Investește în sănătatea copilului tău pe termen lung

Autor: AstroCafe.ro - marti, 02 octombrie 2018, 2653 vizualizari

Când vine vorba de copil, scopul tău principal ca părinte este să te asiguri că este și va rămâne sănătos pe termen lung. Mediul în care trăiește, se joacă, doarme, va influența sănătatea și gradul său de dezvoltare.

Camera copilului

Copiii în ziua de azi petrec mult timp în camera lor. Fie că aici se joacă, dorm, citesc sau desfășoară alte activități, este recomandat ca mediul să fie unul cât mai natural. Înlocuiește pe cât posibil plasticul și materialele sintetice cu unele naturale cum ar fi lemn, bumbac sau lână.

Optează spre exemplu pentru un pat sau birou din lemn. Dacă scaunul este din plastic, folosește o husă sau pernuță din lână. Păturica de pe pat, daca este sintetică, va supraîncălzi, se va electriza, va atrage praful, va provoca alergii și iritații, pe când o pătură din lână reglează temperatura corpului, este antistatică, nu provoacă alergii și luptă în mod natural împotriva acarienilor. Aceleași specificații sunt valabile și pentru pernele decorative care pot fi înlocuite cu unele 100% naturale din lână sau bumbac.

Jucăriile

Când vine vorba de jucării, tentația de a le alege pe cele din plastic sau plușuri sintetice este mare deoarece sunt mai viu colorate și mai atractive pentru cei mici. Copii se joacă zilnic cu ele, dorm cu ele, de multe ori ajung și în guriță. Poți înlocui aceste jucării cu unele din lemn, iar plușurile cu jucării din lână sau bumbac în culori cât mai naturale. Vei elimita astfel adevărate surse de microbi și praf care sunt atrase ca un magnet de materialele sintetice.

Pătuțul copilului

Dacă e să alegem cel mai important obiect de mobilier din camera copilului, cu siguranță alegem patul. Aici e locul în care copilul își petrece cel mai mult timp din zi. Un pat 100% natural va asigura confortul, creșterea și buna dispoziție a copilului tău. Studii desfășurate la Universitatea din Sydney au demonstrat că produsele pentru pat din lână contribuie la un somn mai lung și mai liniștit.

Lâna are capacitatea extraordinară de a regla temperatura corpului pe tot parcursul nopții, atrage umiditatea la interior și o elimină la exterior (fără să o rețină sau să o trimită înapoi spre corp cum se întâmplă în cazul materialelor sintetice), ajută la dezvoltarea sănătoasă a articulațiilor și îmbunătățește circulația sângelui. Adaugă peste salteaua sintetică o protecție din lână, învelește-l cu o pilotă sau o păturică din lână și bumbac, folosește o pernă cu umplutură din lână merino și bumbac organic potrivită ca dimensiune pentru vârsta lui. Alege doar lenjerii și pijamale din bumbac 100% care îi permit corpului să respire.

Pe lângă faptul că se va dezvolta sănătos, copilul tău își va crea deprinderea de a alege produsele naturale în detrimentul celor sintetice. Va învăța de mic ce înseamnă confortul natural și va reduce consumul de materiale sintetice și plastic, contribuind la binele Planetei prin alegerea produselor 100% naturale, biodegradabile.

Produse din lână pentru copii găsești pe www.iubimlana.ro  

Astro Shop

Cele mai noi articole