Dragul meu Moș Nicolae...

Autor: Iuliana Costiuc - joi, 05 decembrie 2013, 32291 vizualizari
Dragul meu Moș Nicolae...

Închid ochii şi încerc să mi te imaginez: un moş încărcat de dulciuri şi cadouri colindând din casă în casă şi împărţind bucurie în cizmuliţe de copii... 

[...] Mă întrebam astăzi de ce nu te-a zărit nimeni nici măcar cu coada ochiului?! Pentru că... tu eşti în fiecare din noi, Moş Nicolae, tu eşti Iertare.

Se spune că aduci o nuieluşă celor care nu au fost cuminţi. Ca să fie bătuţi? Nu, ea este doar crenguţa iertării, aşa cum în vechime se oferea rămurica de măslin în semn de pace. Moş Nicolae, tu ştergi amintirile neplăcute şi oferi un nou început. Tu aduci dulceaţa acestui sentiment chiar şi în sufletele cele mai încrâncenate. Dar, de cele mai multe ori, uiţi greşelile şi obrăznicia chiar înainte de noaptea magică în care colinzi lumea şi strecori în cizmuliţele înghesuite sub geam dulciuri, surprize şi, mai ales, iertare! 

Moş Nicolae, tu oferi ocazia sublimă ca părinţii supăraţi pe copiii neastâmpăraţi să observe că înverşunarea de a-i pedepsi se topeşte sub bucuria din ochii micuţilor. Le oferi si lor uitare şi iertare... 

Ne pregăteşti sufletul pentru a primi deplin ceea ce urmează: venirea lui Moş Crăciun!" ("Scara lui Iacov", Ed.PIM, 2013)

Iuliana Costiuc

Mai multe despre Iuliana si cartile ei, aici!

Cartea poate fi gasita in Librariile Ralu

Imagine: www.aaronshep.comAstro Shop

Cele mai noi articole