Exercitiu: Numește pe Dumnezeu

Autor: AstroCafe.ro - luni, 22 ianuarie 2018, 5984 vizualizari

Sunt feluri și chipuri de căi spre sine. Le putem împărți în două mari categorii: cea a meditației, a introspecției și cea a iubirii, a rugăciunii.

Dacă ești creștin și iubitor de Dumnezeu sau doar curios îți propun un exercițiu.

Pornește de la faptul că Dumnezeu este în toate și toate sunt în Dumnezeu.

Îți propun să numești toate experiențele, tot ce corpul tău atinge cu simțurile, îți propun să numești Dumnezeu. Apoi îți propun ca toate gândurile, trăirile și sentimentele tale, indiferent de natura acestora, îți propun să le numești Dumnezeu. Exersează un timp. Vei uita, îți vei aminti dar și asta numește Dumnezeu.

Treptat va deveni un automatism, tot ceea ce vei trăi vei ști că este Dumnezeu. Fie tristețe, fie bucurie, fie încântare, fie frică, efectiv tot ceea ce simți, orice gând îți străbate ființa numește- l imediat Dumnezeu. Sigur că la început va fi mai greu, dar și această greutate resimțită este Dumnezeu. De îndată ce apare numește- o Dumnezeu.

Poate nu îți va ieși din prima, nu- i nimic! Insistă pentru că și asta este Dumnezeu.

Îngeri, demoni, Dumnezeu însuși dacă apare, numește- l Dumnezeu. Apoi, în funcție de onestitatea ființei și determinarea ta vei observa un spațiu. Aici, negreșit va veni frica. Numește- o Dumnezeu. Frica asta este copleșitoare, este frica de extincție și va veni sub diferite forme. Insistă, numește- o Dumnezeu! Apoi liniște. Privești și nu e nimic acolo.

Tu.. ?!? Unde nu e Dumnezeu?

Ce- a mai rămas de numit ?! 

Dacă vei desluși asta, vei cunoaște o serie de tipare comportamentale ce vor vrea să iasă ca niște bule la suprafață. Permite, pentru că este tot Dumnezeu. Fii ferm! Numește tot ceea ce este Dumnezeu. Și nu uita de tine.

Florin Dragoș Minculescu

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole