Conjuncțiile lui Mercur cu Saturn și Jupiter în semnul Vărsătorului, în cuadratură cu Uranus- ianuarie 2021. Tensiuni personale și sociale

Autor: AstroCafe.ro - luni, 11 ianuarie 2021, 6190 vizualizari

Mercur este extrem de activ, el vine să ne aducă informații noi, să ne schimbe ideile despre legile și principiile actuale. Aceste conjuncții au loc anual, mai rar se succed la diferență de o zi și cu ambele planete în același semn și în plus într-o cuadratură cu guvernatorul semnului Uranus. Forța care rezidă din aceste aspecte este extremă, ea se manifestă la nivel psihic și fizic, aducând numeroase tensiuni personale dar și sociale, greu de gestionat.

În primul rând Mercur și Saturn stabilesc la întâlnirea lor planuri de acțiune, perfectează schimbări și cu siguranță strategii pe termen lung. Acestea vor genera în următoarea perioadă numeroase nemulțumiri, în mare parte neexprimate ceea ce le crește forța cu care vor exploda succesiv. Mi se pare ca la nivel general în acest moment s-a ajuns la o suprasaturație, care va declanșa numeroase acțiuni violente în următoarele 30 de zile.

Apoi, Mercur care în semnul Vărsătorului aduce o putere de concentrare și de comunicare deosebită, ea trebuie folosită pentru a ne organiza gândurile, pentru a ne completa lipsurile informaționale, pentru a analiza și mai ales pentru a cunoaște adevărul. Conjuncția cu Saturn ar trebui să ne aducă seriozitate în exprimare și comunicare, asumarea implicării în anumite proiecte sociale, responsabilitate și profunzime dar mai ales fermitate principială.

După ce a devenit extrem de profund și focusat, Mercur ajunge la întâlnirea cu Jupiter. Relația dintre aceștia doi este specială, căci rolul de mesager a lui Mercur  să fie extrem de important pentru că va obliga pe fiecare dintre noi să-și înțeleagă direcția potrivită și calea de urmat. Astfel va apare o linie trasată cu roșu, ca un fel de unică opțiune legată de ritmul și eficiența cotidiană, de igiena noastră mentală și de sănătatea noastră psihică.  

Presiunea extremă cu care ne confruntăm în ultima perioadă, se va manifesta și mai acut, mai ales dacă nu ne depășim limitările și nu încercăm să vedem holistic și detașat care este problema reală. Mi se pare că tentația de a privi prin ochelarii care ni se pun la dispoziție, realitatea, ne va duce către drumuri închise și fundături, cu scopul evident de a ne pierde încrederea în valorile personale.  Eu cred că ne aflăm într-un moment personal important, când trebuie să alegem între a face eforturi și a descoperi resurse noi și a ne abandona în tipare învechite și păguboase. Putem alege calea ușoară sau pe cea grea. Este însă important să nu uităm cu nu obținem nimic fără efort și că reușita constă a fi noi înșine (versus a fi cine ni se spune să fim).

Probabil că acest articol pare a avea un ton pesimist, de fapt este realist, căci practic aceste trei aspecte astrologice (conjuncția dintre Mercur și Saturn, conjuncția Mercur Jupiter, cuadratura celor trei cu Uranus) ne provoacă, ne debusolează, ne ascut temerile și ne-ncrederea, fiind important ce alegem dintre toate acestea. Este un moment de satisfacţii relative şi totodată de maximă creativitate, în care putem ameliora serios proiectele în desfăşurare. Acum pot fi făcute şi acele ajustări importante pe care vrem să le facem în urma observării derulării procesului.

Citeste mai mult: https://mirabilys-magazin.ro/

Autor: Astrolog Gabriela ApostolAstro Shop

Cele mai noi articole