, dedicare, resurse.

Luna Noua cu Inspiratie, Usurinta si noi Creatii, tuturor!

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole