Folosirea cât mai profitabilă a energiei

Autor: AstroCafe.ro - joi, 07 martie 2019, 9483 vizualizari

Dacă pierdem energie sub formă de bună dispoziție, sănătate, bani sau dragoste înseamnă că undeva se produc niște scurgeri. Nu e vorba de niciun parazit care ne-a invadat lumea interioară. Pierderea are loc pe proprietatea noastră și putem s-o remediem. Viața înseamnă folosirea cât mai profitabilă a energiei. De fapt, întrebarea nu este dacă există viață după moarte, ci dacă există viață înainte de moarte.

Iar pentru a răspunde la întrebare și pentru a trăi, nu mai trebuie să facem lucruri care ne secătuiesc energia, ci să încercăm s-o sporim. Moise ne-a transmis cele zece porunci care ne învață cum să facem acest lucru, dar A) Nimeni nu vrea să i se poruncească; B) Charlton Heston nu mai vrea să fie Moise și a devenit șef la NRA; C) Nimeni nu are răbdare să descarce de pe internet cele zece porunci.

Iată deci, concentrat, tot ce trebuie să știi:
Fă ceea ce te umple de viață, nu ceea ce te deprimă.
Motivul pentru care nu te afli acolo unde îți dorești să fii este că faci lucruri pe care nu vrei să le faci. Pare simplu și așa și este. (Una dintre cele mai obișnuite metode folosite de cei care vor să dețină puterea sau controlul este să complice totul, deși cea mai bună rezolvare a unei probleme este și cea mai simplă.) Trebuie, bineînțeles, să faci și lucruri neplăcute, dar nu atât de multe câte faci acum.
Dacă ai canaliza energia irosită pe lucruri care nu-ți plac spre ceva care-ți face plăcere, ce ar trebui să schimbi?

Investindu-ți timpul și energia în lucruri care te trag înapoi, mori câte puțin în fiecare zi. Puterea de a trăi se diminuează treptat și devii tot mai pesimist. Biblia vorbește de oameni care au trăit sute de ani, iar în zone îndepărtate există oameni care au depășit o sută de ani. Duc o viață simplă și nu și-o irosesc uitându-se la cei care-și spală rufele murdare la televizor. Pur și simplu trăiesc mai aproape de natură, mănâncă iaurt și au grijă de animale.

Așa că, dacă vrei să ajungi la o vârstă venerabilă, ia-ți un animal de companie și apropie-te de el, în loc să înțepenești în fața televizorului. Este o iluzie să crezi că dacă faci destul de mult timp ceva care nu-ți place te obișnuiești. Dimpotrivă. Cu cât te implici mai mult în ceva, cu atât mai multă implicare ți se cere. Dacă îți place cu adevărat ceea ce faci, continuă. Dacă nu, trebuie să ai curajul să renunți definitiv la ceea ce nu-ți este de niciun folos.

Nu există mântuire în suferință. Iar iadul în care ne ferim să ajungem nu poate fi mai rău ca teama de el care ne împinge să facem lucruri străine spiritului nostru. Dacă trăim în teamă, suntem deja în iad. Dacă trăim cu dragoste, ne apropiem tot mai mult de rai.
Cum îți irosești energia pe lucruri care nu-ți plac? Ce poți să faci? Îți irosești energia pentru activități care nu-ți plac?

Când îți vei da seama cât de prețios îți este timpul și cât de important este să-ți placă ceea ce faci, vei deveni foarte prudent în alegerea activităților. Am fost educat să fac oamenilor pe plac și credeam că dacă cineva mă roagă să fac ceva trebuie să mă conformez. Cu cât însă mă ocupam mai mult de ceilalți, cu atât simțeam că ceva nu este în ordine. Și am descoperit că acel ceva eram chiar eu.

Alan H. Cohen

Sursa: Viata ca o teapa - Editura Nemira

Imagine:www.picswe.com

 



Astro Shop

Cele mai noi articole