Consolidați-vă încrederea

Autor: AstroCafe.ro - marti, 09 aprilie 2019, 6647 vizualizari

Prietenii care vă spun: „Îți închipui lucruri care nu există. Stai liniștit. Nu ai de ce să te temi“ au intenții bune. Dar și eu și dumneavoastră știm că acest medicament împotriva fricii nu funcționează niciodată. Astfel de vorbe liniștitoare ne pot elibera de frică vreme de câteva minute sau câteva ore. Dar tratamentul de tipul „îți închipui lucruri care nu există“ nici nu vă consolidează încrederea, nici nu vă ucide frica.

Da, frica este reală. Și, înainte să o putem învinge, trebuie să recunoaștem că există. În ziua de azi, frica este, mai întâi de toate, psihologică. Grija, tensiunea, jena, panica, toate își au izvorul în imaginația negativă, prost înțeleasă. Dar nu vă vindecați de frică doar printr-o bună cunoaștere a terenului ei propice. Dacă un doctor descoperă o infecție într-o anumită parte a corpului, nu se oprește aici. Prescrie un tratament de vindecare a infecției.

Învechita metodă „îți închipui lucruri care nu există“ presupune că frica nu există. Greșit. Frica este reală. Frica este dușmanul principal al succesului. Frica îi împiedică pe oameni să fructifice ocaziile favorabile; frica reduce vitalitatea fizică; frica îi îmbolnăvește pur și simplu pe oameni, stă la baza problemelor organice, scurtează viața; frica vă încleștează gura atunci când doriți să vorbiți.

Frica — nesiguranța, lipsa de încredere — explică motivele pentru care trecem încă prin perioade de recesiune economică. Frica explică de ce milioane de oameni au puține împliniri și puține bucurii. E foarte adevărat că frica este o forță redutabilă. Într-un fel sau altul, ea îi împiedică pe oameni să obțină ceea ce își doresc de la viață. Frica de toate felurile și intensitățile este o formă de infecție psihologică.

Putem vindeca o infecție mentală în același fel în care tratăm o infecție fizică — cu tratamente precise și omologate. Totuși, mai întâi, ca parte integrantă din pregătirea dumneavoastră dinainte de tratament, convingeți-vă fără putință de tăgadă de următorul adevăr: încrederea se dobândește, crește. Nu se naște nimeni cu încrederea în sânge.

Cei pe care îi cunoașteți și care emană încredere, care au învins grija, care se simt în largul lor oriunde și oricând, și-au câștigat încredere strop cu strop. Când ne confruntăm cu probleme dificile, rămânem îngropați în noroi până ne hotărâm să acționăm. Speranța este un început. Dar speranța necesită acțiune pentru ca victoriile să apară.

Aplicați principiul acțiunii. Data viitoare când vi se face foarte frică, sau când aveți doar o tresărire, recâștigați-vă echilibrul. Apoi încercați să răspundeți la întrebarea: Cum pot acționa spre a-mi învinge frica? Izolați-vă frica. Apoi acționați în consecință. Folosiți această procedură formată din doi pași pentru a vă vindeca de frică și a dobândi încredere.

  1. Izolați-vă frica. Puneți degetul pe rană. Aflați cu exactitate de ce vă temeți.
  2. Apoi porniți la treabă. Orice tip de frică își are leacul într-un anumit tip de acțiune.

Și rețineți, ezitările nu fac altceva decât să amplifice frica. Treceți imediat la acțiune. Fiți hotărât.

David Joseph Schwartz

Sursa: Puterea magicã a gândului - Editura Curtea Veche

Imagine: Shannon JamesCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole