IUNIE, calatorie interioara insolita! Sezonul eclipselor!

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 01 iunie 2011, 876 vizualizari

In 2011, beneficiem de 6 eclipse din 7 posibile (patru eclipse partiale de Soare si doua eclipse totale de Luna). Dintre cele sase, nu mai putin de trei se produc in aceasta luna, mai exact in intervalul 1 iunie-1 iulie.

Traim o perioada extrem de intensa, in care totul se petrece intr-un ritm accelerat. Chiar daca putem avea sentimentul ca nu mai intelegem nimic, iar starile noastre sunt din ce in ce mai schimbatoare (de la bucurie, chiar extaz, la tristete profunda), am putea fi recunoscatori ca traim in aceste vremuri de schimbare, de salt in constiinta colectiva, de aliniere cu un din ce in ce mai inalt nivel de vibratie. Totul depinde de noi, de cat de dispusi suntem sa ne aliniem cu miezul fiintei, cu planul Divin.

1. Prima eclipsa din intervalul supus analizei si a doua eclipsa din acest an (despre prima am scris aici)  este o eclipsa partiala de Soare, care are loc astazi, 1 iunie. Ca orice eclipsa de Soare, si aceasta se produce odata cu aspectul de Luna Noua, de data aceasta in Gemeni.

Fiind vorba despre Gemeni (semn al comunicarii, mentalului, jovialitatii, schimburilor) si despre casa a cincea astrologica, a creativitatii, aceasta zi cu Luna Noua ne invita sa ne manifestam drept ceea ce suntem cu adevarat, sa ne exprimam liber, sa repunem cuvantul in drepturi. Altfel spus, e momentul sa constientizam ca ceea ce rostim, felul in care ne exprimam, toate gesturile noastre suntem noi.

Cuvantul tau esti tu. Asa ca onoreaza-ti cuvantul, foloseste-l cu grija si, mai ales, cu iubire. Pune-l in slujba creativitatii, lasa-l sa existe in lumina. Este un moment esential pentru toti cei care s-au angajat intr-o calatorie interioara, pentru toti cei care sunt prezent la saltul minunat pe care au ocazia sa-l faca, in acest an si, mai ales, in aceasta vara.

Fiind eclipsa de Soare (umbrirea Soarelui este echivalenta cu umbrirea eu-lui constient), avem acces mai usor la partea invizibila din noi, cea emotionala, senzitiva. Acum putem, prin introspectie, meditatie si acceptare, sa lasam emotiile, temerile, tiparele de gandire inconstiente sa iasa la suprafata. Putem sa ne vindecam de orice gand toxic si ne putem elibera de resentimente.

In alta ordine de idei, Luna Noua de astazi reprezinta o bresa in fluxul mental, un prilej de a fi prezenti, de a ne cufunda in constiinta, in miezul fiintei. Este un prilej de a ne regasi si privi altfel. Si apoi, de a-i regasi si privi pe ceilalti altfel, cu mai multa intelegere, acceptare, iubire. Un moment in care sa constientizam cine suntem, ce daruri avem si cum le putem impartasi oamenilor.

Astazi, intreaba-te, ce anume din experienta ta poate fi o contributie pentru oameni? Cum ai putea inspira, fiind adevarat, manifedstandu-te liber, fiind creativ?

Cel mai puternic vor resimti efectele Lunii Noi si eclipsei semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti).

2. A doua eclipsa a "sezonului" este cea din 15 iunie. Aceasta este o eclipsa totala de Luna, are loc odata cu Luna Plina pe axa Sagetator-Gemeni.

Aceasta eclipsa este una foarte importanta, pentru ca se suprapune perfect peste axa nodurilor lunare, dar si pentru ca este vizibila din Romania. Marcheaza un moment esential in existenta noastra, prin aceea ca ni se ofera ocazia unui salt extraordinar in constiinta, prin eliberarea de poveri din trecut si vindecarea resentimentelor.

Nu este exclus ca in aceasta perioada, viata sa ne readuca oameni cu care am relationat si in trecut, pentru a incheia acele relatii intr-un mod sanatos, benefic. Unii dintre noi vom regasi oameni din trecutul karmic mai indepartat si, cu siguranta, experientele vor fi coplesitoare. Mai ales pentru cei care s-au "trezit" si nu mai privesc viata ca pe ceva ce li se intampla, vor fi experiente uluitoare, reamintiri, revederi, revelatii profunde.

Accentul este pus in special pe relatii, care acum cer sa fie abordate cu corectitudine, detasare, generozitate.

Fiind o perioada atat de puternica, unii oameni pot avea frici intense inexplicabile, stari paroxistice. De aceea, e foarte importanta pacea interioara, mentinuta prin meditatie si ascultarea intuitiei. E bine ca, in zilele pre si post- eclipsa, sa acceptam tot ce este, sa lasam sa fie, sa fim in flux. Adica sa nu ne opunem, ci sa observam.

Efectele acestei eclipse vor fi resimtite pana in octombrie, asa ca sa fim atenti ce energie investim, ce ganduri avem, ce alegeri facem. Sa ne ascultam intuitia, mai mult decat logica!

Si de data aceasta, principalii vizati sunt nativii Gemeni si Sagetator.

3. A treia eclipsa este cea din 1 iulie. Aceasta este o eclipsa partiala de Soare si are loc in semnul zodiacal al Racului, insotind aspectul de Luna Noua.

Aceasta eclipsa marcheaza momentul noilor inceputuri la propriu. Racul este semn cardinal, un semn al pionieratului. Dupa ce veti fi trecut prin toate celelalte etape transformatoare, acesta este pasul pe care-l puteti face spre noi orizonturi ale cunoasterii. Acum putem sa ne scuturam de spaime si angoase, pentru a ajunge in straturi mai profunde ale fiintei. S-ar putea sa alegem o viata in tihna, dincolo de agitatie, tumult carieristic, ambitii. Racul ne orienteaza spre familie, ne intoarce la firesc, la simtul matern, la pace si caldura.

Chiar daca emotiile sunt puternice, iar fricile pot lua dimensiuni covarsitoare, e important sa ne amintim cine suntem si sa avem curajul de a ne privi si de a alege cu inima.

Nicoleta Svârlefus

(Foto: http://www.flickr.com/explore/interesting/2007/02/23/)Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole