Dragostea nu este o relație între doi oameni

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 28 ianuarie 2022, 15057 vizualizari

Ideea de a te îndrăgosti este o fantezie foarte comună și foarte dulce. Mulți oameni cred că cele mai frumoase momente din viața lor sunt atunci când se îndrăgostesc de cineva. Dar nu cred. 

Cel mai frumos lucru în viață, după părerea mea, este să ai libertate deplină de a fi tu însuți. Și când nu ai niciun atașament față de nimic, nici față de o persoană, nici față de un sistem de credințe sau față de o țară, nici față de reputația ta, numele tău sau orice altceva.

Când nu există atașament, atunci ești liber. Nevoia de a avea o relație cu cineva este una dintre cele mai mari cauze ale nefericirii. Există două motive pentru asta:

În primul rând, pentru că pur și simplu nu ne înțelegem pe noi înșine pe deplin, cum putem fi cu altcineva? Cu cât încercăm mai mult să-i controlăm pe ceilalți, cu atât devenim mai nesiguri și cu atât vom fi mai puțin fericiți.

În al doilea rând, când ne simțim singuri, alergăm după oameni. Vrem să umplem acel gol din noi. Dar când o persoană își dă seama de adevărata natură, se simte completă în ea însăși. Nu are nevoie de nimic din lumea exterioară pentru a-l face fericit.

Avem tendința de a ne proiecta propriile dorințe asupra altor oameni: „Dacă m-ai iubi cu adevărat, ai face asta pentru mine." Asta duce la dezamăgire pentru că nimeni nu îți poate îndeplini așteptările, care oricum nu au nimic de-a face cu realitatea.

Când realizezi că nimeni nu te poate face fericit în afară de tine, este o mare ușurare. Nu mai ești prins în capcana dorințelor sau așteptărilor tale. Nu trebuie să mai spui niciodată „dacă”; nu lipsește nimic din viața ta, și nu trebuie să depinzi de nimeni altcineva pentru fericirea ta.

E nevoie de doi pentru tango. Este imposibil să iubești pe cineva dacă ești incapabil să fii singur. Dacă nu ești în stare să fii cu tine însuți, îți este imposibil să fii cu altul. Nu te poti impartasi pentru ca daca incerci te vei pierde. Atunci nu va mai rămâne libertate pentru tine. Ți-ai fi dat libertatea celeilalte persoane și ai fi devenit sclav, prizonier.

Cel care iubește nu pierde niciodată nimic iubind; mai degrabă, câștigă totul. Acesta este paradoxul. Doar riscând, poți găsi vreodată securitatea. Acesta este motivul pentru care numai cei care pot fi singuri sunt capabili să iubească, să împărtășească și să intre în miezul cel mai interior al altei persoane – fără să posede, să se bazeze pe ei, să transforme pe celălalt într-un lucru sau să devină dependenți de celălalt.

Ei îi oferă celuilalt libertate deplină pentru că știu că vor fi la fel de fericiți ca acum dacă celălalt pleacă. Celălalt nu-și poate lua fericirea pentru că celălalt nu o asigură.

Iubirea nu este o relație între doi oameni. Este o relație între o persoană și ea însași. Când iubești pe cineva, iubești acel aspect al tău pe care ești capabil să-l vezi în altă ființă umană. De aceea celălalt este atât de important pentru tine.

De aceea el sau ea este atât de prețios pentru tine. Fără celălalt, nu te poți vedea niciodată.

Posibilitățile de iubire nu sunt într-o relație în care unul trebuie să depindă de altul, ci într-o relație în care amândoi sunt independenți și se pot iubi cu adevărat—fiecare îl iubește pe celălalt pentru că se iubește pe el însuși și acea altă persoană îi permite o să mai văd un pic de el însuși.

Să iubești cu adevărat pe cineva înseamnă să-l vezi așa cum este, fără niciun efort din partea ta de a-l schimba sau de a-l face diferit, și fără nicio așteptare de la el, doar acceptă-l așa cum este. Adevărata iubire nu se gândește să schimbe obiectul iubirii sale; il iubește așa cum este.

Adevărul este că într-o relație nu ar trebui să fii dependent de celălalt. De fapt, când doi oameni se iubesc cu adevărat, se ajută unul pe celălalt să crească, se provoacă unul pe celălalt și scot ce e mai bun unul din celălalt. Nu ar trebui să creați o dependență unul față de celălalt. Ar trebui să fii independent și întreg chiar și atunci când sunteți despărțiți - capabil să-i iubești pe ceilalți dacă persoana pe care o iubești nu mai este acolo. 

O relație este o uniune a doi oameni care și-au acceptat diferențele reciproc și au decis să construiască pe aceste diferențe. Ei văd și părțile negative ale partenerului, dar în loc să se concentreze pe negativitate, aleg să se concentreze asupra părților pozitive. O relație înseamnă să înveți de la partenerul tău și să construiești o conexiune durabilă cu el. 

Să iubești cu adevărat pe cineva este cel mai altruist act pe care îl poți face. Când iubești pe cineva, nu acționezi din frică, nevoie sau constrângere. Nu contează ce poți obține de la ei sau cum te face să te simți. Iubești acea persoană pentru că acea persoană îți face viața completă și plină de sens - pentru că fiecare zi cu ea aduce ceva nou, interesant și frumos în viața ta. 

Când ești capabil de o astfel de iubire, ea radiază din interior și din jurul tău. Oamenii care experimentează asta nu o vor uita niciodată și se vor întoarce întotdeauna pentru mai mult. Se vor îndrăgosti de orice aspect al vieții tale îi atinge - zâmbetul tău, ochii tăi, spiritul tău - dar totul se întoarce la această iubire care strălucește prin tot ceea ce ești.

Abilitatea de a fi singur și de a te bucura de propria companie te pregătește pentru o relație sănătoasă. Dacă nu ești capabil să fii fericit atunci când ești singur, sunt șanse mari să fii dependent de partener sau să fii într-o relație nesănătoasă cu el. Te vei întrista că pleacă sau sunt departe de tine, iar în mintea ta, vei deveni dependent de faptul că e în preajmă pentru fericirea ta. Într-un astfel de scenariu, dacă cealaltă persoană pleacă sau nu mai este prin preajmă, te vei simți mizerabil și singur.

Inima este cât lumea, iar dacă ești adevărat, fiecare ființă vie aparține inimii tale. 

Aurora Ray

https://www.facebook.com/raisingvibrations/ 

Astro Shop

Cele mai noi articole