Cine te judecă

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 11 noiembrie 2016, 65425 vizualizari

Toți stim când suntem judecați, când cineva ne dezaprobă, invidiază... percepem asta ca o energie de o anumită greutate. Știm cum ne privesc anumiți ochi, știm și când oamenii așteaptă diverse de la noi. Pur și simplu știm.

Dintotdeauna am avut această capacitate de a percepe tot ce este în noi și în jur. Dintotdeauna am avut senzorii la purtător, dar poate că atât de mult am perceput, încât la un moment dat am preferat să punem la îndoială adevărul recunoscut prin acest... hai să-i zicem simț.

Stim toți când cineva e autentic sau nu, când zâmbetul său e sincer sau nu, când aprecierea sa e comerț (așteaptă ceva în schimb), când suntem manipulați, controlați, mințiți. Știm toate astea. Toți știm. Și știm că știm. Dar ne prefacem ca nu. Și parcă ne astupăm „urechile” ființei, ca să nu mai știm.

Atâta minciună câtă am văzut crescând în lumea asta, nimeni nu poate suporta. Iar când și devenim ceea ce percepem (deh, trebuie să supraviețuim cumva), cu atât mai mult nu mai putem accepta adevărul. E într-un fel să recunoști minciunile altora, dar e atât de greu să le recunoaștem pe ale noastre, nu-i așa?

Ce voiam să zic? Că nimeni nu poate să ne mintă, chiar dacă în cuvinte ne spune o poveste frumoasă despre noi. Dacă cineva îmi spune „bravo, mă bucur” eu pot simți dacă e adevărat sau nu că se bucură. Pot să percep inclusiv judecățile online :)

Și oricât ar fi de greu de acceptat, oricât de mult ne dorim să ne mințim, cu scopul de a ne proteja de durerea adevărului, cred că abia așa ne asigurăm durerea în cel mai sigur mod. Cred ca mințind despre ceea ce percepem, ne închidem inima, simțurile, adevărul. Limităm ceva ce este infinit... FIInța noastră. Ne jucăm de-a surzii și orbii, când avem atâta univers de explorat și atâtea căi de a o face. Când avem alegerea la dispoziție, iar noi preferăm să fim sclavii lui „așa se face” sau „așa trebuie”.

Exersează. Când ești într-un loc public sau într-o adunare, stai în adevăr și întrebă-te ce percepi de la oameni. Vei ști cine te judecă. Vei ști și pentru ce. ;)

La ce-ti folosește?! Ghici!

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus

*Imagine: Vin Zzep

Astro Shop

Cele mai noi articole