Eclipsa partiala de Soare in Leu, 11 august 2018. Saltul in vid

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 10 august 2018, 22922 vizualizari

Eclipsa partiala de Soare din 11 august 2018  este ultima eclipsa din cele 5 ale anului 2018. Aceasta are loc odata cu Luna Noua in Leu, cand Soarele si Luna impart acelasi grad 18:42 Leu in apropierea Nodului Nord lunar pe gradul 5:54 Leu.

Cuvinte cheie: Creativitate, Iubire, Afirmare, Stralucire (Radianta), Incredere, Copil interior, Claritate, Hotarare, Salt, Angajament.

Traversam, de cateva saptamani, o perioada extrem de intensa- cu 3 eclipse in acest sezon, toate semnele fixe activate si multe multe retrograde (7, daca il punem si pe Kiron la socoteala): Mercur, Marte, Uranus, Saturn, Neptun, Pluto, Kiron- e o perioada a schimbarilor majore si pe termen lung, a incheierii fara echivoc a unor etape in viata noastra, a transformarii constiintei.

E mult disconfort, multe situatii incomode apar ca sa ne scoata din obiceiurile noastre, din schemele de gandire cunoscute si mereu folosite. Avem parte din plin, zilele acestea, si de neprevazut, surprize, planuri date peste cap, raspunsuri care nu vin, promisiuni retrase, cuvant nerespectat, scapari in comunicare, incoerenta… dar si rezolvari spontane si nesperate, surprize frumoase, situatii care se intorc in favoarea noastra in mod miraculos, revelatii, constientizari…

Aceasta eclipsa este insotita de Mercur retrograd si supervizata atent de Pluto (retrograd in Capricorn) si Neptun (retrograd in Pesti), cu care formeaza o configuratie numita Yod sau “degetul lui Dumnezeu”.

In linii mari, aceasta configuratie este despre a da drumul la ceva, inceput mai demult, la ceva ce nu se mai potriveste cu drumul nostru. Este despre transformare, cu disconfortul de rigoare, si renuntarea la acea parte de ego care ne incurca, ne sta in cale, ne impiedica sa fim autentici, liber exprimati si sa traim din plin.

Sunt reglaje ale destinului, care acum se fac sau mai bine spus pe care avem oportunitatea sa le facem. E o ocazie de a ne angaja total in alegeri pe care le facem cu inima, chiar daca acestea presupun sa renuntam la ceva, sa incheiem cea, dimpotriva, sa incepem ceva. 

Pluto retrograd in Capricorn in aspect de inconjunctie cu Eclipsa de Soare in Leu – predispune la scotoceala, aducere la suprafata a unor informatii, povesti, detalii incomode, transformatoare, cu un anumit grad de toxicitate. Un fel de hemoragie oculta care isi descopera cauza, in sfarsit.

E clar ca nu e confortabil ce aflam si ce spunem. Dar trebuie spus, vazut, auzit. E un moment al confruntarii si abandonului, al acceptarii. 

Neptun retrograd in Pesti in aspect de inconjunctie cu Eclipsa de Soare in Leu arata ca e destul de confuz totul acum, nu ne e prea clar in ce directie sa mergem, ce alegeri sa facem si mai ales pentru cine. Sunt posibile erori de judecata, iluzii, dar si caderea valului de pe ochi, in privinta unor proiecte, relatii sau aspiratii. Totusi, Neptun retrograd ne vorbeste despre iertare, compasiune, iubire si smerenie. Despre faptul ca, la un anumit nivel, totul e bine asa cum este, totul este spiritual si are loc cu voia divina.

Mercur retrograd, insotitorul eclipsei, in Leu, arata ca e momentul unor reevaluari, in special in ce priveste modul in care comunicam dar si in privinta viziunii, carierei, locului nostru in lume si in context socio-profesional. Care este marca noastra, ce detalii ne-au scapat din vedere pana acum, ce nu am inteles, ce erori de gandire si de comunicare s-au strecurat, ce putem indrepta, revizui, regandi, astfel incat sa ne asezam pe drumul radiantei noastre si sa urmam calea inimii noastre.

Multe automatisme in gandire ies acum la iveala, e posibil sa raspundem impulsiv sau cu aroganta la situatiile care apar, iar asta nu e deloc indicat.

Ascendentul eclipsei in Scorpion- semn fix, radical, transfomator, discret si strategic. Nu e cazul sa ne grabim, ci sa observam mai intai cu atentie si in profunzime. Transformarea se produce controlat, cu precautie, dar cu empatie si profunzime, fara echivoc si jumatati de masura.

Abordarea este una serioasa, cu deschidere catre resursele de care putem dispune, catre ajutorul pe care-l putem primi spre a ne face drumul mai eficient si rezultatele mai implinitoare.

E multa senzitivitate acum, simtim mult, intuim mult, visam mult. Mesajele subtile vin spre noi si e mai important sa le dam acestora importanta.

Jupiter in Scorpion se afla in relatie tensionata cu luminariile, ceea ce se traduce prin dorinta de expanisune, efort depus pentru depasirea limitelor, dincolo de zona de confort

 

Semnele fixe sunt predominant activate (inclusiv ascendentul eclipsei este in Scorpion, semn fix), ceea ce duce la radicalism, extreme, schimbari fundamentale si pe termen lung. 

Sunt 7 planete retrograde (6 + Kiron), deci inca mai rezolvam si incheiem capitole care s-au copt, si-au finalizat menirea. Abia apoi incepem ceva nou.

Cheile, solutiile constau in limbaj, comunicare, informare, cunoastere: e nevoie sa ne schimbam perceptia, sa reevaluam cunostintele, modul in care ne functioneaza mintea. 

 

Foarte interesanta este cheia care corespunde gradului 18 Leu: 

Cheia 29-  SALTUL IN VID 

Despre ce este aceasta cheie? Am extras cateva idei din cartea lui Richard Rudd, Cheile Genelor: 

Umbra: Dezinteres

Dar: Angajament

Siddhi: Devotiune 

Umbra: Dezinteresul = Viata traita pe jumatate

Aceasta umbra creeaza una dintre cele mai mari confuzii emotionale. Se refera la doua lucruri: angajamentul excesiv si lipsa acestuia.

Viitorul este legat de energia aflata la baza faptelor tale si nu de faptele in sine. Un lucru merita facut doar daca il faci din toata inima.

In lipsa angajamentului, orice actiune este lipsita de putere sau de directie- si, mai presus de orice, este lipsita de noroc.

Cliclurile vietii trebuie parcurse, iar lucrurile duse pana la capat, pana cand le vine vremea sfarsitului natural.

Un ciclu de regenerare celulara dureaza 7 ani. Un ciclu al dorintei dureaza 7 ani sau mai mult.

Daca renunti la ceva prea devreme, ramai in aceeasi bucla.

Succesul depinde de doua lucruri: angajamentul si norocul. Angajamentul atrage dupa sine norocul.

O viata traita cu frica este o viata traita doar pe jumatate.

DARul cheii 29: Angajamentul. Afacerea norocului

Angajamentul este similar cu increderea, care nu poate fi fortata sau voita. El se revarsa ca un fluviu imens din profunzimea fiintei catre faptele acestuia. Nu este o cerinta sociala si nu are legatura cu moralitatea.

Un lucru merita facut doar daca te implici din toata inima. Daca incerci sa faci ceva fara tragere de inima, indiferent daca actionezi din dragoste sau din ura, mai bine nu incerci deloc. In lipsa angajamentului, orice actiune este lipsita de putere si directie- si, mai presus de orice, este lipsita de noroc.  

In concluzie, aceasta eclipsa si intreaga perioada (lunile iulie si august in special) sunt despre schimbare, despre salt facut cu curaj, determinare si insufletire. Daca apar situatii de criza, ele trebuie acceptate si permise pentru ca ne sprijina sa accesam creativitatea si sa regasim astfel bucuria de a trai. E un moment de regasire de sine, indiferent de mijloacele pe care universul impreuna cu sufletul nostru le gasesc adecvate. E un moment de regenerare interioara, de trezire si traire a inimii, deplin.  

Fie primit! Eclipsa fericita!

(Foto credit: Maren Jeskanen)Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole