Jupiter în Berbec, infuzie de curaj și creștere interioară

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 11 mai 2022, 75396 vizualizari

Jupiter tocmai s-a mutat din semnul subtil și emoțional, sensibil și romantic al Peștilor, în inflacaratul, curajosul și pionierul Berbec.

Va fi, deocamdată, un demo al acestei energii, Jupiter va sta în Berbec mai întâi din 11 mai, până în octombrie, apoi face cale-ntoarsă în Peșți pentru a încheia niște socoteli emoționale și spirituale, dupa care își continuă periplul și își arată potența cu adevărat în 2023. 

Jupiter este planeta expansiunii, a dezvoltării și încrederii. Berbecul este semnul începutului, al curajului și al conducătorului. Jupiter în Berbec aduce infuzie de încredere, autonomie, optimism și curaj. Dacă în Peșți a creat spațiu pentru receptivitate, așteptare, pasivitate, intuiție și chiar lâncezeală, acum se dă trezirea și semnalul de aliniere la start. Un start într-o nouă aventură, un nou început, alte directii în viață.

Jupiter în Berbec aduce atenția către sine. Nu mai e despre toți și toate, e despre tine. Despre ce vrei tu, ce simți tu, ce vrei să creezi, încotro vrei să te îndrepți. În apele Peștilor, Jupiter a cam diluat limitele, granițele și autonomia. A fost despre empatie și sensibilitate, despre creativitate, ajutor (salvare) dar si despre victimizare. Ne-am identificat deseori atât de mult cu ceea ce se întâmplă în afara noastră, cu emoțiile și poveștile altora, cu drame care mai de care, încât mulți s-au cam pierdut in toate acestea. 

Dar… acum Jupiter schimbă foaia. Și noi o schimbăm. Ne retragem ambasadele, începem să ne vedem fiecare de treaba și drumul lui. Mai ales dacă ne prindem că am căscat prea mult gura la ce ni s-a așezat în fața ochilor, cu cât mai dramatic, cu atât mai atractiv.

Nici măcar nu ne mai interesează dacă ne urmează cineva sau  dacă alegerile noastre sunt aprobate. Multe alianțe se vor rupe, pentru că tot mai mulți oameni sunt gata să renunte la tot ce îi ține pe loc, la tot ce le blochează creșterea și evoluția. Iar când într-o relație (alianța) se trezește Jupiter în Berbec, unii își vor da seama că e timpul să plece pe calea lor, singuri. Iar alții își vor afirma foarte vocal dorințele. 

Jupiter în Berbec deschide calea. Aia care ne inspiră pe bune și ne trezește la viață. Scoate din sertar visuri uitate sau abandonate din cauza îndoielii de sine. Ne sprijină să ne consolidăm încrederea în propriile daruri, abilități și forțe. Să creștem. Să ne împuternicim. Să devenim autonomi. Să inflorim.

Jupiter în Berbec e prietenul celor care acționează, care înaintează, își asumă riscuri, au curaj să fie ei înșiși. Oportunitățile îi vor ocoli pe cei care așteaptă să le bage Dumnezeu în traistă. De data asta, ni se amintește că fiecare își face singur norocul. Că nu e un dat sau vreo pleașcă. Chiar dacă va fi nevoie să te desrpinzi de ceva vechi, să mergi singur pe drum, să ridici vocea pentru a te face auzit 

Evident, Jupiter în Berbec poate fi și un stimulent al furiei, nerăbdării, impulsivității și exagerarilor de orice fel. Lupta, competiția, războiul sunt la ele acasă, așa că n-ar strica să ne uităm cum putem noi contribui la ameliorarea acestui tip de manifestare în lume. Unde în viața noastră ne implicăm în războaie? Unde și cum ne manifestăm furia? Ce putem face pentru a pune capăt luptei de orice fel? În ce situații și contexte ne manifestăm egoist, agresiv și abrupt? 

Oare e momentul să facem un salt interior care să se reflecte într-o viață mai împlinită, cu mai multă putere și mai multă eficiență? E momentul acum să ne aventurăm pe drumuri nebătătorite și să descoperim cine suntem și ce putem?

Asteapta-te la idei trăznite. Pregătește-te să faci un salt. Să te arunci în gol. Să rișți. Să creșți. Să fii eroul vieții tale. Nu te mai zgâi la idoli, nu-ți mai da puterea altora, ia-ti viața în mâini și fă ce ai de făcut. Vindecă-te de neputință și de tărăgănare sau compromis.

Jupiter în Berbec e șansa ta de a-ți croi un drum nou.

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus Astro Shop

Cele mai noi articole