Cuadratura Saturn-Neptun (noiembrie 2015 - septembrie 2016). De la interior la exterior si din spate in fata

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 20 noiembrie 2015, 25042 vizualizari
Cuadratura Saturn-Neptun (noiembrie 2015 - septembrie 2016). De la interior la exterior si din spate in fata

Bine ati venit in noul eveniment astrologic major, menit sa ne contureze viata, pe noi insine si lumea noastra. Alinierile de acest gen, intre planetele care se misca lent, impacteaza esenta fiintei noastre, catalizand schimbari irevocabile. Un eveniment asemanator anterior – mult-discutata cuadratura Uranus-Pluto, care a dominat cerurile din iunie 2012 pana in martie 2015 a transformat multe vieti, aducand cu sine intreruperi si provocari imposibil de imaginat pana in momentul in care ne-am aflat in miezul lor!

Din luna martie a acestui an am tot stat, lasand praful sa se astearna, privind in claritatea noii lumini. S-ar putea sa ne fi intrebat ce anume ne-a lovit, in timp ce in multe cazuri (nu chiar in toate), suntem recunoscatori ca s-a intamplat asa. 2012 pare o amintire de demult, iar prezentul nostru pare a fi o cu totul alta lume decat cea in care traiam acum patru ani. Unii ar putea simti ca asta e o schimbare suficient de mare. Avem nevoie de odihna si spatiu, pentru ca lucrurile sa “reintre in normal”. De fapt, nu mai exista “normal”. Uranus si Pluto au avut grija de asta, innoind totul. Acum, Saturn si Neptun merg pe calea lor, ridicand cortina pe noua scena a devenirii, ce recalibreaza fiintele noastre, acomodandu-le cu insasi absenta “normalului”, odata cu bucuria mereu prezenta din abandonul materiei si spiritului intr-o lume saturata de impulsul de a evolua.

Saturn si Neptun nu sunt dintre cei mai “evidenti” prieteni. Saturn cauta forma si certitudinea, oferind granitele si limitele necesare pentru a creste si a recunoaste valoarea responsabilitatii si a restrictiei. In timp ce ar putea minimaliza incercarile noastre de a ne atinge scopurile, o face totusi atunci cand acele scopuri nu servesc propriei noastre cresteri. 

Saturn impune rabdare si smerenie, devotament si o dispozitie de a indura atunci cand viata refuza sa se desfasoare asa cum ne dorim. Saturn este cel care ne reaminteste ca exista un timp pentru toate, iar impunerea propriului nostru plan peste acest timp va fi pur si simplu intampinata de rezistenta, pana in momentul in care ne intoarcem conectati in flux. 

Saturn are grija de binele nostru, incurajand bunul-simt si intelepciunea, deopotriva. El vede ca ne dorim sa ne autodepasim fara a avea fundatiile necesare, mai ales acolo unde credem ca am terminat ceva, cand de fapt nu e nici pe jumatate facut; acolo unde credem ca nu mai avem nevoie de smerenie, cand de fapt aceasta este insasi cheia care va deschide usi catre viitor. S-ar putea sa nu ne placa ceea ce aduce Saturn, insa beneficiile conlucrarii cu o asemenea puternica forta a naturii, in loc sa ne luptam cu ea sunt multiple, dar odata ce acceptam ca nu stim tot, viata capata o cu totul alta nuanta!

Pe de alta parte, Neptun este complet opusul. Lipsit de contur, amorf, acesta nu poate fi continut. Neptun imbratiseaza totul fara conditii si fara exceptii. El cauta unitatea completa, perfecta.  

Notiunea de separare este dincolo de esenta acestei prezente cosmice, pentru ca aceasta percepe toate lucrurile ca fiind un intreg, fara imagine sau identitate. Neptun nu poate fi definit sau restrictionat. Nu are notiunea de mine sau de tine, de sine si de ceilalti. 

Pentru Neptun, timpul este un miraj, la fel cum sunt spatiul si persoanele. Acesta aduce atat momente de pace completa, cat si de dizolvare terifianta. Cand stam la degetul mic al lui Saturn, s-ar putea sa plangem dupa mila lui Neptun de a elibera tensiunea. Insa atunci cand stam in imbratisarea lui infinita, care parca ne topeste, s-ar putea sa tanjim dupa pragmatismul lui Saturn, pentru a ne reaminti cine si unde suntem.

Impreuna, aceste doua planete ofera cele mai polarizate experiente ale vietii noastre – definiri si dizolvari. Atunci cand aceste planete lucreaza impreuna, ne asteapta niste timpuri interesante, descoperind punctele comune intre formele extreme si lipsa lor si modul in care polaritatea ne conecteaza cu natura divina, ce transcende ambele extreme.

Atunci cand doua planete intra in cuadratura, trebuie sa gasim o cale de a ne acomoda si a le trai pe amandoua. De la cei care sunt mai orientati in energia lui Neptun, cautand dizolvarea identitatiii si experimentarea unitatii, in care marginile sunt estompate si toate lucrurile se contopesc (fie prin practica spirituala, creativitate, iubire, droguri sau orice altceva merge la fiecare), Saturn cere implicarea pe o cale mai disciplinata, dand viata si contur aspiratiilor neptuniene. Daca Neptun nu a devenit o forma de eliberare de identitate, forma si responsabilitate, ci mai degraba o forma de a fugi de toate acestea, atunci Saturn va avea grija sa rezolve toate acestea. Nu exista scapare in lumea lui Saturn. Singura cale catre adevarul suprem este prin cele catre identitate, personalitate si maturitatea egoului. Daca incercam sa ocolim lumescul pentru a pune mana preventiv pe binecuvantare, Saturn ne va aduce cu picioarele pe pamant dintr-o lovitura, cerandu-ne sa imbratisam si sa intrupam calea, traind in lumea reala cu toate provocarile, victoriile, cerintele si satisfactiile sale. Saturn ne invata ca nu putem transcede o lume cu care refuzam sa interactionam. Imbratisand calea saturniana, ajungem sa cunoastem transcenderea nu ca o cale de inaltare si iesire din conditii, ci ca o calatorie prin acestea, atat de profunda incat reveleaza adevarata natura a lor, pe masura ce traim in vartejul lor.

Cu toate acestea, daca Saturn este mai mult pe stilul vostru si apreciati certitudinea si forma, rutina, responsabilitatea si identitatea, Neptun ne cere sa mai dam drumul la haturi si sa vedem ce se intampla, pentru a ne inmuia si slefui extremele cu un pic mai multa incertitudine si cu un strop de indoiala in tot mixul. Permiteti-va sa va intrebati cum ar fi daca lucrurile nu sunt chiar atat de alb-negru cum par initial? Cum ar fi daca tot ceea ce credem noi este adevarat doar pe jumatate, iar opusul este la fel de adevarat, in buna masura? Neptun elibereaza judecatile si dualitatea, dizolvand pe parcurs lumea noastra polarizata. El nu cunoaste notiunile de corect si gresit, nu cunoaste vina si invinovatirea. El pur si simplu ne atinge cu compasiune si iubire, vazand toate lucrurile ca pe sine si pe sine ca fiind toate lucrurile. Neptun ne reaminteste ca suntem inevitabil si in mod complex conectati cu tot si toti care se afla in jurul nostru, indiferent ca ne place sau nu si ne pune in fata unei singure intrebari: ce ai de gand sa faci cu privire la asta?

Traim vremuri interesante, care cer reflexie profunda pe ceea ce inseamna sa fii uman si de ce anume are nevoie planeta de la noi pentru a trece peste gaurile mari dintre ere, intrand in cea a Varsatorului. Suntem in toiul acelei treceri chiar acum, cu Neptun la carma si cu Saturn verificand hartile. Unde anume ne vor purta in acest an putem doar sa presupunem. Neptun niciodata nu se tine de planuri! Insa putem sta linistiti ca oriunde ne va purta, vom fi binecuvantati cu oportunitatea de a vedea viata de la interior la exterior si din spate in fata, schimbandu-ne perceptia pentru totdeauna.

Cuadratura Saturn-Neptun se formeaza in ziua de 26 noiembrie 2015, 18 iunie 2016-10 septembrie 2016.

Sarah Varcas

https://www.facebook.com/AstroAwakenings/posts/906921412725609:0

Traducere: Alice Danila

Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole