Luna noua in Berbec, 28 martie 2017. Faca-se voia ta!

Autor: AstroCafe.ro - luni, 27 martie 2017, 29942 vizualizari

[...]“Daca ai de spus ceva, spune, iar daca nu, pe veci sa taci “ este fundalul cosmic al acestei nunti astrale iar Venus retrograd in Berbec pe gradul 3:17, devine martorul cheie care se ridica in picioare dornica sa-si prezinte marturiile pretioase din trecut care pot bloca mersul inainte. Venus retrograd strica intr-un fel nunta cereasca, complica noile obiective, amplifica comportamentul scandalos si pacatos, dragostea scrie romane de buzunar, banii complica lucrurile.

Atat semnul Berbec cat si Luna Noua sunt asociate cu noi inceputuri, noi oportunitati atat la nivel de experienta personala cat si la nivel de initiere si regenerare spirituala. Luna in Berbec este o energie patimasa, indrazneata, naravasa ce induce ambitie, nevoie de libertate si independenta, dorinta de reformare si schimbare a conditiilor existente in jurul nostru, putere de a trece peste obstacole si de a actiona in situatiile critice. Soarele in Berbec este o energie ce reuseste atat de bine sa dea viata naturii moarte dar si omului, este o energie ce ne alimenteaza vitalitatea, nevoia de actiune, initiativa, exploziile afective, precipitarea si nevoia de afirmare. Este un ritm vital asemanator unui accelerator, devenim rezervoare pline de energie, dar atentie, acestea pot fi scapate de sub control sub actiunea instinctelor primitive devorante si viguroase.

In semnul de foc al Berbecului, un foc grabit (hraneste, incalzeste, da viata, dar care poate arde si distruge), noile inceputuri sunt favorizate prin actiuni directe, inventivitate, incredere personala. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” chiar daca momentan pare sa trecem printr-un tunel intunecat. Berbecul stie ca la capatul tunelului exista lumina, deci un indemn cosmic catre speranta, incredere, lupta. Negativ, Berbecul este impulsiv, insistent, incapatanat iar proverbul “graba strica treaba“ pare a fi inventat pentru acest semn de foc nerabdator, grabit si neascultator. Berbecul anunta primavara, deci este un simbol al renasterii naturii dar si al omului.

La nivelul sufletului, Berbecul joaca un rol important in devoltarea legaturii intre mintea inferioara si mintea superioara sau “Podul Curcubeu”. Nu intamplator, Berbecul este asociat cu capul, fruntea, ochii, si este de multe ori simbolizat prin cele doua coarne. Din aceasta cauza, Berbecul este extrem de intuitiv, stie direct ce este bine doar daca merge pe acesta legatura. Berbecul ca semn al mintii, aduce entuziasm, idei, inspiratie, impulsul de a crea, de a incepe, acum este timpul, spune el si preia conducerea unei miscari sau actioneaza printr-o lovitura de cap.

In multe feluri, Berbecul este numit “copilul” zodiacului, aduce destula inocenta si speranta ca experientele vietii sunt usoare si intr-un fel la fel de simple chiar daca viata demonstreaza contrariul. Berbecul pare un singuratic dar nu este, el este un lider si un lider are nevoie de oameni pe care sa-i conduca, are nevoie de o turma care sa-l urmeze.

Cu Luna Noua in Berbec, exista o nerabdare inerenta, viata se grabeste, capriciile de moment au prioritate, propriile nevoi emotionale sunt prioritare netinand cont de nimic altceva. Este destul de greu pentru aceasta emotie sa vada pe termen lung deoarece pe cat de repede se aprinde pe atat de repede se stinge. Berbecul ne invata sa luptam pentru dorintele noastre amintindu-ne in permanenta ca viata aici pe pamant este o lupta. Aceasta energie nu este renumita pentru relatii de durata, aici rutina devine o otrava iar berbecul poate reactiona destul de rapid si distructiv cu daune imense in relatii, partener de viata, copii, prieteni, munca.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acum, verbul “a fi“, verbul magic al Berbecului este conjugat in toate modurile posibile in casa I, o casa naturala a acestui semn ce dubleaza verbul, vointa, lupta. Prima casa se refera la fiecare dintre noi, la cum alegem sa ne manifestam in viata, la ceea ce aratam celorlalti (sinele interior si corpul exterior), ce calitati esentiale ne ajuta sa crestem. Aici, trupul fizic este templul sufletului, ce traieste acum si aici si actioneaza de multe ori precipitat, impulsiv, curajos, egocentric. Verbul “a fi “ este verbul magic al semnului Berbec dar care acuma se pare ca trebuie conjungat la timpul trecut, si asta din cauza lui Venus retrograd in Berbec. Coarnele berbecului simbolizate prin doua semiluni incomplete vin sa ne vorbeasca despre apele constiintei (viata, eterul vital) tasnind cu putere in afara. Linia dreapta arata primul impuls, gandirea neemotionala dar care continua printr-o actiune extravertita emotional (spre dreapta), gata sa incerce orice, mizand totul pe o mana, dar isi aminteste apoi viata de introvertit, sacrificii, iluzii (Pestii spre stanga). Astfel, mult din curajul, ardoarea, precipitarea Berbecului sunt doar pentru a acoperi aceasta insecuritate interna. Metafizic, simbolul Berbecului poate fi ca o furculita in drum, aratand posibilitatea de a alege intr-un fel sau altul. Berbecul este in fruntea paradei, si are libertatea relativa de a alege fie calea spre stanga sau calea spre dreapta.

Dar Venus retrograd in Berbec are o mare influenta asupra acestei lunatii si vorbeste despre greseli in modul de manifestare, ego, insistenta, agresivitate, prea dominator, prea nerabdator, prea cheltuitor, prea neatent, prea multa barfa, prea multe jocuri secrete, afaceri necurate, legaturi ascunse. Aceasta combinatie, Luna Noua (noi inceputuri) cu Venus retrograd (reparari, transformari karmice ) induce o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut (cornul spre stanga) pentru a analiza “noile inceputuri“ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua sau care necesita o transformare, o regenerare.

Guvernatorul acestei Luni Noi in Berbec este Marte in Taur in fuziune cu asteroidul 1866 Sisis ce vorbeste despre “munca in zadar , o sarcina costisitoare, o provocarea greu de trecut”.
Daca Luna Noua in Berbec si in casa I este patimasa, indrazneata, naravasa, conducatorul ei astral Marte in Taur si in casa II, o casa naturala a Taurului, este o energie ce pierde din impulsivitate si spontaneitate dar castiga in regularitate, stabilitate, perseverenta, putere si capacitate de actiune. Marte in Taur nu stie sa accelereze (nu-i plac cursele de formula 1) dar in schimb stie sa aseze lucrurile si sa le termine, da rezistenta, stabilitate, securitate si atasament deosebit pentru bunuri materiale. Energia lui Marte in Taur aduce multa, uneori chiar prea multa rabdare, senzualitate, incapatanare, orice incercare de a grabi lucrurile in urmatoarea perioada poate provoca destule frustrari.

[...] Ajutorul pare a veni de la receptia mutuala dintre Venus retrograd in Berbec (pasi in trecut) si Marte in Taur, fiecare planeta este in domiciliul celeilalte. In receptia mutuala, fiecare planeta aduce alteia o facilitate de realizare, astfel, Venus retrograda in Berbec este ajutata sa fie mai rabdatoare, atenta, cu picioarele pe pamant, in timp ce Marte in Taur  este gata sa accepte o schimbare.

Adriana Tudosa

Sursa: http://adriana-astro.com/luna-noua-in-berbec-28-martie-2017-ora-05-57-ora-romaniei-faca-se-voia-ta/

 

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole