Februarie: Încrede-te în visul tău și se va împlini

Autor: Roxana Alexe - joi, 01 februarie 2024, 2285 vizualizari

Demult, tare, tare demult, de atât mult că s-ar umple de sens o grămadă de vieți de oameni nemuritori, pe vremea când zilele intrau în sac și stăteau la povești cu basmele, iar zeii abia-i descopereau pe oameni....

…se spune că, văzând ei că aceștia din urmă (oamenii), trăiesc cu bucurie și iubire, au fost chemați la sfat de Mai Marele Zeilor, care le-a promis că dacă îi vor învăța ce este iubirea, drept răsplată, îi vor face egali în rang cu ei. 

Pe atunci, toți oamenii erau buni și darnici și le-au promis zeilor că-i vor învăța ce este iubirea. Și au pornit la drum și le-au arătat cum se simte, unde se naște, ce conține iubirea și le-au dat și lor din nectarul acesta minunat, dătător de bucurie, lumină și creator de viață. Și mulți dintre zei au învățat foarte repede cum se simte iubirea în ei și cum să o îmbogățească, iar alții, printre care și Zeița Iluzia(care fiind extrem de șăgalnică, pierdea vremea cu închipuiri și mii de jocuri de speranțe), neînțelegând așa ușor cum e cu iubirea, nu au reușit să fie mulțumiți.

Și a venit vremea ca zeii să-și îndeplinească cuvântul dat și să-i facă pe oameni egali în rang cu ei. Zeul Zeilor, care învățase prea bine iubirea, a convocat un consiliu în care i-a încredințat zeiței Iluzia, porunca de a-i face pe oameni egali în rang cu ei. 

Zeul Zeilor, care avea încredere în Iluzia, i-a dat puteri depline și nu s-a îngrijorat de faptul că, semenii lui erau împărțiți în două tabere: cei care spuneau că au învățat iubirea și cei care nu-nvățaseră iubirea pe de-a întregul. Căci atunci când simți iubire uiți ușor cum e să nu ai

Și după chipul și asemănarea lor, unii zei voiau ca oamenii să le fie egali, iar alții, în frunte cu Zeița Iluzia, nu voiau acest lucru, dar nu-și puteau lua cuvântul înapoi.

În ziua din urmă, când Zeul Zeilor a cerut socoteală, despre egalitatea în rang dintre oameni și zei, Iluzia a luat cuvântul în forumul ce se ținea în mijlocul norilor și mărturisit că oamenii au primit ceea ce li se promisese.

Și pentru asta am inventat visul. Și unii oameni vor ști să-și iubească și să se încreadă în visul lor și acesta se va îndeplini, iar alții își vor trata visul cu măsura iubirii lor și vor fi ferm convinși că-i vorba doar de pure fantasmagorii iar visul lor nu se va împlini”.

Și de atunci și până în ziua de azi, unii oameni sunt egali zeilor, împlinindu-și fiecare vis, iar alții se împiedică de Iluzia neîmplinirii viselor și spun tuturor că-s mai prejos decât zeii.

Sper că te inspiră povestea lunii Februarie. 

Autor: Roxana Alexe  
-----   
🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole