Efortul simplității

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 09 martie 2018, 3198 vizualizari

Imaginea de sine are nevoie constantă de atenție, de validare socială, de implicare în manifestare, ea are nevoie constantă de update social, ideologic sau cultural.

Imaginea de sine este ca un portret ce trebuie mereu retușat, prezentat, apărat, promovat și pentru asta consumă energie vitală, dar este mult mai costisitor să fii simplu, să nu contezi, pentru că asta ar presupune anonimatul și nimeni nu- și poate permite luxul de a fi neînsemnat.

Seninul ființei, suficiența ființării este compatibilă cu simplitatea. Simplitatea nu este compatibilă cu imaginea de sine, deși simplitatea poate fi folosită ca o imagine de sine, însă nu este naturală, este coruptă de victimizare, de auto- compătimire. Imaginea de sine presupune efort, ori pentru a fi nu e nevoie de nici un efort.

A fi este cel mai simplu și natural aspect al existenței, nu necesita energie, ajustare, promovare, manipulare, nici măcar atenție nu îi trebuie ființei ca să fie, pentru că a fi este preexistent tuturor celor ce sunt, vor fi sau au fost; pentru a avea o imagine de sine trebuie mai întâi ca să fii. Imaginea de sine nu poate exista fără ființare, dar ființa poate exista fără o imagine de sine.

Omul caută simplitatea în natură uitând că el însuși este natură. Caută liniștea și pacea naturii pentru că nu își poate permite liniștea propriei ființe. Pentru a reuși ar trebui să își accepte originalitatea, unicitatea, spontaneitatea și simplitatea, în detrimentul imaginii de sine. E nevoie de mult curaj să accepți că ceea ce crezi că ești, prin ceea ce speri să devii, nu va fi niciodată întruchiparea nici unei realizări, pentru că este doar o credință, o asociere cu o entitate închipuită. Ceea ce presupune devenirea, atingerea permanenței liniștii ființei, este ceea ce nu poate fi făcut, construit ori închipuit.

Nimeni nu a făcut liniștea, liniștea a fost descoperită când sursa zgomotului a fost oprită.

Florin Dragos Minculescu

http://florindragosminculescu. blogspot.ro

 

*Imagine: http://www.alaintruong.com/archives/2017/02/08/34912189.htmlCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole