Decizii majore, finaluri și începuturi. Atmosfera astrală IULIE 2020

Autor: Anca Stoica - marti, 30 iunie 2020, 54662 vizualizari

Iată o perioadă în care ne vom lămuri asupra multor aspecte personale și socio-profesionale. Tendința de a ne implica în tot felul de activități, mai mult sau mai puțin constructive, se va evidenția frecvent. Agresivitatea va fi și ea la cote mari, astfel că de la un banal țânțar se poate ajunge la dispute în toată regula și pe termen lung. Este bine să ne alegem cu grijă prioritățile, să ne ocupăm numai de ceea ce ne este util, să ne controlăm stările și reacțiile, evitând cu grație, atât cât se poate, escaladarea conflictelor.

Trei Semnele zodiacale se disting prin impulsuri foarte active pe parcursul lunii Iulie și anume Berbecul, Capricornul, Racul. Energia lor ne va ajuta să remediem neplăcerile cu care ne-am confruntat de câteva luni încoace și să demarăm acțiuni noi.

Nativii acestor Zodii și cei cu marcaje natale importante pe aceste Semne se vor evidenția prin forță, hotărâre în a-și atinge scopurile, dar și prin manifestări zgomotoase și disonante. În consecință, este bine să fim alături de acești nativi, deoarece vor molipsi pe toată lumea cu energia lor debordantă de a începe proiecte noi, de a merge mai departe cu încredere, curaj, determinare. Însă, vor fi și situații în care cel mai înțelept va fi să-i lăsăm pe acești nativi deoparte, și chiar să ne ferim din calea lor pentru că astfel va fi bine pentru toată lumea.

Pe Cerul planetei noastre avem șase aspecte astrale, de-a lungul lunii Iulie, care vor crea în mod evident modificări atât în mentalul colectiv, cât și felul în care oamenii vor reacționa și acționa în viața de zi cu zi.

Primul aspect este legat de planeta Saturn, aflată în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Vărsătorului, care pe 2 Iulie revine în Capricorn, pentru ultimele retușuri personale și socio-profesionale. Începe o perioadă foarte bună, ce va dura până la mijlocul lunii Decembrie, perioadă în care vom pune pe un anumit făgaș, relația noastră cu mediul profesional în care activăm sau dorim să activăm în următorii șapte-paisprezece-douăzeci și opt-treizeci de ani.

Relațiile profesionale se vor schimba radical, fie că vrem, fie că nu, iar relația șef-subaltern va fi cu totul alta decât a fost până acum. Ceea ce consideram până acum de neatins, de neînțeles, de netăgăduit referitor la ierarhia superioară din cadrul unui loc de muncă sau din cadrul unei instituții în general, în următoarele luni se va dizolva în mod clar, făcând loc altor concepte și altor tipuri de relații profesionale. Rolul, prestigiul, avantajele, dezavantajele, forța pe care le-au avut șefii până acum, indiferent de domeniu de viață și activitate, se vor dizolva ca și cum nu au fost.

În Semnul Capricornului se află Pluto și Jupiter, ambele în mișcare aparentă retrogradă.Li se alătură pe 2 Iulie Saturn tot în același tip de mișcare, iar în dimineața zilei de 5 Iulie se construiește și faza de Lună plină, și o eclipsă de Lună. Este un moment de final de capitol social și profesional. Discuții, noutăți referitoare la condițiile de muncă, la condițiile sociale, sănătate versus mediul de lucru. Însă, există și detalii ascunse ale acestor teme, plus emotivitate accentuată, subiectivism, adevăruri spuse pe jumătate sau prezentate frumos pe dinafară, dar care sunt păguboase pe dinăuntru.

Planeta Mercur se află în Semnul Racului în mișcare aparentă retrogradă până pe 11 Iulie, după care își modifică parametrii mișcării și revin la mișcarea directă până la finele lunii. Astfel, după această dată ne vom simți mintea și sufletul mai relaxate, gândurile și vorbele vor reveni la coerența de care avem nevoie, însă tot pe un fundal emotiv și subiectiv. Foarte probabil ca după 11 Iulie să refacem unele documente personale și/ sau profesionale, să revizuim contractele, promisiunile, înțelegerile cu ceilalți, să reparăm cu succes bunurile electrocasnice, să renovăm, să reparăm mult mai ușor tot ce s-a defectat, sub o formă sau alta, în perioada în care Mercur a fost retrograd și ne-a încurcat și mințile, și relațiile, și treburile.

Planetoidul Chiron aflat în Semnul zodiacal al Berbecului alături de Marte și de Luna neagră, pe 12 Iulie va intra în mișcare aparentă retrogradă, începând astfel să răscolească discret, încet, pe nativii Berbec, pe cei cu marcaje natale pe acest Semn și pe toată lumea pe segmentul de viață și activitate reprezentat în harta natală. Această retrogradare este o mică mostră pentru ce va urma în lunile următoare când și Marte va intra și el în același tip de mișcare. Bine este să fim atenți la ceea ce se petrece în jurul nostru, să ne controlăm în mod conștient gândurile, vorbele, gesturile, reacțiile, deoarece orice glumă așa-zis nevinovată sau un aspect ignorat se poate transforma în situații complicate cu efecte și sechele pe termen lung.

Pe 20 Iulie se va construi aspectul de Lună nouă în Semul zodiacal al Racului, evidențiind relațiile sociale versus relațiile familiale, profesia, activitatea profesională versus familie. Derulându-se modificări inerente, imanente, iremediabile în domeniile de activitate profesională va fi nevoie ca în plan personal, familial să demarăm o etapă nouă, de altă natură și anvergură decât am fost obișnuiți până acum.

Noțiunea de familie, concepțiile tradiționale referitoare la relaționarea cu membrii familiei, cu neamurile, cu locurile natale se vor modifica radical și definitiv. Despre toate acestea s-a tot vorbit în ultimii trei ani, deoarece contextele astrale ne-au ajutat să vedem, să înțelegem, să acceptăm hibele familiei în general, respectiv abordarea greșită a acestei forme de asociere umană. Pe parcursul lunii Iulie se va evidenția o tușă finală clară în relația socio-profesional-familie.

Ultimul aspect astral din această lună este reprezentat de intrarea Soarelui în Semnul zodiacal al Leului pe 22 Iulie, intrare salutară pentru că Soarele revine la el acasă după un an de zile de hoinărit prin Semne zodiacale mai mult sau mai puțin ostile energiei sale. Asta ne va aduce optimism, forțe proaspete, încredere, deschidere spirituală, dar și dorință cam exageratăfață de distracții, aventuri, noutăți sentimentale, lăudăroșenie, tendință de a ne auproclama șefi, iar în consecință va apărea și dorința exprimată sus și tare de a primi aplauze, onoruri, daruri scumpe, necontând dacă sunt meritate sau nu.

Concluzionând, atmosfera lunii Iulie este dinamică, sunt momente importante de final și de început, însă există și detalii pe care nu le putem sesiza cu ochii fizici, dar cu ochii minții le vom simți clar că există. Foarte important este să ne ținem firea, să ne trasăm planuri noi de viață și activitate, să ne revizuim relațiile, însă mai ales relația cu noi înșine trebuie să o îmbunătățim și să o menținm într-o stare de echilibru permanent.

 

Cugetarea lunii IULIE:Materia nu e o parte a lumii finite, ci doar o metodă convenabilă de a lega evenimentele într-un întreg.” – B. Russell

astrolog Anca Stoica

 Astro Shop

Cele mai noi articole