Echinocțiul de Toamnă (23 Septembrie 2023): Noi începuturi, echilibru și aliniere

Autor: AstroCafe.ro - marti, 19 septembrie 2023, 12609 vizualizari

Pe 23 Septembrie la ora 9:50 avem Echinocțiul de Toamnă. Este o zi în care putem sărbători, pentru că marchează un nou început. Orice Echinocțiu sau Solstițiu reprezintă un moment de început, de echilibrare și de aliniere. Este acea zi în care lumina și întunericul sunt egale. 

Sezonul toamnei este cel al transcenderii vieții. Frunzele încep să-și schimbe culoarea și curând, se leagănă si se aștern pe jos. Noaptea vine rapid dar apusul este mereu încântător. Toamna ne poate duce cu gândul către finalul anului, însă este atât de plină de viață. Mai mult decât orice, este una dintre cele mai bogate perioade din an.

În general, toamna reprezintă odihna. Oamenii au muncit din greu peste an și acum culeg roadele muncii lor. Iarna este aproape și pe măsură ce privim răsăritul el devine mai argintiu și mai pieziș. Dar frumos. E timpul să ne așezăm pe o cale potrivită în viață: cum ai vrea să arate viata ta în viitor? E timpul să faci o trecere în revistă și să înțelegi cum ar trebui să arate propriul tău viitor.

Energia negativă nu mai este de niciun folos. E timpul să dai deoparte toată negativitatea. Așadar, toamna este vremea în care adunăm toată abundența de peste an. Este cel mai bun moment să fii recunoscător.

Așa că îți poți începe ziua de 23 Septembrie cu un mic ritual:

- aprinde o lumânare

- difuzeaza uleiul esențial preferat (pin, lavandă, salvie)

- fii recunoscător pentru tot ceea ce ai

- mulțumește Universului pentru că ești prezent Aici și Acum 

Echinocțiul este cunoscut și ca Anul Nou pentru populatia Cherokee și ține paisprezece zile. După mitologia greacă, Persefona s-a întors în lumea de jos pentru a începe viața alături de Hades, chiar de Echinocțiu. 

Serviciul de comemorare budist, Higan, are loc în perioada Echinocțiului. Pentru șapte zile, oamenii vizitează mormintele celor dragi și aduc alinare spiritelor strămoșilor. 

Mabon, Sărbătoarea Vrăjitoarelor, este o zeitate galeză care are o poveste similară cu cea a Persefonei. Mabon a fost luat  de la mama sa la o zi după ce s-a născut și dus în pântecul Mamei cea Mare, Modron. Acolo așteaptă renașterea.

Așadar, cultural și spiritual, această perioadă este de mare semnificație. Pentru a o întâmpina cum se cuvine trebuie să ardem salvie, palosanto, pin și ierburi pregum gălbenele, rozmarin, șofran, vâsc, frunze de ovăz, coji și frunze de nuc. 

Deci, să vă bucurați de magia Echinocțiului de Toamnă!

Sursă articol: www.consciousreminder.com

-----

 Astro Shop

Cele mai noi articole