Eclipsa totala de Luna in Balanta- 4 aprilie 2015. O busola divina

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 03 aprilie 2015, 2095 vizualizari
Eclipsa totala de Luna in Balanta- 4 aprilie 2015. O busola divina

Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut (LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu cei apropiati noua.  Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina (Luna este in opozitie cu Soarele) mai puternica cu  efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

Eclipsa totala de Luna in Balanta din 4 aprilie 2015 are loc  cu Luna in Balanta  gradul 14: 24 in opozitie cu Soarele in Berbec gradul 14:24 iar Luna se afla in apropierea Nodului Nord Lunar in Balanta gradul 10:01.

In toate eclipsele, “actorii astrali“ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare – puncte matematice de soarta aflate la intersectia dintre calea Lunii in jurul pamantului (viata noastra personala si sufletul nostru) si calea pamantului in jurul Soarelui – cararea vietii. Fara aportul Nodurilor Lunare, conjunctia Soare –Luna ramane o Luna Noua iar opozitia Soare- Luna ramane o Luna Plina. In esenta, o Eclipsa de Luna (culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, liberul arbitru este minim) se formeaza in apropierea unui Nod Lunar (distanta de la gradul Lunii pana la gradul Nodului Lunar trebuie sa fie pana in 19 grade). Nodurile lunare dezvaluie prin cele doua puncte opuse (Nodul Sud si Nodul Nord ) Legea Universala: ” Noi culegem ceea ce am semanat“ sau “Pentru fiecare actiune, exista o reactiune’. Nodurile Lunare dezvaluie traseul sufletului nostru in timp ce restul actorilor astrali (planetele, asteroizii, punctele matematice) ne ajuta sa facem aceasta calatorie. Daca Nodul Sud ne vorbeste despre trecut, Nodul Nord ne vorbeste despre viitor, are o legatura directa cu noile experiente necesare in existenta actuala, sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam, putem vorbi de un drum greu dar care  ofera oportunitati pentru dezvoltare. Eclipsa de Luna in Balanta in asociere cu Nodul Nord in Balanta arata ca relatiile, armonia, cultivarea pacii, respectarea legilor, sunt cai benefice sufetului nostru.

Nodul Nord este ascendent, pozitiv iar Nodul Sud este descendent si restrictiv. Nodul Nord pare sa daruiasca o putere speciala, binecuvantari, oportunitati in timp ce  Nodul Sud reflecta o zona de vulnerabilitate, este totul de a da ceva si nu de a primi. Aceasta Eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Balanta ofera oportunitati, recompense, noroc si fericire. O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua.

In cazul Eclipsei de Luna, Soarele, Pamantul si Luna sunt aliniate perfect. Pamantul se afla in mijloc, blocand lumina Soarelui catre Luna. Acum, dialogul astral intre semnele Balanta  –Berbec (Luna, Soare, Nodul Nord  si Nodul Sud ) este blocat de Pamant, lumina Soarelui nu mai poate ajunge pe Luna pentru a fi trimisa apoi pe pamant.

De fapt aici trebuie sa intelegem ca mesajul entitatilor solare nu mai poate fi preluat de entitatile lunare, ci ajunge direct pe pamant. Polaritatea barbat – femeie, comparatia, sunt metafore bune pentru zodia Balantei dar si  pentru aceasta Eclipsa de Luna. Pentru Balanta nu este vorba doar de a gasi relatia perfecta, iubirea perfecta, ci de a imbina lucrurile opuse cu darul diplomatiei sale. Balanta vrea o experienta completa. Se oglindeste prin celalalt, simte prin celalalt dar toate acestea trecute prin prisma ratiunii si a comparatiei. Si de aici uneori nehotararea Balantelor poate duce la situatii nefavorabile, “cantarind si iar cantarind”, ajunge sa piarda ceea ce a castigat deja. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibrul, armonia, justitia, etica si legea. Balanta este asociata cu Legea Armoniei iar scopul acestei energii este de a aduce  armonie si echilibru in lume prin relatii corecte. Acest semn astrologic cantareste orice relatie, este totul despre stiinta relatiilor umane, comunitare, nationale, cosmice, universale.

Eclipsa de Luna in Balanta gradul 14:24 activeaza axa III-IX, o axa in care stau fata in fata (dar la distanta) mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu. In casa III, Eclipsa de  Luna aduce roade si oportunitati prin tot ce tine de relatiile ce au la baza comunicarea, scrisul, studiile, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant.

A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Eclipsa de Luna in Balanta, realizarile sau esecurile vin rapid printr-o combinatie benefica sau dezastroasa a lui “eu echilibrez si eu gandesc” din trecut iar acum, Universul are grija sa verifice in mod direct combinatiile facute. Daca planetele sunt actorii acestui moment, daca semnele sunt rolurile ce sunt jucate acum, casa III este scena acestui moment astral, o casa condusa in mod divin de Mercur care in acest moment este in Berbec si in opozitie cu eclipsa noastra. Mercur este principiul luminos care ne elibereaza mintea, directioneaza soarta omului( este mesagerul lui Dumnezeu) prin viata si ne permite sa fim constienti de cerintele planului divin , cerinte care stau la baza evolutiei noastre . Mercur in Berbec este o gandire rapida ce respinge ceea ce este pre-stabilit. Este o minte deschisa la ceea ce este inca nedescoperit, este o minte ce patrunde in lumea fara forme prin puterea vointei, este  ideea noua sosita prin intuitie. Mercur in Berbec este lipsit de rabdare, lucreaza repede, de fapt, uneori lucreaza prea repede riscand sa treaca peste anumite detalii, sare de multe ori in noi proiecte fara sa se gandeasca la consecintele posibile. Intr-un fel, Mercur este foarte similar cu Balanta  condusa de functia de mediator si  mesager – intre oameni sau planete.

Dar Eclipsa de Luna in Balanta are sacul plin cu “daruri” pentru toti cei care in trecut au facut alegeri pripite (Berbec), acum ne cere fim atenti la tot ceea ce compune un domeniu din viata noastra (unde aveti balanta in harta natala) inainte a a intreprinde orice alegere, sa vedem cum este posibil o integrare echilibrata a vechiului cu noul cerut.

Uranus in Berbec este un martor important al acestui moment, deja vorbim de surprize, socuri. Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Cand Uranus participa la “ corul astral”, cantarul astral este plin de imprevizibil, indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta“, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot  agrava aceasta lupta. In acelasi timp, putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener, asociat“  incercand sa ne transformam si sa scapam de dependentele care genereaza inhibitii  si constrangeri.

Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina puternica, ea aduce intotdeauna in lumina fructele unor seminte plantate in trecut, nemultumirea generata de ceea ce putem culege acuma este imensa.

Aeasta Eclipsa totala de Luna in Balanta vorbeste intr-un limbaj karmic despre relatii iar Jupiter retrograd in Leu este mediatorul acestui moment, un mediator ce stie sa gaseasca in trecut (Jupiter retrograd in casa XII) puncte de sprijin importante. Oportunitatile apar prin credinta, ghizi spirituali, compasiune, intuitie, fel de fel de simboluri care arata calea cea buna. Ocazional, o pierdere este chiar necesara daca vrem sa castigam ceva. Acest aspect indica adesea si inceputul unei relatii cu cineva care ne extinde mintea sau cercul social. Esenta acestui aspect este de a echilibra ceea ce este extrem si de a consolida ceea ce este slab in acele domenii de viata in care apare aceasta axa Balanta -Berbec in harta natala. Aceasta eclipsa ofera posibilitatea de a re-deschide o problema “inchisa” iar iertarea, sensibilitatea pot debloca relatiile stricate in trecut. Acesta este un timp pentru a merge mai departe in timp ce rezolvarea unor problemele din trecut, pasii gresiti, devin adevarat lectii de viata pentru calatoria noastra prin viata.

Pluto in Capricorn face un aspect provocator cu eclipsa de luna si aduce schimbari enorme care afecteaza viata emotionala, relatiile de iubire, casa, familia, relatiile personale. Sentimentele intense pot predispune la actiuni de manipulare chiar auto-distructive, relatiile cu femeile vor fi deosebit de problematice. Orice fel de constrangeri, vicii, gelozie, vinovatie, vor veni la suprafata facand ravagii in special in relatiile intime. In aceasta perioada, relatiile pot fi speciale, karmice si destul de distructive. Acest aspect genereaza transformari radicale, sensibilitate exploziva, agitatie emotionala.

Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul iubirii, copiilor, creativitatii personale, familie, parinti, rude. Acest aspect ne spune destul de dur ca trebuie sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim  in viata noastra. Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase, este un timp al luptei pentru putere. Transformarea este cheia acestui aspect dar de cele mai multe ori, aceste modificari existentiale au tendinta de a fi dificile.

Nodul Nord ce formeaza Eclipsa de Luna in Balanta simbolizeaza noile cunostinte, noile achizitii de care avem nevoie pentru a progresa. Cele mai inalte posibilitati de realizare si securitate interioara sunt incluse in Nodul Nord care in acest moment se afla in Balanta –relatii, pace, diplomatie, frumos, justitie dreapta.

Citeste mai mult http://adriana-astro.com

Adriana TudosaAstro Shop

Cele mai noi articole