Exista Perfectiune in orice circumstante?

Autor: Cristina Ciobanu - vineri, 01 noiembrie 2013, 1115 vizualizari

Uneori vedem sau experimentam evenimente care ne fac sa ne simtim "rau" sau percepem aceste evenimente ca fiind ceva "gresit". Acest lucru duce adesea la intrebarea "de ce se intampla asta?" Uneori suntem condusi sa ne simtim pierduti sau ne pierdem speranta in experimentarea adevaratei fericiri sau a adevaratei libertati cand aceste experiente se prezinta.

Eu personal simt ca aceasta poate fi o provocare pentru a te detasa complet de a judeca anumite experiente. In timp ce ar putea fi posibil sa sustinem ca avem o cunoastere innascuta a binelui si a raului, eu simt ca, in loc sa privim in acest fel, putem privi dintr-un punct de vedere care ne arata unde suntem si unde vrem sa ajungem bazat pe sentimentele noastre. Spun sentimente pentru ca uneori mintea si credintele noastre ne pot face sa functionam nesabuit fata de definirea drumului pe care vrem sa mergem, chiar daca nu este in interesul nostru sau al tuturor.

Simt ca este important sa vedem perfectiunea in fiecare actiune sau eveniment care se intampla in viata. Bineinteles, unele experiente intense sunt foarte greu de privit in aceasta lumina si nu spun ca ele sunt experiente dezirabile (de dorit), pur si simplu eu atrag atentia asupra faptului ca si din aceste experiente exista o crestere.

Pentru a aprecia acest "haos" e necesar sa ne amintim ca pe Pamant experimentam dualitatea. Noi experimentam intunericul si lumina. Una ne arata cat de mult o apreciem pe cealalta. Fara dualitate nu am fi putut experimenta, ura sau iubirea de exemplu, si ne-ar fi fost foarte greu sa stim diferenta dintre cele doua. Noi am putea sa o experimenta pe una sau pe cealalta, dar neintelegerea celeilalte ar putea sa o transforme pe UNA intr-o emotie neutra.

Este important sa vezi perfectiunea sau chiar "partea buna" in fiecare experienta pe care o ai, indiferent daca este intunecata, luminoasa, iubitoare, infricosatoare, "gresit" sau "rau". Cand avem aceasta constientizare, si suntem deschisi catre a experimenta in acest mod, viata devine mult mai clara si luminoasa pentru ca nu mai suntem prinsi in suferinta, si in schimb permitem o tranzitie rapida de la o provocare la progresul dezvoltarii.

Eu insumi am avut multe experiente care nu au fost atat de dorite, deoarece incorporeaza aceasta noua constiinta in viata mea, si din experienta avuta pot spune cu adevarat ca aceasta constientizare mi-a adus mai multa pace. Daca imbratisam cu adevarat viata in acest mod, multe se pot schimba foarte repede. Aceasta mi-a permis sa imi dau seama ca suferinta poate fi o alegere si noi, ca intreg, avem mult mai mult control asupra a ce fel de lume vrem sa cream, pur si simplu alegand sa privim lucrurile diferit, si cu adevarat sa progresam versus sa judecam tot timpul.

Stiinta ne arata aceasta pe masura ce invatam mai mult despre modul in care gandurile si constiinta noastra creeaza realitatea. Cat de des ne atasam sau ne lasam prinsi in a judeca si a ne simti victimizati prin experientele pe care le-am avut in vietile noastre? Sau judecandu-i pe altii pentru ceea ce au facut? Da-i drumul, te vei simti mult mai usor! Nu castigam nimic daca pastram durerea si suferinta, doar o facem mai reala.

Joe Martino

www.collective-evolution.com

Traducere: Cristina Ciobanu 

*Sursa imagine: http://jjj.im/Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole