Comunicarea e un proces de creatie

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 13 iunie 2018, 4229 vizualizari

Vorbele insiruite, indiferent cat de mestesugit, nu-s mereu parte dintr-un proces de comunicare. La fel cum tacerea nu este non-comunicare, uneori e chiar mai intelept sa nu vorbim sau, altfel spus, e intelept cel care alege cu grija inclusiv cuvintele pe care sa nu le spuna, sau mai ales pe acestea.

Comunicarea, cea adevarata si cu rost (rostirea), necesita ceva constienta in timpul vorbirii/scrierii/exprimarii. 

Uneori, comunicarea este confundata cu exprimarea inconstienta a propriilor ganduri, cunostinte, interese, cu intentia de a ne auzi vorbind si a ne admira singuri in timp ce asezam cuvintele in aer sau in scris, cu intentia de a cere validare, de a face rost de aliati ca sa ne confirmam credintele etc... Dar comunicarea este mai mult decat pronuntarea, doar cu gura, in mod inconstient (fara noi), a unor litere, intr-o anumita ordine si cu o anumita semnificatie.

Comunicare inseamna sa stim clar ce vrem sa adaugam la ceea ce este deja, sa intelegem ce aduc in prezent cuvintele pe care le spunem sau scriem si ce creeaza ele mai departe. 

Comunicarea e un proces de creatie. Ar putea sa ne foloseasca, ar putea sa ne creasca, sa aduca usurinta, libertate, mai mai multa iubire, mai multa bucurie si implinire, daca am fi mai atenti la alegerile pe care le facem in aceasta privinta. 

Si e important sa ne intrebam, macar uneori: "eu ce creez prin ceea ce spun/scriu acum?" Sau "ceea ce transmit este util, adauga valoare conversatiei, relatiilor sau vietii mele?"

Nicoleta SvârlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole