E timpul sa reparam greselile. Mercur retrograd in Rac (18 iunie- 12 iulie 2020)

Autor: Adriana Tudosa - duminica, 14 iunie 2020, 67781 vizualizari

“Caci nu e nimic ascuns care sa nu se dea pe fata.” Marcu 4.22 

Pe  18 iunie 2020, ora 7:59, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Racului de pe gradul 14:46 si termina aceasta aparenta intoarcere in timp pe 12 iulie, ora 11:27, pe gradul 5:30 Rac. Asa cum Mercur isi incetineste ritmul (de fapt, miscarea aparent retrograda inseamna o miscare incetinita a planetei respective) si noi trebuie sa incetinim. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elementele esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a unei situatii de viata  (asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd). Chiar si numai pentru acest motiv ar trebui sa-l primim cu bratele deschise. 

Acordati o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 18 iunie, 12 iulie cand Mercur stationeaza (incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa) dar si zilei de 30 iunie cand Mercur retrograd se intalneste cu Soarele pe gradul 9 Rac (este jumatatea perioadei de retrogradare). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile.

Influenta lui Mercur retrograd a inceput inca din 2 iunie cand a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, gradul 5:30 Rac. Perioada 2 iunie -18 iunie 2020 este considerata ca o perioada de UMBRA (pre-umbra), o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda (unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada).

Comunicarea de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local (autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete,etc.), frati, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare. 

Mercur retrograd face parte din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi, pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui si corecta greselile facute in trecut din graba, neatentie, prin fel de fel de influente exterioare. Este o sansa de a reflecta si de a da o alta solutie dar corecta si in acord cu planul divin si nu cu cerintele noastre. Mercur retrograd este de fapt un mecanism de auto-corectare al universului, permitand re-vizuirea unor solutii inainte de a fi prea tarziu. Amintiti-va ca retrogradarile sunt normale si semnaleaza ca o planeta si-a pierdut autonomia, se confrunta cu defectiuni, abateri de la drumul corect, si ca este la mana unei forte mai mari decat ea. Acest concept ne poate ajuta sa avem incredere in procesul retrogradarii, sa intelegem ca inteligenta divina nu face greseli.

Ori de cate ori Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “Repara aici!”. Mercur retrograd este intotdeauna un timp al adevarului, chiar si atunci cand comunicarile par perturbate si neintelegerile sunt pe val. “Ce adevar imi dezvaluie acest lucru si de ce am avut nevoie sa fie dezvaluit in acest fel in acest moment?”. Raspunsurile la aceste întrebari pot fi intr-adevar foarte edificatoare.

Cu Mercur in Rac, mintea este condusa de sentimente si emotii fiind destul de greu sa separe emotia de ratiune. Mercur retrograd in Rac va pune un accent deosebit pe familie, parinti (mama), copii, casa, stai acasa (pensionare), relatia noastra cu trecutul si familia noastra de baza, istorie, neam, tara, patriotism, vatra familiei. Urmeaza o perioada ce poate aduce confruntari si neintelegeri cu membrii familiei, in special, acestea pot fi declansate de comunicarea gresita, de unele probleme legate de mosteniri, case, terenuri si afaceri de familie. Trecutul este reinviat cu sau voia noastra, fiind destul de dificil acum sa fugim de amintirile vechi si neplacute, de dusmaniile din familie, de cuvintele care ne-au afectat si indurerat sufletul.

Dar, Mercur retrograd in Rac ne poate ajuta sa revizuim problemele sufletesti care ne afecteaza securitatea personala si care ne fac sa ne simtim inconfortabil. Orice problema de familie neglijata prinde viata acuma si trebuie rezolvata. Este cea mai buna perioada pentru renovarea unei case, pentru eliberarea unei resedinte care nu ne face bine si pentru a gasi un alt loc care sa ne faca se ne simtim “acasa”.

Deoarece Racul este atasat de casa si familie, aici este locul unde trebuie sa fim in alerta din cauza situatiilor care uneori pot fi provocatoare si, in acelasi timp, pot fi foarte utile. Unele comunicari gresite cu membrii familiei sau tensiunile dintre rude sunt foarte posibile in timpul lui Mercur retrograd in Rac. In acelasi timp, este cea mai buna perioada pentru iertare, pentru refacerea unor legaturi deteriorate intre membrii familie, pentru reevaluarea unor situatii care au provocat conflicte cu unul din parinti (mama), cu o ruda.

Renovarea si reamenajarea unei case sunt  zone de interes ale acestui tranzit. Mercur retrograd in Rac poate fi si un moment minunat pentru finalizarea unor proiecte vechi, pentru finalizarea unor proiecte profesionale, pentru pregatirea documentelor necesare pensionarii.
Marea lectie a lui Mercur retrograd in Rac ne cere sa invatam sa cautam siguranta in interiorul nostru, in subconstientul nostru, in intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, ea ne poate hrani cu tot ceea ce avem nevoie.

De fapt,  rolul lui Mercur in Rac este de a ne gasi echilibrul emotional iar pentru asta putem aborda mai atent problemele emotionale, sentimentale, de familie, de cariera, si care au radacini in trecut.

Iar Mercur in Rac (apa) in casa XII, o casa naturala a semnului pesti, o casa tot de apa, poate aduce o crestere a confuziei, a nedumeririlor si a indoielilor. Devenim destul de emotionali in situatii care nu prea cer acest lucru, ne poate face sensibili la cuvintele celorlalti, creeaza frustrare, confuzie, temeri nefondate, nervozitate, stres si multa ceata pe creier. Cu toate complexitatile emotiei si gandirii in aceasta perioada, credinta, rugaciunea, ne ajuta sa intelegem mai bine ceea ce se cere de la noi.

Partea prietenoasa a lui Mercur retrograd in Rac si in casa XII ne incurajeaza sa facem o curatenie in mintea noastra plina, preaplina de lucruri, rautati, care ne impiedica sa experimentam lumea dintr-o perspectiva spirituala. Este cea buna perioada pentru o curatenie mentala, sa eliberam  regretele, intristarea, cuvintele grele schimbate cu ceilalti, sa ne eliberam de conditionarile karmice cu cei din jurul nostru. Iertarea, iarta-i si iarta-te, ne elibereaza de trecut, asa devenim mai usori in a primi binecuvantarile viitorului. Trebuie sa incercam sa ne stapanim, sa cultivam calmul, iertarea, si chiar ca este cel mai bun timp in care sa invatam din NOU DESPRE IERTARE :

“CINE NU IARTA DISTRUGE PUNTEA PE CARE TREBUIE SA TREACA CHIAR EL INSUSI “.

Mercur retrograd in casa XII ne reaminteste ca totul este temporar in viata iar singurul lucru care nu ne poate fi luat, este sufletul nostru cu intelepciunea divina ascunsa in el. Doar divinul din noi ne poate arata calea catre toate posibilitatile cresterii noastre si spre adevar.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Angajamentele facute in timpul unui ciclu Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica.
Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re”: revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….
Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, a unui nou proiect, o casatorie, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada. Nu cumparati calculatoare, televizoare, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice  alte masinarii de transport deoarece pot avea defecte ascunse.  Si cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.

O modalitate de a gestiona energia lui Mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi. La un nivel mai profund, Mercur retrograd ne cere sa incetinim ritmul (doar si el isi redecuce viteza!), sa iesim din starea “de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur. 

Cu totii  facem greseli, ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur, cel mai bun sfat este iertarea . Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva, cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd, viata poate deveni nesuferita. Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei, este guvernatorul natural al casei III o casa ce vorbeste de calatorii scurte, documente, comunicare directa, comunitatea locala, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate, obligatii zilnice; deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si oportunitati pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta. Gemenii si Fecioarele sunt in centrul atentiei deoarece vorbim de retrogradarea sefului lor astral.

Daca aveti Mercur retrograd in harta  natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi. 

Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, stuatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, ca intotdeauna, universul ne poarta de grija si chiar trebuie  sa multumim Cerului pentru aceasta grija.

Nu uitati ca “mersul inapoi este mai difici decat mersul inainte”.

Adriana Tudosa

https://adriana-astro.comAstro Shop

Cele mai noi articole