Luna în creștere, perioadă de regenerare și dezvoltare

Autor: AstroCafe.ro - luni, 03 februarie 2014, 117762 vizualizari
Luna in crestere, perioada de regenerare si dezvoltare

Chiar la câteva ore după Luna nouă, umbra Pământului se mișcă mai departe, iar Luna apare mai întâi ca o seceră fină care se va deplasa pe suprafață Lunii de la stangă la dreapta.

Luna în creștere (perioada de două săptămâni, între Luna nouă și Luna plină) este o perioadă a regenerării, absorbției, creșterii.

Tot ceea ce facem pentru a vindeca, hrăni, dezvolta și fortifia corpul și organele este mult mai eficient decât în perioada de Lună în scădere. Acum corpul absoarbe cu mult mai multă ușurință principiile nutritive, dar crește și mai ușor în greutate în această perioadă. De aceea e necesar să fim mai atenți la cantitatea și calitatea alimentelor ingerate. 

Deficiențele de minerale și vitamine pot fi mult mai ușor atenuate și rezolvate pe Luna în creștere, pentru că absorbția acestora este mult mai eficientă. Orice substanță administrată în scop terapeutic are acum rezultate mai bune. Însă și efectele toxinelor sunt accentuate, de aceea e necesar să ne supunem corpul la cați mai puțini factori toxici, iar în perioada de Luna în scădere (vom detalia într-un articol viitor) să acordăm atenție detoxifierii, renunțării la anumite obiceiuri și eliminării din corp a toxinelor.

Tăierea părului este recomandată și indicată pe Luna în creștere, dacă vrem că părul să crească mai repede și mai sănătos.  

Orice început e susținut și favorizat în perioada de Lună în creștere. Începerea unui nou program de nutriție, o activitate sportivă, un hobby, un proiect profesional, o relație, începerea construcției unei case etc. Tot ce e început acum are șanse mari să crească și să se dezvolte frumos (dacă nu există alte aspecte astrologice care să interfereze, de exemplu Mercur retrograd). Investițiile făcute pe Luna în creștere pot fi mult mai fructuoase. Totuși, dacă împrumutăm bani, sau plătim taxe, e mai bine, dacă putem, să facem toate acestea pe Luna în scădere.

Luna în creștere nu este favorabilă intervențiilor chirurgicale, indiferent de nivelul căruia i se adresează. Sunt de evitat astfel de intervenții (inclusiv extracțiile dentare și orice fel de tehnica invaziva) mai ales în zilele din apropierea Lunii plinie. Riscul, în caz contrar, este de sângerări abundente, vindecare mai lentă sau apariția complicațiilor.

Că principiu general, în perioada de Luna în creștere nu sunt recomandate proceduri de extragere, îndepărtare, eliminare, reducere. De exemplu, nu e cel mai bun moment pentru îndepărtarea părului de pe corp (depilare) pentru că efectele se vor menține pentru scurt timp iar procedura poate fi mai dureroasă cu cât ne apropiem mai mult de Luna plină.

Curele de slăbire e de preferat să nu fie începute pe Luna în creștere, ci e bine să așteptați perioada de Luna în scădere.

E posibil că rufele să se curețe mai greu chiar dacă folosim aceeași cantitate de detergent. 

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

Bibliografie: Puterea Lunii- Johanna Paungger & Thomas Poppe
Imagine: www.mattastro.com

 -----
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole