Germenii de broccoli

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 09 aprilie 2013, 2476 vizualizari
Germenii de broccoli

Broccoli reprezinta o buna sursa de nutrienti, iar o parte dintre acestia este concentrata in germeni. In ambele forme –germeni sau leguma , broccoli este bogat in vitamina C, K, A, B1, B2, B3, B5, B6, E si acid folic. De asemenea are un continut ridicat de minerale: magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor si zinc. In plus, poate furniza corpului acizi grasi Omega-3, fibre si proteine.

Oamenii de stiinta au descoperit dovezi remarcabile in ceea ce priveste tratarea si prevenirea anumitor boli prin consumul de germeni de broccoli, beneficiile acestora fiind cu mult peste gama de vitamine si minerale care se gasesc in orice legume verzi.

Aproximativ 30gr de germeni de broccoli contin 4% din valoarea indicata zilnic de fibre dietetice, 15% din necesarul de vitamina C si 2% din cantitatea de calciu recomandata.

Cercetatorii axati pe studiul alimentelor, care pot ajuta preventia bolilor de cancer, sunt interesati de studiul acestor germeni. Un compus chimic din compozitia lor, denumit “sulforaphane” , poate trata sau preveni diverse tipuri de cancer, printre care cel de prostata sau de san. Acesta compus, descoperit in 1992,  ajuta la mobilizarea resurselor naturale din organism care pot opri cresterea tumorilor maligne.

Un alt beneficiu al acestui aliment este ca asigura protectie impotriva bolilor de stomac, tine la distanta bolile respiratorii, precum astmul, asigura corpului un nivel ridicat de enzime antioxidante (protejeaza caile respiratorii), ajuta la detoxifierea tenului, inhiba dezvoltatrea bacteriilor, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare  si asigura protectie  impotriva efectelor cauzate de radiatiile UV.

Germenii de broccoli pot fi consumati in stare cruda, prajiti cateva minute la foc mic sau fierti, in salate, sandwich-uri, ei fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din natura.

Cristina Ciobanu

Bibliografie : livestrong.com, fitday.com

Sursa imagine: sprouting.com

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole