Ce zone din corp imbatranesc primele si de ce?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 26 februarie 2019, 6748 vizualizari

Imbatranirea pielii este cauzata de mai multi factori interni si externi, cum ar fi mostenirea genetica, dezechilibrele hormonale, soarele, fumatul, miscarile mecanice ale muschilor mimicii ce duc ulerior la formarea ridurilor de expresie, poluarea, vremea, atrofierea in timp a oaselor, muschilor, reducerea tesutului adipos de sustinere, stilul de viata, etc.

Sunt anumite zone ce sunt mai expuse acestor factori ce cauzeaza imbatranirea. In aceste arii pielea arata mai devreme semne de deshidratare, uscare, pete, riduri. Aceste zone necesita o ingrijire mai atenta pentru a pastra un aspect uniform, tanar si sanatos al pielii.

  1. Mainile

Fiind expuse permanent factorilor ce cauzeaza imbatranirea, mainile ne arata varsta mai bine decat orice alta zona a corpului. Semnele de imbatranire incep sa apara la varsta de 20 de ani, dar majoritatea persoanelor incep sa le observe pe la varsta de 30-40 de ani, si iau masuri abia cand apar semne majore ale imbatranirii pielii de pe maini, la 50-60 de ani.

  1. Fata

Pielea din zona faciala deasemenea fiind o zona expusa mai mereu factorilor externi ce provoaca imbatranirea, dintre care cei mai agresivi ar fi soarele si fumatul, in lipsa unei ingrijiri adecvate fiecarei varsta, incep sa apara ridurile, petele, deshidratatrea. E adevarat ca la tinerete pistruii sunt simpatici, dar petele de varsta nu sunt chiar asa atractive. 

  1. Pleoapele 

Pe masura ce imbatranim, la nivelul pleoapelor superioare apare un surplus de piele, cauzat de scaderea cantitatii de colegen, astfel scade fermitatea pielii, musculatura devine mai flasca si nu mai ofera acelasi suport pentru piele, ceea ce duce la formarea unui pliu cutanat si a pungilor de grasime la nivelul pleoapelor superioare. Apare astfel aspectul de pleoape cazute desupra ochilor, iar sub ochi apar cearcanele sau pungile, ce ofera un aspect obosit, trist, mai batran decat vasta reala.

  1. Gatul

Pielea de pe gat de multe ori arata mai imbatranita decat in zona fetei, deoarece este mai subtire, deci mai sensibila, si astfel semnele de imbatranire apar mai repede.

  1. Decolteul

Zona decolteului fiind direct expusa aproape permanent factorilor externi ce produc imbatranirea prematura a pielii, din care cel mai nociv este soarele, apare deshidratarea profunda, scaderea cantitatii de colegen si elastina, ceea ce inseamna ca aspect o piele ridata, uscata, cu pete. 

Ati observat ca zona decolteului cel mai mult expusa prin purtarea hainelor ce expun zona, exista o linie clara de demarcatie intre zona expusa majoritatea lunilor anului si zona acoperita de haine? In zona expusa pielea este mai imbatranita, de multe ori prematur, din cauza expunerii excesive la soare si a neutilizarii produselor cu protectie solara.

Ingrijirea corespunzatoare a fiecarei zone, adecvata varstei, intarzaie aparitia semnelor precoce ale imbatranirii si le trateaza pe cele deja aparute.

Ingrijirea corespunzatoare se refera la utilizarea permanenta a produselor dermatocosmetice de calitate, ce trebuie sa fie bogate in ingredienti activi, cu rezultate dovedite clinic, adaptate in functie de varsta, de anotimp, tipul de piele, etc.

Tratamentele de medicina estetica efectuate in zonele respective reprezinta solutia cea mai eficienta pentru regenerarea si biostimularea pielii rapid si in profunzime, cu efecte durabile, vizibile clinic. Tratamentul complet consta in continuarea ingrijirii acasa, intre tratamente, cu produsele dermatocosmetice specifice recomandate de medicul dvs.

De asemenea, o contributie majora are si adoptarea un stil de viata cat mai sanatos.

Pielea este cel mai mare organ uman, ne mentine integritatea organismului, este expusa tuturor factorilor de mediu, si pentru a o pastra cat mai mult tanara si sanatoasa, merita sa-i oferim cea mai buna ingrijire posibila.

Dr. Irina Arsene

Clinica UltraEstetic

www.ultraestetic.ro

Facebook Clinica Ultraestetic 

Astro Shop

Cele mai noi articole