Dragă Moș Crăciun

Autor: Roxana Alexe - luni, 25 decembrie 2017, 4045 vizualizari

Te rog din sufletul meu de etern copil cu suflet curat și viu, te rog frumos, fă tu cumva, cum numai tu poți să faci, să fie Crăciun în fiecare zi! Anul acesta atât de rog, să aduci Crăciunul în sufletele oamenilor în fiecare zi. În suflete, nu doar în case...

Pentru că numai tu poți să scoți ce este mai bun din ei atât de repede. Pentru că numai tu poți să sădești atât de repede în ei liniștea și speranța, bucuria și iubirea, dăruirea  și respectul, și sigur, numai printr-o magie...

Imi doresc să fie Crăciun 365 de zile pe an, să putem respira liniștea și magia acestor zile nu doar acum! Îmi doresc să fim buni și darnici în fiecare zi. Eu, mic așa cum sunt, cred că nu poți să te naști peste noapte bun și iubitor, decât dacă crezi în magia Crăciunului.  Aftfel, nu-mi explic cum, deși un an de zile suntem supărați, răi și încrâncenați, nervoși și agitați, peste noapte ne transformăm în insule de fericire. Trebuie că de la magia ta, Moș Crăciun!

Ajută-i tu cumva, ajută-ne pe toți, oameni mari și mici, să înțelegem că sărbătoarea  Crăciunului nu este doar o dată în calendar. Nu este doar o dată în an, așa cum ne-au învățat încă de mici. Este încununarea a peste câteva sute de zile (am scris mai sus câte, sâc!) este buchetul vieților noastre în care strângem zi după zi, de practică a bunătății, a iubirii, a iertării! Vrăjește tu spațiul în care trăim, să fie zilnic plin de respect, bun, fericit și liber de răutăți, invidie, supărare, nervi.

Ajută-ne tu să simțim măcar un an ce ar însemna să ne pese la fel de mult de noi și de semenii noștri în fiecare zi, un an întreg. Fă cumva să scoatem fiecare din noi ce este mai bun, mai drag și mai simplu. Ce este mai hrănitor și mai curat. Ajută-ne să înțelegem că dacă gradina fiecărui suflet este curată, florile rugăciunii cresc mai repede și miros mai frumos. Iar dacă gradina sufletului meu este așa, cu siguranță va inspira pe altcineva și acel cineva va dori și el, la rândul lui, să crească aceste flori în grădina lui. Și tot așa, până când lanțul florilor va face scară către Dumnezeu. Ajută-ne să simțim că acolo doar așa putem ajunge. Să-mi fie cu iertare, dar abia atunci vom putea respira cu adevărat aerul credinței sale,  a bunătății și a sfințeniei Sale, despre care auzim zilele acestea peste tot în jurul nostru.

Știu, dragă Moș Crăciun, că eu sunt un suflet mic și neștiutor, dar sigur nu greșesc când îți cer să faci o magie pentru a fi conștienți că fiecare dintre noi avem nevoie cu fiecare răsărit de soare de  bunătate, dăruire și credință. Și sigur, dacă eu, un suflet mic, am nevoie un an întreg de această hrană, sigur și oamenii mari au nevoie. Fiecare are au nevoie de cuvinte blânde, de ascultare, de blândețe și bunătate!  

Dragă Moșule, te mai rog ceva... Sădește-le oamenilor zâmbetul în suflet, nu numai pe față, ca ei să poată fi cu adevărat bucurie de viață. Și dă-le magia credinței în sinele lor Divin, ca ei să poată avea siguranța bunătății. Dărâmă-le zidurile construite în jurul inimilor. Așa o să poată simții tot anul, nu doar câteva zile. Știu, ai încercat ani de zile, cu darurile pe care le aduci copiilor să deschizi ferestre în inimile lor, crezînd că ei le vor face mari, adevărate porți de intrare. Dar nu se întâmplă așa. Copiii cresc și uită de copilul care rămâne pe veci în ei. Și odată ajunși oameni mari, după ce trece sărbătoarea, ferecă ferestrele, trag obloane grele și pun costume de plumb. Și cerul devine cenușiu, iar bunătatea acestor zile se pierde pentru tot restul anului. Așa că, poate dacă dărâmi tu printr-o magie zidurile inimilor lor, poate au un nou început.

Sigur nu greșesc când îți cer să picuri praf de magie peste tot Pământul, ca oamenii să înțeleagă că această sărbătoare nu este numai despre daruri, despre a primi și a avea! Că este în primul rând despre a fi. Adevăratul Crăciun nu e făcut din cadouri, ci din dăruire. Fă tu cumva să FIM Bunătate, Liniște, Lumină. Ajută-i să-și regăsească în suflete speranța și credința, respectul și recunoștința! Fă o magie prin care fiecare să-și regăsească copilul uitat! Să poată vedea că el există încă în fiecare dintre noi, nu a dispărut niciodată, nu a olecat, e doar prăfuit sau murdar, dar există și crede cu toată puterea ființei lui în magia acestei sărbători, iar credința lui a făcut și face minuni. E maaare nevoie de ele în sufletele oamenilor! Adu-le lor, dragă Moșule, Crăciunul în fiecare zi, timp de un an! Și ai să vezi, că anul viitor nu ai să mai muncești atât de mult pentru această sărbătoare! Poate, cine știe, tu ai să fii cel care primește cele mai multe cadouri...

Între timp, pentru că știu că ai multă treabă, eu promit că n-am să cer nimic altceva și am să țin vie sărbătoarea Crăciunului în fiecare zi! Ca tu să poți să te ocupi de ceilalți!

Crăciun Fericit dragă Moșule, de acum în fiecare zi!

Roxana Alexe

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole