Cu cat incerci mai mult sa te schimbi, cu atat e mai rau

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 09 noiembrie 2019, 4954 vizualizari

Cu cat incerci mai mult sa te schimbi, cu atat e mai rau. Oara asta inseamna ca un anumit grad de pasivitate este acceptabil? Da, cu cat te opui mai mult la ceva anume, cu atat ii dai mai multa forta. Acesta este intelesul cuvintelor lui Iisus: “Cand cineva te loveste pe obrazul drept, intoarce si obrazul stang.”

Tu le conferi putere demonilor cu care lupti. Iata o afirmatie care pare a avea o nuanta orientala. Dar daca nu te impotrivesti dusmanului tau, il infrangi. Cum poate cineva sa faca fata raului? Nu luptand impotriva lui, ci prin efortul de a-l intelege. Prin intelegere, raul dispare.

Cum face cineva fata intunericului? Nu cu pumnul. Nu izgonesti intunericul din camera cu matura, ci aprinzand lumina. Cu cat te lupti mai mult cu intunericul, cu atat devine el mai real pentru tine si cu atat mai mult te oboseste. Dar cand aprinzi lumina constientei, intunericul se topeste. 

Sa spunem ca ai in fata ta un cec de un milion de dolari. Dar, vai, trebuie sa renunt la el, Evanghelia spune ca trebuie sa renunt daca vreau viata vesnica.

Ai de gand sa inlocuiesti un fel de lacomie – lacomia spirituala – cu alt gen de lacomie? Inainte aveai un ego lumesc, iar acum ai un ego spiritual – dar ai totusi un ego, unul rafinat caruia e mai greu sa-I faci fata.

Cand renunti la ceva, esti legat de acel ceva. Dar daca, in loc sa renunt, privesc cu atentie si spun: “Hei, aceasta nu e un cec de un milion de dolari, este doar o bucata de hartie”, nu mai ramane nimic pentru care sa lupt, nimic la care sa renunt.

Anthony de Mello, Constienta

Astro Shop

Cele mai noi articole