Detox mediatic

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 09 iulie 2016, 4933 vizualizari

Cand vine vorba de alimentatie, e la moda sa faci o cura detox. Ce ne facem insă cu mintea, ar trebui si ea "curățată" din cand in cand. Ce ati spune de un detox mediatic, informațional?

Mintea noastra se hraneste cu gânduri, idei, opinii, adica acumuleaza continuu informatii, știri, vorbe. Un prea-plin de astfel de "am auzit", "se spune că", pot genera o stare de spirit nesănătoasă. Si atunci cand spiritul acumuleaza prea multa informatie despre suferința umană, ajunge sa sufere si el.

Mintea si inima noastra sunt facute sa țină cont de suferința a 50 persoane, ceea ce reprezinta media majorității grupurilor umane. In ultimii zece mii de ani natura ne-a creeat aceasta capacitate empatică limitată, fara sa stie ca mass-media moderna ne conecteaza acum la tragediile întregului glob. Spiritul nostru înregistreaza suferința milioanelor de indivizi din lumea largă iar noi ne trezim copleșiți de toată această nefericire la care reacționăm cu anxietate, neliniște, stres,disperare. Si atunci când suntem dezechilibrati, mâncăm dezechilibrat.

Nu numai știrile si evenimentele negative despre ceilalți ne afectează, dar si informațiile despre alimente, negative si ele. Cand vine timpul sa decizi ce sa mănânci, te trezesti asaltat de avalanșa de așa-zise pericole, capcane si amenințări ascunse în farfurie.

Niciodată in istoria omenirii nu a existat atât interes pentru mâncare. Nu ne mai pasă de politică, de problemele sociale, de lucrurile cu adevărat grave, obsedați fiind de dorința de a ne controla farfuria. Si culmea e ca acest interes exagerat nu ne face bine!

Așa cum bolnavilor proaspăt diagnosticați cu boli grave/incurabile li se recomandă sa nu citească despre ele pe internet, așa v-aș sugera si eu sa luați un pic de pauză de la informații. Țineți un post mediatic de 10 zile, merită încercarea! 10 zile fără stiri la televizor, radio, ziare, internet. Aproape imposibil, suntem dependenți! Cu atât mai mult merită provocarea. Aflați cine sunteți voi fără ei! Experimentați ce înseamnă sa nu mai fiți conectați la tot/toate. Va promit ca nu veți pierde nimic, omenirea va funcționa mai departe. Iar voi, eliberați de toate avertizările/informările/codurile multicolore/breaking-news urile si noutățile internetului o sa va simțiți ușurați. Este eliberator sa respiri, sa traiesti, sa decizi pe proprie răspundere, fără nicio presiune indusă din exterior, fără nicio așa-zisă autoritate care sa-ti dicteze acțiunile/gândurile. Ce se poate întâmpla? Măcar o să mâncați in pace.

Mihaela Bilic

Sursa: https://www.facebook.com/mihaela.bilic/

Sursa imagine: www.shapeyourculture.com

Astro Shop

Cele mai noi articole