Luna nouă in Berbec, 1 aprilie 2022. Se dă trezirea!

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 29 martie 2022, 21550 vizualizari

Luna nouă în Berbec din acest an se așează într-un context energetic înflăcărat și unic, cu elemente astrologice în Berbec, la momentul întâlnirii Lunii cu Soarele la gradul 11:30, pe 1 aprilie. 

Berbecul este primul semn, iar aceasta este prima Luna nouă din anul nou astrologic (început la Echinocțiul de primăvară). 

Berbecul înseamnă acțiune. Inițiativă, curaj, instinct, pasiune și entuziasmul pe care un început îl poate aduce. Prezența în Berbec alături de Lună și Soare, a lui Mercur și a planetoidului Kiron, adaugă un plus de înflăcărare, pasiune și viață, ca și cum e timpul să ne trezim, să ne mișcăm înainte, să facem un pas inpre ceva ce ne dorim, să ne exprimăm autentic, să ne reinstaurăm încrederea în propriile forțe și acțiuni, să ne lecuim de lâncezeală și neputință.

Dacă până acum, în energia Peștilor, am avut senzația de blocaj și letargie, o stare firească de altfel, având în vedere că am încheiat un ciclu de un an care a început la Luna nouă în Berbec în 2021, din acest moment auzim semnalul de start. Și ar fi bine să luăm bine startul, să fim pe faza, atenți și pregățiți pentru o nouă etapă, un nou ciclu, un nou an.

Marte, stăpânul Berbecului, se află în Vărsător, în relație armonioasă cu Luna nouă. Din nou, e vorba despre viteză de mișcare, despre accesarea rapidă a unor informații utile, despre interacțiuni numeroase, multe cuvinte rostite… să sperăm, cu rost. Mai departe, Marte îl are alături pe Saturn urmând să formeze o conjuncție la grad perfect, la câteva zile după Luna nouă. Având în vedere că regăsim această energie în casa a X-a, a autorității, puterii și autonomiei, a carierei și prestigiului, a rolului în lume, e posibil să avem de întâmpinat piedici, constrângeri, limitari, de aceea e bine să fim pregătiți să ne repliem și să găsim cai corecte și funcționale de a ne duce acțiunile la bun sfârșit. De asemenea, să fim pregătiți să punem sub semnul întrebării (Vărsătorul e semnul care contestă și protestează) atât deciziile autoritățile cât și cadrul profesional în care funcționăm. Ce e adevăr și ce e minciună? Ce rezonează cu noi și ce nu? Câtă autoritate și autonomie avem în viață noastră? Ce reguli e nevoie să restabilim pentru a avea succes? 

Luna nouă activează casa a XI-a în harta ridicată pentru România, este una dintre cele mai norocoase case, iar această plasare a Lunii noi vine cu speranță,  încredere, protecție și susținere, într-o perioadă în care avem nevoie mai mult ca oricând de o gură de aer, de ceva în care să credem, de o cauză în cara să investim pasiune și atenție, poate de un scop măreț. E timpul pentru  idealuri și proiecte de grup, e timpul să ne aliem cu oameni care au crezuri asemănătoare cu ale noastre. E timpul să ne găsim tribul și să ne creștem puterea împreună.

Kiron alături de Luna nouă în Berbec are și el un mesaj puternic și anume că ni se livrează acum o oportunitate de a ne vindeca de o imagine distorsionată despre noi, de neputință și de credința că “nu suntem suficient de buni”.

Evident, că în orice moment și orice context, putem manifesta lumina sau întunericul unei energii, a unui semn. Berbecul poate fi și agresiv, impulsiv, precipitat, egoist, crud, nerăbdător. Dar poate fi și un pionier redutabil, o lumina călăuzitoare, un lider extraordinar, un far și o locomotivă pentru ceilalți, un exemplu de curaj și bucurie de viață. Depinde ce alegem și în ce punct al evoluției se află fiecare sau cum interpretează experiențele. 

In fond, aceasta Lună nouă este despre angajamentul pe care îl avem pentru niște obiective clare, un drum diferit în viața noastră, o cale pe care o simțim cu toată ființa. E posibil să realizăm că ceva ce funcționa până acum, nu mai funcționează. Ca și cum încheiem un ciclu, o etapă de viață, sunt forme cu care nu ne mai potrivim și care nu ne mai susțin iar acum e timpul să le dăm drumul. Nu neapărat să încheiem ceva, ci să găsim o formă noua de expresie, adecvată, actuala. Si, oh, să ne asumăm efortul si tot ce e necesar să reconfigurăm pentru a împlini un obiectiv, eventual sau mai ales profesional.

Ce vrem să experimentăm nou sau diferit în viață noastră? Asta e întrebarea care ne însoțește acum. Iar intențiile pe care le sădim e necesar să fie clare, cu putere și din adâncul sufletului. Apoi, să acționăm. Să facem primul pas, chiar dacă nu avem siguranța rezultatului, e de ajuns să avem încredere, entuziasm și bucuria de a ne asuma ceva pentru noi. 

Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole