Germenii - un miracol pentru organism

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 02 aprilie 2013, 1267 vizualizari
Germenii - un miracol pentru organism


Un produs remarcabil, din categoria super-alimentelor, il reprezinta germenii. Stiai ca aceste minuscule legume germinate si seminte contin o comoara plina de beneficii sanatoase? Bogate in fibre, proteine, Vitamina B, Vitamina C, cu un continut scazut de grasimi si calorii, acesti germeni implinesc deplin cerintele unei alimentatii sanatoase.

Cand semintele germineaza, o multime de schimbari au loc in compozitia lor nutritionala. Pentru a germina, semintele utilizeaza la maxim carbohidrati si grasimi reducand totalul de calorii intr-o mare masura. 

Semintele germinate contin mai multe fibre decat in stare uscata, mai multe fibre insemnand ca te simti satul mult mai repede si mananci doar cat este necesar.  Un mare beneficiu al germenilor este ca sunt usor de digerat. In timpul procesului de germinare, ce mai mare parte este transformata intr-o forma simpla precum carbohidratii in glucoza, proteinele in aminoacizi si grasimile in acizi grasi. Aceasta face din germeni o sursa bogata si usoara de nutrienti esentiali.

Mare parte din alimentele pe care le consumam sunt acide, ceea ce tinde sa balanseze echilibrul acid/alcalin. Germenii sunt alcalini, fapt ce are un efect calmant asupra corpului si curata organismul.

Germenii sunt o buna sursa de vitamina B si C, care sunt necesare metabolismului, sistemului hormonal, sistemului nervos, sanatatii inimii, etc. Continutul germenilor are un aport crescut de acid folic (vitamina B9) si cantitatea de vitamina C este mult mai mare decat cea gasita in seminte.

Un bol de germeni consumat dimineata este bun pentru par, curata organismul, trateaza constipatia si este benefic pentru sanatatea pielii. Pot fi consumati atat in stare cruda cat si gatiti, sub forma de ingredient in sandwich-uri, salate, snak-uri, beneficiile oferite fiind considerabile pentru sanatate.

Tradus de Cristina Ciobanu

Sursa: www.medimange.com

sursa photo: www.harmonyhealthcentre.ca

Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole