Luna noua in Fecioara, 17 septembrie 2020. Curatenie in viata!

Autor: Adriana Tudosa - marti, 15 septembrie 2020, 34546 vizualizari

“Ca tamaia sa fie rugaciunea mea inaintea Ta, si ca jertfa de seara sa fie ridicarea mainilor mele!” Psalmul 141

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.

O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Fecioara pe gradul 25:01, lumina (Soarele) se uneste cu intunericul (Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma  zilei de 17, din orice semn zodiacal.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul mutabil si de pamant al fecioarei, aceste “inceputuri” sunt legate de problemele concrete si practice, de crearea ordinii in tot ce este “dezordonat” in viata noastra. Cum Fecioara se concentreaza asupra lumii materiale si este stapana detaliului, nu-i scapa nimic neobservat, aceasta Luna Noua ne poate ajuta sa vedem toate detaliile, sa vedem unde gresim si ce trebuie “etichetat, aranjat, planificat, curatat, vindecat” intr-un mod nou. Acuma putem vedea toate detaliile unei probleme, acuma putem gasi cea mai buna solutie la o problema dificila. A venit timpul sa purificam, tratam sau sa indepartam tot ceea ce este otravitor, nefolositor, in viata noastra, in munca noastra, in dieta noastra, in rutinele si obisnuintele de zi cu zi. Fecioara este semnul recoltei dar mutabilitatea acestui semn se refera atat la recolta pamanului cat si la recolta sufletului, culegem ce am semanat. Ochiul concentrat si analitic al Fecioarei, semnul care invaluie aceasta luna noua ne va arata lucrurile, defectele, detaliile, pe care nu le-am vazut inainte. Dar nu trebuie sa exageram deoarece Fecioara se poate pierde in toate detaliile fara valoare iar din acest punct de vedere, viziunea ei se intuneca prea tare si devine cinica, amara, critica si rece.

Trebuie sa curatam viata noastra din punct de vedere mental, emotional, fizic, spiritual, sa studiem si sa invatam lucruri noi care ne vor ajuta in vindecare, sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem, sa fim buni cu noi dar si cu cei din jurul nostru.
Fecioara este despre smerenie, este un bun lucrator in culise, nu are nevoie de lumina reflectoarelor; vrea sa functioneze linistit si eficient fara sa aiba nevoie de multa recunoastere pentru efortutile depuse. Modul de a lucra cu aceasta energie a lunii noi in fecioara este de a face ceea ce trebuie sa facem pentru noi si pentru cei din jurul nostru spre deosebire de ceea ce ne-ar placea doar noua. Aceasta Luna Noua confera multa energie pentru initierea unor proiecte de tip fecioara- un nou loc de munca, un plan nou de sanatate, un plan pentru organizarea casei, biroului, curatarea vechilor obiceiuri emotionale.

 

Problema spinoasa a acestui moment de Luna Noua este critica, o critica folosita in a-i jigni pe altii, mai ales pe cei apropiati, ducand astfel la dificultati in dragoste, prietenii, munca, chiar casatorii. Dar va trebui sa invatam ca energia negativa ce insoteste critica excesiva se intoarce la cel care ii da viata, afectandu-ne astfel starea de sanatate. Luna Noua in Fecioara ne cere sa invatam sa gandim pozitiv, sa intelegem ca atitudinea critica fata de ceilalti dar si fata de noi, ne blocheaza evolutia. Nimeni nu are dreptul sa judece pe cineva; este absurd sa-i defaimam pe semenii nostri. Cuvintele acuzatoare cad peste noi mai devreme sau mai tarziu, ca o raza de razbunare. Cuvintele calomnioase, blestemele, injuriile, se intorc intotdeauna la cel care le pronunta, sunt adevarate pietre de moara care il ranesc. Se spune ca pe Insulele Solomon, atunci cand bastinasii vroiau sa cultive o parte dintr-o padure, ei nu taiau copacii ci se adunau in jurul lor si strigau injurii si blesteme la adresa copacilor. In cateva zile, copacii se uscau si cadeau, mureau de la sine.

Energia Lunii Noi este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.

In primul rand, Luna Noua in Fecioara energizeaza casa IX, o casa ce ne reaminteste ca am venit aici pe pamant cu un scop divin. Aici ni se ofera o perspectiva dumnezeiasca a viitorului, suntem pregatiti pentru schimbari importante. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina. Confortul este gasit in credinta, rugaciune, invatamant, studii superioare, locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi.
Casa IX face referire si la sistemul juridic, instante superioare, minister, decizii la nivel inalt privind justitia. Aici, se aplica legea relatiilor umane corecte, aici, adevarul este definit in concordanta cu intelepciunea divina. In ciuda tuturor fortelor opuse, in ciuda tuturor diferentelor, luna noua ii sprijina pe toti cei care isi folosesc forta mentala, intuitia, in corectarea nedreptatilor.

Luna noua in casa IX ne aduce aminte ca nu putem trai in pace si armonie fara dezvoltarea legaturii cu Dumnezeu si fara speranta in miracole, indrumare si ajutor divin. Exista multa dragoste divina in casa a IX iar multi o vor cauta in munca, in calatorii indepartate, in carti, studii, rugaciune, strainatate, pelerinaje spirituale, aventuri. Casa IX este o casa naturala a semnului Sagetator si putem crede ca “tot ce zboara se mananca” dar aceasta Luna noua in semnul practic de pamant al Fecioarei ne taie avantul, aratandu-ne ca viata are limitele ei impuse de cer.

Luna Noua in Fecioara face un aspect de trigon benefic cu Saturn retrograd in Capricorn ce ne spune pe un ton rece dar prietenesc ca lucrurile pot fi rezolvate lent, ordonat si cu mare atentie si rabdare. “Pana aici poti merge”, astea sunt limitele tale ne spune Saturn retrograd acuma dar intr-un limbaj binevoitor. Cum Saturn retrograd in Capricorn activeaza casa II, piedicile saturniene tin de valoarea pe care o acordam noua insine si cum o materializam in ceva concret, campul obisnuintei, mancarea pe care o mancam, sursa veniturilor noastre, avere, bogatie, materialismul pronuntat, lacomie. Cea mai mare problema aici consta in vinovatia adancita in suflet, care duce la circumstante nefericite si greseli comise in domeniul finantelor, proprietatilor, venituri, obiceiuri alimentare. Fiecare realizare de care nu suntem multumiti, deoarece nu ne-a oferit ceea ce aveam nevoie in realitatea materiala, inseamna pur si simplu ca energia noastra nu este bine concentrata sau utilizata in chestiuni sincronizate cu corpul nostru si cu existenta noastra materiala. Atata timp cat suntem intr-o tensiune constanta cu noi insine, suntem blocati in incapacitatea noastra de a fi responsabili pentru propria noastra bunastare.

 

Aspectul de inconjunctie dintre Luna Noua in Fecioara si Marte retrograd in Berbec arata ca actiunile precipitate si impulsive din trecut, neatentia, egoismul, nu au lucrat in interesul nostru. Cum Marte este retrograd in Berbec si in casa IV, neatentia si impulsivitatea din trecut au legatura cu familia, parintii (in special mama), mosteniri de familie, tara, securitate emotionala si in familie. Resentimentele cauzate de acest aspect pot creste nivelul de iritatie dar si riscul unor actiuni nesabuite. Deci, o atitudine rabdatoare faciliteaza rezolvarea unor probleme care sunt aduse in atentia noastra.

Simbolul sabian al gradului 26, gradul Lunii Noi in Fecioara este : ”Un baiat cu o cadelnita slujeste preotul langa altar.”

Este un simbol in acord deplin cu misiunea lunii noi in Fecioara ce se transforma intr-o cadelnita astrala ce trimite asupra noastra “tamaia divina” necesara unui nou mod de a face lucrurile. Asa cum tamaia bine mirositoare din cadelnita este semnul rugaciunii noastre curate care se inalta catre Dumnezeu si aceasta Luna Noua in Fecioara ne cere  sa invatam ca fiecare activitate, rutina, slujba (Fecioara) trebuie sa o executam cu credinta prezentei lui Dumnezeu si pentru Dumnezeu.

Sa repetam cat mai des mantra acestei Luni Noi in Fecioara si in casa IX: “Doamne vreau sa fiu in slujba (Fecioara) Ta, vreau sa fac parte din proiectul Tau, ajuta-ma, invata-ma, da-mi toate detaliile. Invata-ma sa fac Voia Ta ca Tu esti Dumnezeul meu, Indrumatorul meu, Seful meu, Tatal meu, Vindecatorul meu.”

Adriana Tudosa

https://adriana-astro.com/Astro Shop

Cele mai noi articole