Cum funcționează uleurile esențiale cu grad terapeutic

Autor: AstroCafe.ro - joi, 09 noiembrie 2017, 14684 vizualizari

Ce fel de uleiuri esentiale sa cumparam?

Diferenta CTPG (certified pure therapeutic grade) în raport cu alte uleiuri esențiale. 

Uleiurile esențiale de calitate terapeutică sunt compuși aromatici naturali, 100% puri, extrași din plante. Nu conțin adaosuri sau ingrediente artificiale care ar dilua calitățile lor active. Metodele adecvate de extracție și de control al calității ne asigură că uleiurile esențiale de calitate pur terapeutica sunt lipsite de contaminanți cum ar fi pesticidele, reziduuri chimice sau diluanti. Pe lângă faptul că sunt pure și naturale, uleiurile esențiale pur terapeutice sunt supuse unor teste de calitate suplimentare care asigură compoziția corectă a compușilor naturali activi din fiecare ulei. Dacă planta nu a fost cultivată în mediul potrivit sau recoltată la momentul potrivit sau dacă nu a fost distilata în condiții corecte, compoziția chimică naturală a extracției nu va oferi un avantaj vis a vis de calitatea acestuia. În unele cazuri planta recoltată la momentul nepotrivit poate duce la un extract care conține nivele dăunătoare ale unor constituenți.

Uleiurile esențiale cu grad terapeutic sunt supuse unei analize riguroase de spectrometrie de masă și de testare prin cromatografie în fază gazoasă pentru a asigura compoziția și activitatea extractului.

Încercați acest lucru la domiciliu: comparați mirosul uleiului esențial de lavandă  cu grad terapeutic cu un alt ulei de lavandă. În cazul în care parfumul produsului dvs. este „diferit” acesta poate conține înlocuitori chimici sintetici. Un ulei esential 100% pur terapeutic trebuie sa aiba un profil de parfum larg si echilibrat si sa miroasa curat. Un ulei esential pur nu trebuie sa fie gras ci mai degraba sa se absoarba curat si complet in piele.

Cum funcționează uleiurile esențiale?

As vrea sa mentionez faptul ca uleiurile esentiale cu grad terapeutic nu sunt doar "uleiuri care miros frumos" si la folosim la spa. Ele au capacitatea de a interveni in mod terapeutic in organism si sa rezolve anumite situatii vis a vis de sanatatea noastra. 

Uleiurile esențiale intră în corp în trei moduri: aplicate pe piele, inhalate și ingerate (nu toate uleiurile se iau intern).

Atunci când uleiurile esențiale sunt aplicate pe piele, moleculele sunt absorbite prin vasele mici de sânge. Ajung mai întâi în țesutul muscular și articulații prin fluxul sanguin, moleculele se deplasează de asemenea la celule - țesuturi -organe si în restul corpului.

Toate uleiurile esențiale sunt volatile, adică generează vapori care plutesc prin aer. Când inhalați acesti vapori moleculele intră în plămâni și de acolo în sânge. Singele le preia si le "plimba" cu un scop in tot corpul si mai ales unde sunt foarte necesare la nivel celular si sa curete receptorii si tesuturile. De asemenea moleculele stimuleaza receptorii nervului olfactiv localizați chiar sub creier. Ei iau moleculele uleiurilor esențiale și trimit mesaj direct sistemului limbic – acolo sunt procesate emotiile, învățarea, memoria, etc. Citeodata nu avem puterea sau practica de control de sine (ex cind suntem nervosi, agitati, tristi) sa procesam aceste emotii. Cind folosim uleiurile esentiale si ajung in sistemul limbic ele incep sa dea comenzi de reglare a unor reactii biologice/chimice care sa ne ajute sa revenim la o stare de echilibru. Cine nu isi doreste un pic de ajutor "curat" din exterior? Pana ajungem la control de sine si de emotii, putem folosi uleiurile esentiale. Ele ne ajuta cu fiecare molecula in parte pentru ca asta este treaba lor!

Kati Heppelmann

Astro Shop

Cele mai noi articole